Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Kam s ní" a "Chcete mě" o Janě Bobošíkové.

  Jana Bobošíková tu vstřícnost a aktivitu se stranou Hlavu vzhůru! možná trochu přehnala. Práce kvapná málo platná, by se chtělo napsat. Já jsem podala v lednu přihlášku do Suverenity JB a teď nevím, kam jsem se vlastně zapsala.Dodnes jsem se ničeho nezúčastnila a znala jsem osobně pouze jedinou kandidátku této strany, ing. Marii Paukejovou, která mou přihlášku přijala. Trochu málo podle mne.

  Mnoho z nás si stěžuje na úroveň hlavního televizního kanálu ČT 1 a ČT24 a i jmenovitě pan prezident si právem stěžuje na nízkou odbornost televizních redaktorů. Vysílání na těchto hlavních zpravodajských kanálech by mělo být vyvážené a plně profesionální, ale skutečnost je jiná. Mnozí moderátoři se pasovali na arbitry a jsou to oni, kteří jsou neprofesionální, protože z "jejich" pořadu jaksi prosvítá, na čí straně vlastně stojí. Nebo je jejich moderování za hranicí slušnosti neboli plné otázek, které jsou až příliš emotivní a provokativní. Mnohdy pak donutí politika říkat věci, které neměl možnost si promyslet ani vteřinu a vyvolává pak ještě emotivnější a zbytečně agresivní reakce ostatních politiků. Ti pak, místo aby spolupracovali na správě věcí veřejných, mezi sebou zápasí, hádají se přes média a vnáší do toho právě tu pavlačovou úroveň a žumpu.

   Možná to odráží vedení onou radou pro vysílání, které prosazovalo zájmy bývalé vlády a velkých parlamentních stran. Když se mi nelíbí zpravodajství televize Nova, protože je to černá kronika a bulvár, prostě se na něj nedívám, ale informovaná být chci. Veřejnoprávní televize znamená, tedy alespoň já si to myslím, že má být na nejvyšší možné profesionální úrovni. Že má tedy skutečně nezkresleně a bez zbytečných emocí informovat o dění v naší vlasti. O jednání mezi parlamentními stranami a hlavně o jednání v Parlamentu o zákonech, o tom, co dělá hlava státu atd.. A třeba více živých přenosů z Parlamentu na čt24, aby byla vidět přímo práce poslanců a člověk nemusel spoléhat jen na redaktory, kteří jsou jistě pod vlivem svých emocí a názorů. Bylo by to také jisté porovnání právě jejich profesionality, jakési vysvědčení, které bychom jim mohli vystavit my, diváci.

  Je jistě možné zvát všelijaké politology a komentátory, ale ti by měli říct na začátku rovnou, na čí straně stojí a neovlivňovat "nenápadně" veřejné mínění. Jen snad vnést jiný pohled na věc a občan sám by si měl vyvodit, co se ve skutečnosti děje.

Těšila jsem se, že volební kampaň ve veřejnoprávní televizi bude bohatá na názory různých stran a méně se budou různí představitelé zbytečně napadat. Ale všichni víme, že veřejnoprávní televize ignorovala ono hnutí, které se prohlásilo za stranu, Hlavu vzhůru! a dále jen, aby se neřeklo, dala prostor lídrům ostatních stran, které si nemohly dovolit tak masivní kampaň, jako třeba pan Babiš, pouze v Interwiev paní Drtinové a o mnohých se volič dověděl, až když dostal volební lístky do ruky. 

Samozřejmě aktivní člověk, který se zajímá, si může dohledat leccos na internetu, ale kdo na to má čas? Myslím, že ty debaty na Čt1 v hlavním vysílacím čase měly mít zastoupení i z těch ostatních stran. Alespoň těch, které odvedly už kus poctivé práce, že se o nich přece jen ví. Aby se nemuseli zviditelňovat pouze provokativními a až příliš konfrontačními reakcemi, na kterých ovšem VT buduje svou sledovanost. Tím chci říct, že bylo podle mě zbytečné například od pana Ondřeje Lišky prohlašovat, že vyhráli bolševici, populisté a fašisté. Myslím, že tím proti dobré myšlence zbytečně staví strany, které uspěly, protože lépe finančně či organizačně (přehlednost ale závisela hodně právě na Čt) zvládly svou volební kampaň a budou tvořit zákony, ke kterým by Strana zelených určitě měla co říct. 

Příliš prostoru dostávají velmi provokativní, nepřátelské a arogantní poznámky pana knížete a jeho místopředsedy Kalouska, kteří neustále bojují s řádně zvoleným panem prezidentem a dávají tak morálce právě ten vulgární hospodský rozměr. To se pak projevuje tím, že sebemenší klopýtnutí naší hlavy státu probírá mnoho hospodských "politiků" způsobem, jako by mluvili o retardovaném sousedovi a dokonce cizí stát si dovolí natočit animovaný snímek o tom, jak náš prezident, zlitý jako dobytek močí do květináče a poslat ho po internetu. Já si nemůžu pomoci, ale mě to uráží. Je to nechutné a vede to k nevážení si člověka, který skutečně něco dokázal a většina lidí si ho zvolila za hlavu státu. Jeho kroky naprosto nenaznačují monarchistické sklony či náznak prezidentského systému. Udělal jen to, co si většina lidí přála a co vedlo ke snaze o stabilitu.

Z Ústavy prý bylo vypuštěno hanobení hlavy státu jako trestný čin. Prezident by se mohl  hájit jako každý jiný plnoprávný občan proti pomluvě atd., ale to by nic jiného nedělal. V případě, kdy ho osočují, napadají  a pomlouvají členové vlády a Parlamentu, a dostávají k tomu prostor ve veřejnoprávní televizi, to pak "dovoluje" i poslednímu opilci, při požití obvyklé dávky alkoholu, ty nechutné urážky hlavy státu a nikdo je nedokáže krotit. Proč taky. Co není zakázané, je vlastně povolené. To je myslím konkrétní příklad toho, jak je systematicky devastována morálka stranou TOP 09, jmenovitě panem Schwarcenbergrem a Kalouskem a jejich příznivci a umělci typu pana Černého.

A tím se vracím k osobě paní Jany Bobošíkové. Její politická zkušenost ji zaručuje skutečně odbornost v politických otázkách a její vzdělání a bohatá praxe zaručuje skutečnou profesionalitu. Měla by se vrátit do veřejnoprávní televize ke zpravodajství na nejvyšší pozici. Tam by byla, podle mě, opravdu platná a na svém místě. Alespoň já to tak vidím a moc bych nám to přála. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 27.10.2013 10:18 | karma článku: 13,33 | přečteno: 1201x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Policie hledá muže z Teplicka, odstavil služební auto a zmizel

16. května 2024  9:09

Na Teplicku se rozjela velká pátrací akce po pohřešovaném muži, který v úterý zanechal své služební...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Operace trvala pět hodin

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  8:51

Aktualizujeme Stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ministr obrany...

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik