Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Média přechází do útoku? Hrozí tentokrát pravicový puč?

 Dostala jsem do své mailové schránky něco, jako varování a když jsem si dala vše do souvislostí, obávat se není na škodu. Pokud se hrozba nenaplní, bude jen dobře. Ale asi je třeba být ve střehu...co se nám to snaží namluvit...a proč..?!

  Pokud má někdo vliv na veřejnoprávní televizi a vůbec média ve službách státu, pak je to vláda. Mne opravdu překvapuje to neustálé rádoby nenápadné podněcování lidí k nesouhlasu s volbou hlavy státu. Když to bylo ve volební kampani, říkala jsem si, že je to proto, aby zvítězil pan Schvanzenberg. Jestliže ale ono nenápadné upozorňování na něco, co ve skutečnosti neexistuje, tedy rozhodně v té míře, která se prezentuje, tedy abych byla konkrétní, je to arogance a opilectví, pokračuje i když kostky jsou již vrženy, asi to o něčem svědčí. Já jsem tedy zaznamenala opilství pří výkonu v PS u pana Kalouska a ten, co se musel jít léčit, byl z ODS. Vztyčený prostředník, gesto arogance, kdopak měl?

  Nejhorší zbraň je pomluva a zvlášť taková, která útočí na opilství, což je v poslední době trochu problém celé společnosti víc, než v minulých dobách. S tím má většina lidí zkušenost, čili se v tomto "oboru" cítí jaksi fundovaná a tudíž je to pro lidi jisté "právo" soudit. Alkohol problémy přináší, to je obecně známo. Lidé na to rádi slyší a pomluvu ochotně šíří, ač bez důkazů. Nebo-li za důkazy považují to, co jim média nebídnou. Například neustálé vracení se k onomu zakopnutí zvoleného prezidenta v České televizi. To se hodí a to je třeba neustále pitvat a podsouvat tomu onen žádoucí význam.

Osobně se nedivím únavě pana Zemana po tak vyčerpávajícím programu, který za sebou měl. Přecejen je mu osmašedesát let a jistě poněkud možná i uvykl klidu a pohodlí důchodce. A pokud pak absolvoval rozhovor s panem Moravcem a jeho odpovědi byly naprosto v souladu s bystrým úsudkem a zformulovány do odpovědí, které jistým lidem zřejmě nahání strach, myslím si, že pokud by byl MZ "ped vlivem", nedokázal by to tak přesvědčivě.

  Pokud má někdo strach i z prezidenta, který má sice malé pravomoci, ale má mandát lidí a tedy jistou sílu a odpovědnost, pak mě nutně napadá, kdo by ten strach mohl mít. Napadá mě jen ODS a TOP 09 jako vládnoucí strany (taky strana Lidem, velmi významná). Už jen ta snaha vyvolat fanatizmus těmi osvědčenými, tady propagandistickými prostředky je podezřelá. Pokud by se ve volbách do parlamentu dostala k moci opozice, pro nás, řadové občany by se mnoho nezměnilo, protože v tomto systému jde jen o to, kdo se dostane ke zdrojům státních peněz. ALE mohly by se znovu otevřít a došetřit kauzy KASA,  Opencard, Promopro, IZIP a řada členů ODS A TOP 09 by mohla být v nebezpečí zatčení a došetřování těchto tunelů a zpronevěr dotací z EU. Jednoduše proto, že už by neměli tyto "pravicové" strany pod palcem ministerstvo vnitra, NKÚ atd..

Nebezpečím je i to, že Miloš Zeman by se mohl zasadit o změnu volebního systému, jak uvedl v rozhovoru, o to, aby přednost dostávali osobnosti bez ohledu na stranickou příslušnost. Vládní strany mají tedy jedinou možnost a sice podněcovat dál občany v jejich iniciativách proti KSČ a levici vůbec. Je také celkem hloupé upozorňování na nebezpečí, které by nám "hrozilo" z východu a tedy z Moskvy. I na tohle neustále upozorňují různé zprávy a zprávičky. Já osobně si myslím, že Rusko je obrovský trh a pokud by se našim firmám, i za přispění prezidenta, podařilo na tento trh prorazit, bylo by jen dobře. Určitě už by naše firmy nedávaly na dluh a tudíž by vydělávaly a tím vytvořily pracovní místa. Teď jen Rusy přesvědčit, že naše zboží je stejně dobré, ne-li lepší než Coca-cola a třeba oblečení z Anglie a z Ameriky.

Myslím, že nehrozí ze strany Ruska ozbrojené přepadení. Proč by taky mělo, oni mají svých starostí dost a organizace, která združovala státy východního bloku v tom, aby nedopustily pád komunismu potažmo socialismu, už neexistuje.

Tedy jediné, čeho se vládní strany bojí, je ztráta moci a jakési vlastní ochrany a proto ta mediální masáž bude zřejmě pokračovat. Pan Kalousek dělá sice ramena, ale řekla bych, že strachu má dost. Čili má dojít tentokrát spíše k pravicovému puči, byť po vzoru puče komunistického v roce 48 (udržet a upevnit moc ODS A TOP 09).

To varování bylo o tom, že se mají použít všechny možné prostředky a pomluvy, které by mohly vést k odstranění MZ a hlavně k omezování demokracie vůbec. Chtějí využít i již probíhající protesty lidí, proti komunistům v krajských zastupitelstvech a samozřejmě odvést pozornost žádoucím směrem. Nenechme se zblbnout a střežme tu naši demokracii, dokud je alespoň taková, že máme možnost napsat, z čeho máme strach a vzájemně se tak varovat a podpořit. A doufejme, že se podaří těm všelijakým iniciativním snahám, které je třeba podporovat ze všech sil, prosadit co nejvíce prvků demokracie přímé. To by se podařilo jedině tak, že by v příštích volbách voliči nevolili v zajetí falešných průzkumů a nebezpečných masáží opět "menší zlo", ale strany, které mají prosazování přímé demokracie ve svém volebním programu. A na výběr máme, tak jen se nebát, že by náš hlas zapadl.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 31.1.2013 11:35 | karma článku: 34,07 | přečteno: 2421x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik