Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Znásilnění v manželství vs. odmítnutí sexu: co je horší zločin?

Znásilnění ženy je obecně pokládáno za mimořádně odporný zločin. Oprávněně. Ale proč není trestné odmítnout sex muži? Že jsou ty věci naprosto nesrovnatelné? Možná ani ne. Škoda je dost podobná...

 

Představte si, že nějaký úchyl přepadne ženu v lese, přiváže ji ke stromu, strčí ji do ucha prst a chvíli s ním bude kvedlat. Nebo se jí bude pár minut šťourat v nose. Jak velkou škodu způsobí a jak velký trest si zaslouží? Při psaní tohoto článku jsem opakovaně na sobě vyzkoušel oboje mučení a zdá se mi, že to nejsou činnosti, kterými lze způsobit vážnější nebo dlouhodobou újmu na zdraví. Leda že si úchyl zapomene ostříhat nehty.

Nejsem právník, ale odhaduji, že za podobný zločin by náš hypotetický zločinec nevyfásnul ani podmínku. A teď se ptám: proč kvedlání jiným výrůstkem v jiné dírce je o tolik horší? Jak mi dosvědčí každá dospělá žena, je to mnohem přirozenější než šťourání v nose. A příslušné sliznice nejsou jako pneumatiky, není třeba se obávat, že se častým používáním sedře dezén.

Ovšem přestože skutečné fyzické poškození je při samotném sexu spíše malé nebo vůbec žádné, podle zákona si to zaslouží stejný trest jako zabití jiného člověka. Co? Ano, za znásilnění je taxa dva až osm let, za zabití tři až osm. Cože??? Co nám tím vlastně ženy říkají? Že ten jeden malý otvor je pro ně prakticky jako celý jejich život? Použít jednou a umřít? Po století těžkých emancipačních bojů nás ženy konečně přesvědčily, že nejsou jen stroje na sex a rození dětí, že jsou stejné lidské bytosti jako muži – aby z hlediska zákona bylo nepovolené použití příslušných sliznic postaveno na stejnou úroveň jako vzít někomu život??? Vskutku nepochopitelné!

Podívejte, já chápu, že ženy jsou držgrešle a nerady dávají zadarmo. Ehm, promiňte ten dvojsmysl, chtěl jsem říct: nerady dávají zadarmo COKOLIV. Ovšem na to je lehká odpověď: soudní znalec by měl být schopen odhadnout podle věku a přitažlivosti ženy (a odpudivosti a majetku muže) ušlý zisk, tj. průměrné náklady muže spojené se získaním sexu – všechny ty kytky, sklenky, večeře, dárky a dovolené, o které byla žena připravena – a podle toho ji přisoudit za znásilnění spravedlivé odškodné.

No už vás přímo slyším, jak křičíte něco o psychické újmě. Dobře. Chápu a souhlasím. Psychická újma se měří nejhůř. Rány na duši, ty se hojí nejdéle. Na tom se shodneme. Ale v tom případě mi vysvětlete, jak je to s tím znásilněním v manželství. To je úplně stejný trestný čin jako každé jiné znásilnění. Duševní utrpení znásilněné ženy chápu. Ale zamyslel se někdo nad utrpením mužů, kteří byli vehnáni do takové situace?

Muž má chuť na sex a jeho vlastní manželka ho odmítne. Možná je v televizi seriál, možná ji bolí hlava, možná ho chce jen vytrestat, že se usmál na sousedku nebo že neumyl nádobí. Na důvodech nesejde – přemýšlí vůbec někdo, jak se cítí odmítnutý muž? Odmítnutý ženou, kvůli které se tenkrát v kostele nebo na radnici vzdal všech ostatních žen světa? Definitivně a na celý život?

