Česko Slovensko má talent: Nova ne

Oficiálně si musíme počkat na zítřek, až co naměří peoplemetry. Vsadil bych nejmíň 3:1 už teď na jasného vítěze. Boj o televizní sledovanost vyhrála talentovanější Prima, zatímco konkurenční Nova potvrdila, že plagiátorství se nevyplácí.

Potvrdí i peoplemetry, že investovat do značky a image se vyplatí?TV Prima / TV Joj

Co myslíte vy? Které z televizí se podařilo ukousnost větší kus z diváckého koláče? Na co jste se právě dívali, na nováckou nahrážkovou Talentmánii, nebo na českou verzi originální talentové soutěže Česko Slovensko má talent?

Mám za sebou obě. Dělám nějaké resty doma u počítače, poctivě jsem přepínal z jednoho kanálu na druhý. Už po chvilce mi bylo jasné, že program Novy je o hodně slabší. Stane se v průběhu dalších týdnů něco převratného a Prima nakonec skončí na lopatkách? Pochybuju.

Experti z branže šoubyznysu nás zítra zaplaví miliony komentářů, například, zda jsou Lucie Bílá a Jan Kraus většími trumfy, než Adéla Banášová a Leoš Mareš? Na mě novácká Talentmania působila jako kolotočářská produkce, zatímco Prima odvysílala prvotřídní šou importovanou ze zahraničí.

Myslím, že už předem bylo jasné, kdo vyhraje. Když jsem položil anketní otázku zákazníkům našeho knihkupectví, většina se shodla: dívat se nebudeme – a když už, tak na Česko Slovensko má talent.

Značky a jejich image fungují. I v Česku jsme prožívali nezapomenutelných pětadvacet hvězdných vteřin Susan Boyleové. Na osvědčeném konceptu, ale i na existující emocionální vazbě teď Prima staví. Základy Novy jsou trestuhodně mělké: obšlehnutý program, slabá výprava, amatérské výkony porotců a zjevně unavený hvězdný moderátor.

Čert ví, proč se Nova rozhodla jít do boje a nenasadila proti talentové jedničce něco jiného. Slabá marketingová podpora Talentmanie ale naznačuje, že Nováci jsou si dobře vědomí toho, že tentokrát duel prohrají.

Nebo ne?

Autor: Zdeněk Fekar | neděle 29.8.2010 22:05 | karma článku: 24,39 | přečteno: 3455x