Velký pes a střelná zbraň? Žádný rozdíl

Pan Karel měl psychické problémy od malička. Ve škole mu to nikdy moc nešlo, na spolužáky býval agresivní a pro rodiče a učitele velmi těžce zvladatelný. Když Karel dospěl, o mnoho lepší to nebylo. Na víc než základní školu se Karel nezmohl a jakékoliv poctivé práci se vyhýbal jako čert kříži.

Foto: zdroj - flickr.com

O co méně pracoval, o to více pil.  Nemírné pití jeho agresivitu jen zvyšovalo, a když si Karel pořídil revolver (samozřejmě nelegálně), začali se ho lidé bát. Každou chvíli někoho pistolí ohrožoval, občas dokonce vyšel nechtěný výstřel.

Karel si z toho nic nedělal, naopak, děs jeho okolí z něj a z jeho revolveru mu vyloženě dělal dobře.

A tak není divu, že lidem došla trpělivost a na milého Karla zavolali policii. Ti mu pistoli zabavili a obvinili jej z nedovoleného ozbrojování a taky z obecného ohrožení. Karla čeká soud a možná ho pak čeká i pár měsíců pravidelné stravy v nápravném zařízení. Lidé v jeho okolí si oddychli. Dopadlo to dobře, Karel byl odzbrojen dřív, než se stala tragédie.

 

Pan Stanislav měl psychické problémy od malička. Ve škole mu to nikdy moc nešlo, na spolužáky býval agresivní a pro rodiče a učitele velmi těžce zvladatelný. Když Stanislav dospěl, o mnoho lepší to nebylo. Na víc než základní školu se nezmohl a jakékoliv poctivé práci se vyhýbal jako čert kříži.

O co méně pracoval, o to více pil.  Nemírné pití jeho agresivitu jen zvyšovalo, a když si Standa pořídil statného rotvajlera, začali se ho lidé bát. Každou chvíli někomu psem vyhrožoval, pes běhával okolo agresivního Standy bez náhubku, bez vodítka, občas dokonce čokl po někom ostře vyjel.

Standa si z toho nic nedělal, naopak, děs jeho okolí z něj a z jeho psa mu vyloženě dělal dobře.

A tak není divu, že lidem došla trpělivost a na milého Stanislava zavolali policii. Ti přijeli, řekli Standovi, aby si psa občas uvázal na vodítko a na mordu mu nasadil náhubek, když s ním jde mezi lidi. Znepokojeným a vystrašeným lidem pak řekli, že s tím nemůžou nic dělat, dokud pes někoho nenapadne a neublíží mu.  „Chování žádných psů a tedy ani těch život ohrožujících u nás totiž není regulováno žádným zákonem  a  tudíž je může „chovat“ kdejaký psychopat včetně pana Stanislava,“ dodali policisté, slušně zasalutovali a zase odjeli.

Dokud naši zákonodárci nepochopí, že mezi kousnutím jezevčíka paní Novákové a kousnutím rotvajlera pana Stanislava je do nebe volající rozdíl, a dokud chov těchto psů neumožní jen zodpovědným chovatelům, kteří na takového psa budou muset ze zákona vlastnit nějaký psí „zbrojní“ průkaz, budeme se nadále strachovat o život svůj a svých blízkých a poslední případ, kdy argentinská doga minulý týden zabila 80-letého pána, zdaleka nebude poslední.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Georgis Fasulis | úterý 22.7.2008 12:08 | karma článku: 26,98 | přečteno: 2684x