Co mu tím vlastně žena říká? Že už ji vůbec nevzrušuje? Že je starý, tlustý, plešatý, ošklivý? Že už není sexy? Že už je dobrý jen na to, aby pravidelně domů nosil výplatu? Divíte se, že se pak muž cítí zbytečný, uražený, pošpiněný? Divíte se, že trpí jeho ego? Chápete, jaký to zanechá hluboký šrám na křehké mužské duši? Muž si v sobě ponese následky na celý život. Jeho sebedůvěra bude navždy narušena. Do smrti si ponese na čele cejch “Odmítnutý chlap”. A další psychické problémy a na ně navazující komplikace na sebe nenechají dlouho čekat: rozpad vztahu, ztráta práce, alkoholismus, násilnické sklony...

Jen málo lidí si změní pohlaví, takže je velmi těžké srovnávat psychickou újmu ženy při znásilnění a psychické utrpení muže, kterého odmítne vlastní manželka. Ale myslím, že je čas na trochu spravedlnosti. Navrhuji zavést do našeho právního řádu nový trestný čin. Se sazbou jako za znásilnění. Je třeba, aby zákon konečně začal chránit i nás, muže.

Bude se jmenovat odmítnutí sexu. Dva až osm let nepodmíněně.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Michal Farsky | středa 2.2.2011 9:30 | karma článku: 29,33 | přečteno: 3957x
  • Další články autora

Adam Michal Farsky

Na věrnosti nezáleží – to vášeň je důležitá!

Partnerská nebo manželská věrnost se hodně přeceňuje. Sex sice děláme občas z hodně divných důvodů, ale z ještě mnohem prapodivnějších důvodů ho často neděláme...

25.1.2012 v 9:30 | Karma: 15,11 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Co ty, černej, stojíš vzadu, vystrkuješ na nás bradu!

Drzost těch černejch už přesahuje všechny meze - vždyť už se nám dostali i do vánočních koled! Jestli za to taky nemůžou ty pravdoláskaři s Evropskou unií! Stejně jako za zmenšování penisů...

28.12.2011 v 9:30 | Karma: 18,40 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Nerozmnožené osmatřicítky – sen každého muže!

Rybáři mají svoje místo, kde zaručeně berou, houbaři zase tajný kout, kde vždycky rostou. A já nedávno objevil místečko, kde je takových nerozmnožených osmatřicítek, až jednomu přechází zrak!

24.11.2011 v 9:30 | Karma: 27,37 | Přečteno: 3792x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Pomoc! Chodím s nájemnou vrahyní!

Na první schůzce mi odmítla říct, co dělá. Prý by se mi to nelíbilo. Vyděsila mě tím - co když je to lehká žena?

26.10.2011 v 9:30 | Karma: 19,78 | Přečteno: 2182x | Diskuse| Společnost

Adam Michal Farsky

Sedm much zaútočilo na dva Romy!

Sedm much organizovaně zaútočilo na dva neozbrojené Romy ve Starém Smrku. Tento bezprecedentní akt nevyprovokované agrese vyvolal velkou polemiku v českých médiích.

12.10.2011 v 9:30 | Karma: 28,95 | Přečteno: 2255x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na mokré silnici nevybral zatáčku a auto utopil v rybníce, vylovil ho jeřáb

22. května 2024  10:24

Na dně rybníka skončila ranní cesta do práce řidiče červeného opelu. Ve Stříteži na Jihlavsku...

OBRAZEM: Zlámané turbíny, z domů třísky. V Iowě zabíjelo ničivé tornádo

22. května 2024  10:22

Městečko Greenfield v americkém státě Iowa v úterý zpustošilo silné tornádo. Vyžádalo si nejméně...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  10:11

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2452x
Jsem obyčejný člověk, který píše o obyčejných věcech obyčejným způsobem. Áááále, pryč s falešnou skromností: jsem skrytý génius a dozrál čas, aby mě svět konečně objevil. A omlouvám se za to oteklé oko, mravenci jsou toto léto obzvláště krvelační.

Seznam rubrik