Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

JayVandermark

21. 6. 2011 13:46
Cwaniacy

Já v PL už přes 3 roky žiju a s PKP mám možná i horší zkušenosti. Nejhorší je to, že tu neexistuje prakticky jiná možnost cestování. Nádraží jsou i v hl. m. v katastrofálním stavu. Warszawa Centralna připomíná spíše tržnici (stejně tak Katowice, Gdańsk, Wrocław a další). Uvnitř nádražní haly W-wa Wschodnia je přes půl nádraží několikacentimetrová vrstva holubího trusu. A když jsem se ocitnul na nádraží W-wa Zachodnia, myslel jsem si, že jsem někde v Afghánistánu. Pokladní u kas biletowych jsou často drzé. Co se týče jazykové vybavenosti, setkáte se nanejvýš s pokladní, která mluví velmi špatnou angličtinou s takovým tím ruským akcentem. Nedávno se mi také stalo, že v osobáku nebylo WC (prošel jsem celou soupravu). Co dále nechápu jsou neskutečné rozdíly mezi vlaky stejné kvality. Např. z Wa-wy do Zebrzydowic stojí u jednoho EC jízdenka PLN 58,-, o některých až EC okolo PLN 130,-, což vychází dokonce dráž než v ČR. Často se stává, že několik cestujících dostane místenku na stejné místo.

0 0
možnosti
ZF

zdf

21. 6. 2011 18:43
Re: Cwaniacy

Dík za poznámku. Je fakt, že přes můj vztah k Polsku musím uznat, že v téhle zemi hodně platí "navrch huj, vespod fuj". A jak jsem se dneska dočetl ve Wyborczej, tak Wroclaw tu kulturu dostala! No tě péro! :-)

Tak se držte.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 6. 2011 6:59
PKP - ČD

Polské, nebo české dráhy - to vyjde skoro nastejno. To víte státní podnik ! Odborářům jde pouze o místa a platy a nikoliv o kvalitu služeb. Obě dráhy jsou pouze tunelem na státní peníze  !!

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

21. 6. 2011 5:24
Nejvetsi ostudou Polska...

...je chovani Polaku...

0 0
možnosti
N

notordluhousek

21. 6. 2011 1:12
na vie chaosu jsou dve hesla

privatizace a decentralizace

co myslite jak skvele funguje system kde tabule patri nekomu jinemu nez peron a to nekomu jinemu nez vlak a jeden nema zajem o druheho. mate plny priklad jak skvele rozsekani statniho molocha jen ve jmenu hesel o privatizacich a outsourcingu slouzi lidem

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.