Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zrušením toaletního papíru za záchranu deštných pralesů!

Chcete jako já udělat něco pro naše životní prostředí? Přestaňte taky používat toaletní papír!!!

 

Tuhle jsem byl na cestách a nocoval jsem někde v hotelu. A v koupelně vám tam měli napsáno, že doma si prý ručníky taky neměníme každý den a jak to přebytečné praní zatěžuje životní prostředí. To máte ten prací prášek z ropy a pak ty odpady a spotřeba energie a taky rozvoz prádla atdatd. No a oni že se budou chovat ekologicky a že jestli chci vyprat ručník, ať ho hodím jako na zem, jinak mi ho nechají špinavý. No bomba! Konečně mi někdo otevřel oči! Takto na to!

Hned jsem začal přemýšlet, kde bych taky ušetřil. Jako to životní prostředí. Předně jsem si přestal měnit trencle a ponožky každý den. Podle mně je to přehnaný luxus a naše životní prostředí to zbytečně zatěžuje. Malé osobní nepohodlí (mého okolí) a úplně drobná pachová stopa v kanceláři nebo MHD je přece jen malá daň za ochranu přírody.

Snažil jsem se dále. Zubní pasty spotřebuju jen docela málo a mýdla jakbysmet, tady nic neušetřím. Lámal jsem si hlavu, když v tom mi to došlo: TOALETNÍ PAPÍR! Toho přece spotřebováváme celé role. Když se to vynásobí velikostí lidstva, určitě by to vydalo hned na několik deštných pralesů. A tak začínám kampaň za zrušení toaletního papíru.

Začal jsem samozřejmě poctivě u sebe. Nejdřív jsem se jen naivně pokusil omezit příslušnou potřebu. Změnil jsem jídelníček, přidal hodně vlákniny, černý čaj a hořkou čokoládu. Uhnal jsem si permanentní zácpu a břichabol, ale teď mi stačí dojít si na záchod tak jednou týdně. A to je u mně už fakt nějaká úspora papíru!

Vzápětí jsem se pokusil sám sebe trumfnout a omezit spotřebu toaletního papíru ještě dále. Aspoň na třetinu! Začal jsem používat ty samé papírky na smrkání, na čištění brejlí a na utírání zadku. Tato metoda se mi velice osvědčila, jen doporučuji svým následovníkům pečlivě zvážit pořadí jmenovaných činností. Občasná roztržitost jinak vede k jistým estetickým artefaktům, které na nose a hlavně na brejlích malinko překáží.

Ale ani s touto úsporou jsem se nespokojil. Nakonec jsem problém pochopil do hloubky a přišel na opravdu radikální řešení: toaletní papír je třeba zrušit úplně! Dámám to samozřejmě malinko zkomplikuje život i u čůrání, ale konec konců, oklepávat můžou stejně jako chlapi a aspoň si procvičí pánevní svalstvo – to je jednak vynikající cesta ke kvalitnějším orgasmům, jednak prevence inkontinence v pozdějším věku. A je to také výborná průprava na dnes tak populární břišní tance.

Ovšem čůrání stranou – co si budeme namlouvat, zde jde hlavně o zadek. Jenomže: už vám ušní doktor říkal, že se nesmí používat ty šťourací tyčinky do uší, protože uši jsou samočistící?[*] No tak vidíte – a zadek je samočistící úplně stejně. Jen si vzpomeňte: cožpak si někde v přírodě nějaké zvíře někdy utíralo zadek? Papírem nebo třeba lopuchem? Ne! A přesto vyměšování u zvířat funguje naprosto hladce.

Ačkoliv, když už budeme hledat příklad v přírodě, hygiena je důležitá. Mnoho zvířat si zadek pravidelně olíže samo. Možná bychom to měli dělat taky tak. Věnoval jsem hned ten den celý večer nácviku, ale s prachbídným výsledekem. Možná jsem jen něco dělal špatně, ale pravděpodobně to u lidí nebude tak jednoduché. Ledaže by se na této planetě najednou objevilo sedm miliard hadích mužů a žen. Ale naštěstí člověk je tvor kolektivní a my lidi jsme schopni si navzájem pomáhat.

Není třeba se ničeho bát – ujišťuju vás, že když poskytnete blížnímu svému podobnou službičku, uvidíte ho najednou v úplně novém světle. A nikdy ho nebo jí už pak nebudete pokládat za cizince – bez ohledu na barvu pleti, sexuální orientaci nebo náboženské vyznání. Uvidíte, jak si najednou budeme všichni blízcí a jak se budeme dobře znát!

