Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Moravec versus Rusnok

 Opravdu mě pan Rusnok pobavil, když prohlásil:" mně je líto, že se vám dneska nedaří..."na adresu pana Moravce. To si dovolil hodně proti našemu "nejlepšímu" moderátorovi, jen co je pravda. Po dlouhé době jsem se zájmem sledovala OVM a bylo to poučné.

  Pan Rusnok na mě působil jako velmi slušný a kompetentní člověk, jehož snahou je pomoci této zemi. Zatímco naše velmi sebevědomé parlamentní strany, zastoupené panem Kalouskem, Škromachem a Kubou, se cítí natolik "na koni", že vůbec neřeší problémy státu, ale handrkují se o většinu ( jednoho :-) )a o to, jak si udržet místa, která jsou permanentně ohrožována z vlastních řad. Rebelové se koupí, zastraší nebo se na ně něco vymyslí...

  Zajímalo by mě, jakou podporu, pokud by se vyjádřila počtem voličů sněmovna má. Účast ve volbách byla slabá a sněmovna není jednotná, tedy jedni podporují toho a jiní jiného. Kde se bere ta bohorovnost v panu Kalouskovi, to mi rozum nebere. Podle mě má prezident podporu jasnou a dokonce podle průzkumů s jeho řešením 52% lidí souhlasí a proto, že si ho lidé zvolili přímo, jen on může říkat, že vše dělá s důvěrou lidí. Ale rozhodně to nemůže tvrdit tak roztříštěný Parlament. Pan Kalousek je pořád samá ironie, ale zdá se, že už mu úsměvy tuhnou na rtu. Jeho osobní nepřátelství k člověku Miloši Zemanovi je až hmatatelné. Čím to asi je? 

  Rovněž je známo, že se argumentuje pořád dokola tou důvěrou vládě v Parlamentu, ale podvody s tím, kdo bude stranou protlačen na místo poslance jsou už tak křiklavé, že je nemůžeme, my tady dole neslyšet. Rebelům se slíbí trafiky, když se zřeknou mandátu a na jejich místa postoupí ti, kteří slíbí poslušnost, ať byli na kandidátce kdekoli. Protože ti, co poslušnost neslíbí se "dobrovolně" vzdají svého pořadí. Stalo se že i tři další v pořadí se náhle vzdali. Že by šli do voleb na volitelných místech jen tak?!

Samozřejmě že je prezident nový silový hráč, vždyť má rozhodně větší podporu, než kterákoliv vládní strana. A s tím související zodpovědnost k těm, kteří ho zvolili. Jo kdyby tam byl pan kníže, to by se to vládlo panu Kalouskovi, ale to se nestalo.

Pan Škromach myslím dobře zvládá kritiku zvlášť dua Kalousek-Schwarzenberk s jejich přestupy do všech možných stran, ale jako ministr práce mě moc nepřesvědčil.

Pan Kuba to je skutečně "formát", když vezmeme jeho strmý nástup do funkcí v ODS. U nás v Budějovicích se vyznamenal jako velmi loajální k "našemu knížeti z Hluboké" panu Dlouhému. Jistě ve službách tohoto kmotra se tak rychle dostal tam, kde ho chtěl kmotříček mít. Přece stejné kmotrovské praktiky v celkem opomíjených a malých Českých Budějovicích nemohou prosáknout až do Prahy. V argumentech se také, jako pan Škromach, vrací do historie a dokonce se ohání i názory zvenčí, tedy našich německých sousedů. Jak ubohé.

Naprosto skvěle na mě působila paní Miroslava Ostrá. Kdyby nebyla zástupkyní strany s takovou ideologií, která se znemožnila navěky, měla by můj obdiv. Byla zcela věcná, rozumně uvažující. Mluvila souvisle, čili naprosto s přehledem.

Ale co opět nezapomněli zdůraznit všichni místopředsedové velkých politických stran, že všechny nově vzniklé strany a hnutí nemají šanci uspět a dostat se do Sněmovny. Počítá se evidentně s tím, že jedni a titíž, jen možná trochu jinak, co do počtu poslanců,  rozvrstvení budou opět vládnout. Řekla bych, že je k tomu opravňuje ten systém, díky kterému se  přidělují stranám i místa ve sněmovně, která by lidé obsadili těmi menšími stranami, kdyby nebyla ta pětiprocentní hranice. Já bych tedy rozhodně byla pro tu pluralitu názorů a ne pro tu hru na pravici a levici. Parlamentní demokracie ano, ale se širším spektrem politických stran. To by pak poslanci jednali spíše z pověření lidí a s přihlédnutím k jejich názorům, byli by jim blíže a čitelní a skutečně pověření, kdyby se nemuseli podřizovat stranickému vedení, které jde přes "mrtvoly".

Jako výrok "zrada na voličích" z úst pana Kalouska to je opravdu hustý.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 30.6.2013 15:03 | karma článku: 36,98 | přečteno: 2911x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Opozice vytýká Jurečkovi tvrzení, že lidé v penzi stráví v průměru 21,5 roku

29. května 2024  6:06,  aktualizováno  9:38

Přímý přenos V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

Meta začíná trénovat svou AI na lidech. Omezuje to ochranu dat, říká právnička

29. května 2024  9:22

V Evropské unii (EU) budou od konce letošního roku platit nová pravidla o regulaci umělé...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  9:15

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Řekli mi, že nepochodím. Drtivá většina soudních úředníků stávkuje za lepší mzdy

29. května 2024  6:25,  aktualizováno  9:15

Přes devadesát procent soudních úředníků vstoupí dnes podle justičních odborů do stávky. Některé...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik