Co tuneluje ministr Vít Bárta?

Věci veřejné na mě od začátku působí jako sekta. I tak vystupují. Vít Bárta mi nejdřív přišel odporný, protože chladný byznys kalkul do politiky přece jenom nepatří. Pak mi začal být sympatický rázností a – teď už vím, že jen jakoby – transparentností svých kroků. Nakonec se z něho vyklubal... prachobyčejný bolševický estébák.

VV v médiích: pravda nebo lži? Pan Bárta to rozhodl: lži!www.veciverejne.cz

A vlastně není divu, co jiného čekat od sekty vyvolených?

Mimochodem, všimněte si v televizi hloučku blondýn obklopujících pana neformálního předsedu Bártu, nebo pana oficiálního šéfa Johna. Straníci jiných partají jsou tací nebo onací, ale jsou sami za sebe, se svými názory, chybami, emocemi, aférami. Véčkaři nejsou individua, je to sekta jednolitých tváří, stafáž pro pana Bártu.

Jeho nejnovější aféra vlastně ani nepřekvapuje. V řadě všech excesů, které coby občané musíme poslední roky snášet, je to jen další scénka trapné politické frašky.

Je vlastně jedno, že Bárta lhal, a je jedno, že se Nečasovi omluvil. Že Bárta lhal jsme tak nějak poslední dny tušili, že se omluvil je jenom falešný tyjátr, který má Bártu ještě na chvíli udržet v čele.

Kdo lže, ten krade. Tohle omleté, ale pravdivé rčení si kladu pokaždé v podobných případech. O jeho pravdivosti nepochybuju. Důkaz o tom, že Bárta lže, už máme. Teď by mě jenom zajímalo, kdy prasknou tunely, kvůli kterým se drží ve vládě jako klíště, a na kolik dalších projedených miliard naši kasu přijdou.

Jedno je ale jisté už teď – a Bárta coby hlava "marketingového projektu" Věci veřejné to musí dobře vědět: Kompletně vytuneloval poslední zbytky jakékoli pozitivní image, kterou strana měla.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Fekar | středa 26.1.2011 21:38 | karma článku: 19,30 | přečteno: 1603x