Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Puč v ČSSD se dal očekávat!

 Mocenský boj zde probíhá už dávno. V tomhle má ODS náskok. Ta se MOŽNÁ od kmotrů očistila, nebo se aspň tak tváří. Ale ČSSD mají kmotři v moci asi pořád. Nesváděla bych to na nějakou hloupou pomstu prazidenta, ale výbuch kmotrů!

  Nevím jak jinde, ale tady v Jižních Čechách si moc rozdělili kmotři tak, že jedni se vrhli na ODS a druzí na ČSSD. A protože se ODS už tím, že ztratila svou sílu, svých kmotrů zbavila, ti, co vstoupili do druhé nejsilnější strany se jaksi udrželi u moci a proto je ti druzí možná válcují. Peníze kazí charakter, to je známá věc. A když jsou jedni odříznuti od státních peněz, nutně musí útočit na ty druhé, kteří se dali na "správnou" stranu a mají tak naději na větší zisky.

  Popravdě jsem to čekala a jsem za to ráda. Konkrétně například to, že má ČSSD v rukou naše krajské vlády a senát a ODS nic, to už byla zřejmě ta poslední kapka. Jen ať se požerou, jak říká moje sestra.

  ČSSD a konkrétně pan Zimola spolupracuje s komunisty, ačkoli mohl přizvat Jihočechy 2012. Ani protesty na náměstí ho nepřiměly ke změně postoje. A proč? To je otázka. Buď je to o moci, protože zatímco Jihočeši by mu byli rovnocennými partnery, KSČM musí držet krok a poslouchat, protože jinak se s nimi nikdo nebavil. A i město velikosti Českých Budějovic má slušný rozpočet, se kterým se dá leccos zvítězit. Tohle muselo rupnout! Prostě ta jakási rovnováha je fuč. Ti, kteří se "infiltrovali" do ODS utřeli, tak musí narušit moc těch, kteří tehdy šli do té méně výhodné pozice.

Pan Škromach, Sobotka, Zaorálek, Dienstbier, ti všichni už vládli a mají své trafiky. A co zbylo na ty druhé? Na ty, co trafiky rozdávali se teď možná nedostane a státní zakázky už nebudou systematicky navyšovány o tučné milionové úplatky, které končili v kapsách politiků, kteří lobovali za své kmotry. Nemohou lobovat, neměli by ani ti druzí. My to víme a my to nedopustíme, říkají si možná ti loutkoherci v ODS. Všechna sláva polní tráva. Ještě že mají Zemana, na kterého se to dá házet. On má přece důvod. Každý cikán hádá podle vlastní planety, proto ti, kdo se mstí jsou přesvědčeni o tom, že i prezident na nic jiného nemyslí. A je vidět. Ať udělá cokoliv, vše se dá použít! Kdyby mlčel, stejně jako když se dopustí názoru. K honu na čarodějnice je stále spousta lidí u nás náchylná.  

Ale i z druhé strany je třeba to vnímat. Lidem z ČSSD jde o moc a jen o moc! A kdo jí má hodně, chce ještě víc. Proto se perou straníci mezi sebou. Já jsem pro to udělal víc, já mám právo...já chci rozhodovat...body získala ČSSD díky mně... Sobotka nám jen uškodil...pryč s ním...

Něco na tom je. Moc s podporou komunistů, kteří by rádi také měli svůj podíl. Jednobarevná vláda, to je přeci nejvíc prostoru pro mocenský boj a vítězství je na dosah. No a ono se nezadařilo. I na komunisty jsou lidé stále ještě alergičtí. Chce to nějaké sociální jistoty, na ty lidé slyší, ale co je moc, to je příliš. Komunisti nám vládli tvrdou rukou čtyřicet let a co bylo lidí vězněných a všelijak sledovaných, kolik osudů ovlivnil i řadový člen KSČ, na to lidé ještě nezapomněli. Myslím, že si uvědomili na poslední chvíli, co to je jednobarevná vláda s podporou komunistů. Zadarmo by ta podpora nebyla. Proto nejspíš šla ta procenta tak dolů těsně před volbymi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 28.10.2013 13:33 | karma článku: 13,11 | přečteno: 735x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fico je stále v ohrožení života, komunikovat dokáže jen omezeně

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  14:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Německý parlament zbavil Bystroně imunity, policie prohledala jeho kancelář

16. května 2024  10:55,  aktualizováno  14:46

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Bavorský zemský...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  14:39

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Pražští policisté pronásledovali kradenou motorku. Spolujezdce mají, řidič uniká

16. května 2024  14:39

Pražští policisté ve čtvrtek dopoledne pronásledovali dvoučlennou posádku, která jim ujížděla na...

Fico je stále v ohrožení života, komunikovat dokáže jen omezeně

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  14:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik