Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ó jak jsem se mýlila, omlouvám se mužům, ale jen některým!

  Ano, to že jsme my, ženy, diskriminovány není jen tím, že tohle je "mužský svět" tedy patriarchát. To je chyba, která je i v nás, ženách. Je to dědictví z minulých dob a má to hluboké kořeny. Muži jsou "předurčeni" aby se o vše, co se týká moci a peněz, postarali a proto to dělají lépe. To je předsudek!!

 A je mylný. Doba pokročila a ženy mají nyní daleko lepší možnosti. Mnohé už dokonce zjistily, že jsou jim muži spíše na obtíž, než ku prospěchu. Takoví  muži nejspíš "zamrzli" na dávném modelu rodiny, který ale už dávno neplatí. Ženy mají možnost studia a tím i získat postavení samy a také to dělají. Nevím, ale možná je více mužů, kteří odmítají opustit rodiče a zůstávají v tom pohodlíčku, které jim maminka zajišťuje spíše, než ženy. Ty chtějí dokázat, že jsou nezávislé, protože se to od nich MÉNĚ čeká.

  Dříve ženy, když chtěly být bohaté a mít postavení, musely se dobře vdát. To byla jediná možnost. Myslíte si, že to platí i dnes? Někteří a některé zřejmě ano. Ačkoli ti muži "zbohatlíci" neberou ženy jako partnerky, ale jen jako reprezentativní věc, která rozhodně nemá duši a mnohé z těch dlouhonohých kočiček se tak i chovají. Nevadí jim, že jsou brány stejně jako drahé auto, značkové hodinky nebo kvalitní alkohol, zkrátka na úrovni neživých bezduchých věcí. Když to ale dotáhnou až ke svatbě, zajistí si peníze na dobu, až už nebudou těmi modelkami? Stává se to?

Mnohokrát jsem ve svých článcích "nadávala" mužům za jejich přezíravý postoj a neochotu, podělit se o moc a zlobila se, že k tomu používají různé ošklivé praktiky. Včera jsem ale byla na přednášce paní Ing. Marie Marvanové a tam jsem se dověděla zásadní informaci. Podle průzkumů sociologů a politologů jsou to ženy, které zásadně nevolí do vyšších funkcí ženy, nýbrž zásadně volí muže. Co to může znamenat?

 Nejspíš pozůstatek z toho kdysi platícího, že muž je živitel a tedy mu přísluší i funkce jakožto schopnějšímu. Také jde o jednu ošklivou vlastnost žen a to je žárlivost- na ty schopnější, hezčí, štíhlejší, vzdělanější, s titulem atd. I to je pozůstatek z dřívějška. Bylo přeci důležité se dobře vdát a proto zlikvidovat konkurenci, aby se na ně dostalo. Je to určitě i rivalita, která je u žen asi vyvinutější než u mužů, protože ženy dokazují svou jedinečnost mnohem složitěji a pracněji než muži. Jedině tak je asi možné si vykládat tu nevraživost žen k ženám kandidátkám. Podle průzkumů 90% žen volí muže. Mnohdy neznají ani ty muže ani ženy a tedy volí muže prostě proto, že jsou to muži - silnější pohlaví.

I zde na blogu jsem se mnohokrát přesvědčila, že ženy mají mnohem méně sebevědomí a jakoby se chtějí zalíbit mužům a proto kritizují jiné blogerky, ovšem ne že by používaly argumenty, jen urážejí a napadají a tím pochlebují těm kritikům - mužům. 

To ale znamená, že se musíme změnit v první řadě my, ženy. Změnit myšlení a zbavit se předsudků. A brát ostatní ženy ne jako konkurenci, ale jako spojenkyně. Ty, které prosadí nějakou myšlenku a naše ženské zájmy jen tehdy, budou-li k tomu mít možnost. Volit je a dávat preferenční hlasy a tím je posouvat na kandidátkách z nevolitelných míst, která jim muži přenechávají zřejmě aby se neřeklo.

Mnohé si nejspíš řeknou, že se na to necítí. Zažily v životě tolik ústrků a výsměchu, že je jejich sebevědomí na nule. Pro ně existuje FÓRUM ŽEN. Zde se jim dostane patřičného vzdělání a možnost diskutovat odborné problémy s odborníky a tedy získat právě ten přehled, který je pro vyšší funkce třeba.

Konkrétní cíle fóra jsou: vytvořit v Parlamentu, senátu a vládě ŽENSKÉ PROSTŘEDÍ tzn. ve volbách dosáhnout nejméně 30% zastoupení. Věděli jste, že podle psychologů až při této hranici, tedy těch 30%, se začíná menšina teprve projevovat přirozeně? Pokud je tedy žen méně a je to 15% v reálu, spíše se přizpůsobují mužům a potlačují své ženské vlastnosti, které by ovšem byly přínosem pro společnost jako celek. A to je třeba změnit. Vždyť je nás 52% a neprosadíme to, co by nám vyhovovalo. To, o čem si myslíme, že by bylo lepší. Proč asi? Není kde, není jak, že?

Druhý cíl Fóra žen je stát se PRVNÍ ZEMÍ NA SVĚTĚ, která bez kvót během jednoho volebního období zdvojnásobí zastoupení žen v politice. A třetí cíl je pomoci ženám dosáhnout pro svou funkci potřebného VZDĚLÁNÍ. Dobrovolná spolupráce vítána. Adresa je  forumzen@forumzen.cz.

Demokracie je věčný boj o moc, je třeba se zapojit, dámy, abychom něčeho dosáhly.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | středa 27.3.2013 12:44 | karma článku: 7,45 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Opozice vytýká Jurečkovi tvrzení, že lidé v penzi stráví v průměru 21,5 roku

29. května 2024  6:06,  aktualizováno  9:52

Přímý přenos V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

Meta začíná trénovat svou AI na lidech. Omezuje to ochranu dat, říká právnička

29. května 2024  9:22

V Evropské unii (EU) budou od konce letošního roku platit nová pravidla o regulaci umělé...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  9:15

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Řekli mi, že nepochodím. Drtivá většina soudních úředníků stávkuje za lepší mzdy

29. května 2024  6:25,  aktualizováno  9:15

Přes devadesát procent soudních úředníků vstoupí dnes podle justičních odborů do stávky. Některé...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik