Grilovat šéfa Českých drah kvůli milence je pokrytecké

Řekl, že chce, aby železnice přestala být manželkou, se kterou být musíme, ale byla milenkou, která nám dělá radost. Je to opravdu skandální vyjádření? A opravdu nevěděl, co říká?

Chceme se stát z manželky zase i milenkou, aby s námi lidé jezdili rádi, řekl šéf Českých drah Michal Krapinec ve včerejším rozhovoru pro ekonomický deník E15.
Okamžitě se spustila bouře. Feministické aktivistky, vyznavači dokonalé morálky, ale i obyčejní pokrytci, vyrukovali s tím, že je to skandál. Jak si něco tak otřesného může dovolit říct šéf státem vlastněného podniku?
12 hodin a jednu minutu po vydání inkriminovaného rozhovoru se Krapinec omluvil „za absolutně nevhodný příměr“. Dalších sedm minut poté už o neobratném vyjádření informoval iDnes.cz.
Zajímalo by mě - vážně vám jeho vyjádření přijde tak skandální? Nebo je to jenom obvyklé kejhání potrefených hus, které si vždycky na všem něco najdou?
Mně to přijde úplně v pohodě. Každý rozumný člověk chápe, že šlo o nadsázku, že prostě chtěl říct, že České dráhy mají ambici stát se značkou a službou, kterou mají lidé rádi. (A když ji miluješ, není co řešit, že?)
Zajímavé ovšem je, proč to řekl. Pasáž, ve které tahle věta padla, je ryze ekonomická. Michala Krapince osobně neznám, ale nečekal bych, že generální ředitel a předseda představenstva tak významné společnosti bude nezkušený v komunikaci. Spíš tipuju, že to řekl schválně. A když v rozhovoru použijete takovou větu, musíte tušit, že jste právě za editora napsali titulek.
Proč si šéf národního dopravce vybral právě takový titulek, tak to už je otázka na něho. Nebo máte nějaký nápad?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Fekar | sobota 27.1.2024 17:11 | karma článku: 25,16 | přečteno: 1920x