Přijde vám to trochu extravagantní? A proč vlastně? Vždyť nejde o žádnou novinku. Stačí se zaposlouchat do mluvy lidí kolem, třeba v hospodě, na úřadě nebo i v MHD. O tuto službu si lidi u nás říkají navzájem docela často – a to dokonce zvýšeným hlasem... No schválně, kolikrát v životě jste už někomu řekli "Vyliž mi prde1, debi1e!"? Třeba za volantem, drazí řidiči a řidičky?

No, když tak nad tím vším přemýšlím... Možná by nejvíce našemu životnímu prostředí prospělo, kdyby se většina lidí prostě začala zajímat míň o svůj zadek a více o svět kolem. To by byla ta správná výhra v šetření toaletním papírem! A možná i v něčem jiném. Kdyby jen lidi přestali na všechno kolem srát...

 

 

 

[*] Když už jsem zmínil ty samočistící uši: tuhle jsem zahlédl v tramvaji krásnou mladou ženou ostříhanou elegantně nakrátko. Poklidně jsem si vychutnával odlesk jarního slunce na jejím čerstvém melíru a hru slunečních paprsků na tom nádherném skvostu od Swarovského na jejích delikátních uších... když v tom slunce osvítilo tu hromadu slizkého žlutého mazu a mně se zvedl kufr. Dámy, půjdete-li na rande (hlavně s Farským), laskavě si nemyjte jen dírky, ve kterých plánujete kvedlání, ale pro jistotu všechny. Předem děkuji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Michal Farsky | středa 9.2.2011 9:30 | karma článku: 22,62 | přečteno: 1752x
  • Další články autora

Adam Michal Farsky

Na věrnosti nezáleží – to vášeň je důležitá!

Partnerská nebo manželská věrnost se hodně přeceňuje. Sex sice děláme občas z hodně divných důvodů, ale z ještě mnohem prapodivnějších důvodů ho často neděláme...

25.1.2012 v 9:30 | Karma: 15,11 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Co ty, černej, stojíš vzadu, vystrkuješ na nás bradu!

Drzost těch černejch už přesahuje všechny meze - vždyť už se nám dostali i do vánočních koled! Jestli za to taky nemůžou ty pravdoláskaři s Evropskou unií! Stejně jako za zmenšování penisů...

28.12.2011 v 9:30 | Karma: 18,40 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Nerozmnožené osmatřicítky – sen každého muže!

Rybáři mají svoje místo, kde zaručeně berou, houbaři zase tajný kout, kde vždycky rostou. A já nedávno objevil místečko, kde je takových nerozmnožených osmatřicítek, až jednomu přechází zrak!

24.11.2011 v 9:30 | Karma: 27,37 | Přečteno: 3792x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Pomoc! Chodím s nájemnou vrahyní!

Na první schůzce mi odmítla říct, co dělá. Prý by se mi to nelíbilo. Vyděsila mě tím - co když je to lehká žena?

26.10.2011 v 9:30 | Karma: 19,78 | Přečteno: 2182x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Sedm much zaútočilo na dva Romy!

Sedm much organizovaně zaútočilo na dva neozbrojené Romy ve Starém Smrku. Tento bezprecedentní akt nevyprovokované agrese vyvolal velkou polemiku v českých médiích.

12.10.2011 v 9:30 | Karma: 28,95 | Přečteno: 2255x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:49

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Má místo končetin protézy. Britský parlament tleskal „bionickému poslanci“

22. května 2024  17:45

Britští politici ukázali výjimečnou jednotu, když společně potleskem ve stoje přivítali zpět v...

Pavel je pro odklad digitalizace stavebního řízení. Není důvod, tvrdí Bartoš

22. května 2024  15:53,  aktualizováno  17:42

Ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš inkasoval ránu ze strany, ze které to nejspíš...

Studentské eurovolby vyhrálo Spolu. Druhé místo obsadila Přísaha s Motoristy

22. května 2024  17:40

Ve studentských eurovolbách vyhrála koalice Spolu s 15,2 procenty hlasů. Před pěti lety u studentů...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2452x
Jsem obyčejný člověk, který píše o obyčejných věcech obyčejným způsobem. Áááále, pryč s falešnou skromností: jsem skrytý génius a dozrál čas, aby mě svět konečně objevil. A omlouvám se za to oteklé oko, mravenci jsou toto léto obzvláště krvelační.

Seznam rubrik