Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ústavní zvyklosti a nezvyklá situace

 Miloš Zeman je státník. Jen zkušený a moudrý politik může řešit situaci, jaká u nás nastala. Musí mít odvahu a obrovskou duševní sílu, aby odolal takovému běsnění těch potrefených. Zvládl by to něko lépe?

Komunisté, aby uhájili své činy a zločiny používali demagogii. Naši "poslední spravedliví" rovněž. Když je problém, který těm vládním stranám přerostl přes hlavu a prezident jej řeší nikoli v souladu s přáním těch z podvodů usvědčených, demagogie je jediná možná obrana.

Co je to demagogie? Využívání zkreslených a zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců i skupin.

Pro příklady takové demagogie nemusíme chodit daleko. Pan Kalousek byl první, který křičel :" bude to vláda kamarádů Miloše Zemana".

Pořad 168 - fanklub Miloše Zemana, no není to útok na city a předsudky jako vyšitý?.

Demagogie, která nezklame - teatrálně řešit zástupný problém, aby se odvedla pozornost od toho základního. Například neřešit, jakými velvyslanci by byli pan Remek a paní Klausová, zda přínosem a dobrými reprezentanty, ale řešit, jestli je prosazuje úspěšný kandidát na prezidenta nebo ten, který volbu prohrál.

Prezident nejedná v souladu s ústavními zvyklostmi. Ale co když taková situace, aby vláda padla na základě korupčních afér, ještě nikdy nenastala. Jak tedy jednat v souladu s něčím, s čím ani tvůrci ústavy nemohli v té euforii počítat? A argument, že zde je sto let tradice parlamentní demokracie, když zde 40 let vládli komunisté, to je také směšné. Zvláště když se strany v parlamentu též chovají jako totalitní díky 5% hranici. Kde je pluralita názorů, nezávislost poslanců a jejich hájení zájmů voličů?

Všichni, kdož začali jednat tak, že ohrožovali vedoucí úlohu ODS a TOP 09 byli nějak likvidováni, ať už pozitivně (trafikami) nebo negativně (vykonstruovaná obvinění a vláčení médii). Jistě nemusím jmenovat.

A teď považte to nebezpečí, kdyby se k moci dostal třeba takový pan Babiš? Bylo by složité ho zlikvidovat tak ubohými metodami. Uplatit ho, na to ani naše státní kasa nemá a vláčet po soudech? A dokonce použít média, osvědčenou hlásnou troubu našich mocných, když si pan Babiš dovolil koupit MAFRU?

Kdosi mě nařkl v diskuzi, že hledám spasitele. Ano, hledám a nutno říct, že to v dnešní době jde dost těžko. Myslím spasitele, který by se mohl postavit té totalitní pravicové ODS a rovněž tak prosazované (tedy totalitní) ČSSD. Obě strany jsou natolik v rukách všelijakých kmotrů, že jaké koliv očištění a reformování je nemožné.

  Václav Klaus i Miloš Zeman poukazovali na uspořádání ve světě, ale řekla bych, že i tam už přišli na to, že takto zjednodušit všelijakým kmotrům cestu k ovládání státních peněz je přinejmenším krátkozraké.

Myslím, že teď mají redaktoři volné ruce a mohou své příspěvky koncipovat s větší oběktivitou. Nemusí se bát vyhazovu, když nebudou plnit rozkazy. Já totiž věřím, že o to šlo panu Babišovi, když noviny kupoval. Že budou v českých rukách a nezávislé na vládních totalitních stranách.

Přečetla jsem si na "wiki"životopis pana Babiše, i když je to tam trochu zmatené, pročítala blogy pana Babiše i blogy Víta Bárty, který je velkým kritikem AB, zúčastnila jsem se přednášek v rámci akce zrovnoprávnění žen v politice. To vše mi snad posloužilo jako seriózní podklad pro utvoření si názoru a úsudku. Je ještě něco, co byste mi doporučili?

   Jediné, co bych si přála, aby byly více prezentovány v našich médiích i ostatní menší nově vzniklé strany a hnutí, aby i ti, kdož nejsou ochotni hledat a pídit se, o nich věděli a mohli tedy vybírat a volit i jiné strany, než těch pět parlamentních. Aby například ty zveřejňované volební průzkumy se neomezovaly jen na strany, které už nikoho snad ani nemohou zajímat.

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 4.7.2013 10:10 | karma článku: 13,48 | přečteno: 520x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Většina je na straně míru, prohlásil o eurovolbách Blaha ze Směru-SD

10. června 2024  10:56,  aktualizováno  12:30

Pětice nově zvolených europoslanců za slovenskou vládní stranu Směr-SD se v pondělí vyjádřila k...

Desítky milionů na registry utratil stát nehospodárně, uvedl NKÚ. Vnitro nesouhlasí

10. června 2024  9:06,  aktualizováno  12:17

Z celkem 2,46 miliardy korun vydaných v letech 2015 až 2022 na provoz a transformaci systému...

Parta hledala ztraceného kamaráda, ten se mezitím zabil na motorce

10. června 2024  12:15

Motorkáře bez známek života ležícího v příkopu vedle silnice nedaleko Teplé na Chebsku našel v...

Desítky tisíc dětí v Česku nemají očkování proti spalničkám. Je povinné

10. června 2024  12:14

V Česku jsou podle ministerstva zdravotnictví desítky tisíc dětí neočkovaných proti spalničkám....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik