Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Výroba skandálu" v přímém přenosu!

 Aneb jak být na pravém místě v pravý čas. Téma: rozkol v ČSSD. Obsazení hlavních rolí:1. hlava státu 2. Kdokoli z výtězné strany, nejlépe z jejího vedení 3. vhodný redaktor ČT (nejlépe Drtinová)

  Sledovala jsem vysílání zpravodajského kanálu ČT24 od té chvíle, kdy jsem se vrátila z volební komise, to je tak od půl páté odpoledne. V každém volebním "štábu" číhal nějaký redaktor, či redaktorka, aby nám zprostředkovali náladu, jaká tam panovala. Vše bylo celkem v poklidu a tak bylo třeba nějaké oživení. A  protože ČSSD volby vyhrála, bylo třeba vyrobit nějaký skandál, protože ČSSD je nejspíš nejsledovanější, protože ji volilo nejvíc lidí. Já tedy nevím, jestli to byla náhoda nebo skutečně promyšlený tah zpravodajců, ale to, co se stalo by jistě nebylo vůbec nic mimořádného, kdyby se toho naše "bulvární drbna" nechytla a vše překroutila tak, jak se to hodilo jí - ČT24. Co by neudělala pro sledovanost! Musí se přece o diváky přetahovat s Novou a Primou!

Že ČSSD očekávala přes třicet procent a malovala si, že utvoří jednobarevnou vládu za tiché podpory komunistů, s tím se nikdo od nich netajil ani náhodou. Naopak to všelijak zdůrazňovali všichni, kteří k tomu dostali prostor. Logicky tedy museli brát těch dvacet a půl procenta jako prohru a museli vyhodnotit novou situaci. Jejich původní záměr se  ukázal jako nereálný a tudíž bylo nutné prodiskutovat novou strategii povolebního vyjednávání, to je též logické. Že si nejspíš zanadávali a hledali viníka, na kterého by to mohli hodit, to si také dovedu představit a že je to předseda a vedení strany, to se vyloženě nabízí. Kdo vedl volební kampaň ČSSD? Kdo nejvíce oslovoval voliče? Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Pak stačí, aby nějaký ambiciózní redaktor odchytil kohokoliv, kdo vystrčil nos na chodbu a ten, zcela nepřipraven plácne, co mu slina na jazyk přinese, protože neměl čas to promyslet, vstřebat a výstup z oné debaty vlastně nebyl žádný a už se rýsuje možnost nějaké senzace. Že pozval Miloš Zeman do Lán nějakého zástupce, aby také podiskutovali o tom, jak volby dopadly, to by jistě žádného normálně myslícího člověka nepřekvapilo. Levicový prezident, zakladatel ČSSD a ten, který na jaře na sjezdu ČSSD prohlásil, že si přeje, aby ČSSD vyhrála volby, si chce o tom pohovořit? A že si pozve někoho z té frakce, která je prozemanovská, čili k němu přátelská? 

No a teď to lhaní. Já jsem tedy zaznamenala to, že se do Lidového domu večer vrátili někteří, zejména pak pan Hašek, z návštěvy prezidenta. Že se o tom nechtěli zvlášť šířit, protože by se to zcela jistě pokusili jiní zase použít proti M.Zemanovi, to jistě dokázal pan Hašek i Škromach vyhodnotit rychle. Zřejmě si mysleli, že když o tom nebudou mluvit, nebude tedy o čem a pojede se dál. Ale to by "naševaše" nesměla pracovat jako ten nejtrapnější bulvár. Udělat z komára velblouda, na to je naše drbna tím nejlepším nástrojem. Ovlivňovat veřejné mínění je přece její specialita a mají na to schopné lidi. Jmenovitě pak paní Drtinová ve svém Interwiev, ta umí opravdu vypíchnout to, co je "důležité!" A aféra je na světě. Čím víc se o tom mluví, tím se to zdá zajímavější a chytí se toho další, hlavně ti, kteří si rozkol v ČSSD opravdu přejí. Vždyť o čem tak zásadním ti nešťastníci lhali? O tom, že čtyřčlenná skupinka zašla za člověkem, který je na stejné lodi? A to má být skandál?

To, že tam připravovali puč, to už je vyloženě k smíchu. Proč zrovna teď? Bezprostředně po sečtení hlasů voličů, ve chvíli, kdy se hodnotí výsledek voleb, který je vlastně mizerný proti očekávání? Proč ten pokles voličské základny? A nebylo by to nápadné?

  Já tedy osobně ČSSD nefandím. Naopak. Ti už ve vládě byli a konkrétně  pan Sobotka na místě ministra financí a Škromach na MPSV a teď sedí mezi senátory. A pan Zimola, hejtman Jihočeského kraje, utvořil koalici s komunisty, ačkoli mohl s Jihočechy 2012. Vlastně mi vyhovuje, že se do nich strefuje naše telka, protože je tím oslabuje. Ale že z nás, diváků, zase dělají blbce, to mi vadí. 

V ČSSD jsou stále nějaké "proudy". To se ale týká spíše lidí, než politických ideálů.  Táhne se to určitě nejméně od doby, kdy část sociálních demokratů nepodporovala při prezidentské volbě mladého Dientsbiera ale Zemana. Že jsou Sobotka s Haškem rivalové, to je také veřejné tajemství. A že pan Hašek se cítí silnější, když ho preferenční hlasy vynesli před předsedu, to je u mužskejch prostě normální. Jsou to kohouti. Ale nezdá se mi, že by to skutečně chtěli vyhrotit do takových rozměrů teď, když mají zodpovědnost a je třeba se právě dohodnout a sjednotit, protože musí jít do vlády a jednat jako silný partner. Zkrátka z komára velbloud. Bravo Česká televize, to se ti povedlo! Dokonce vyběhli i lidi do ulic! Bouře ve sklenici vody.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 1.11.2013 10:55 | karma článku: 17,52 | přečteno: 1375x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Krvácení do břicha zastavili

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  11:44

Aktualizujeme Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ve...

Opusťme bludný kruh nenávisti, vyzvala společně Čaputová s Pellegrinim

16. května 2024  11:40,  aktualizováno  11:42

Aktualizujeme Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a předseda parlamentu Peter Pellegrini, který ji ve funkci...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  11:40

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Prezident Pavel jmenoval Ženíška ministrem. Je to osmá změna ve vládě

16. května 2024  6:05,  aktualizováno  11:33

Přímý přenos Prezident Petr Pavel jmenoval ve čtvrtek Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik