Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaká volební kampaň osloví nejvíce voličů?

 Volební kampaň jede na plné obrátky. Nové strany a hnutí staví na myšlenkách, "staré" strany jen útočí, pomlouvají a manipulují za pomoci médií. 

  ODS se zmůže jen na útoky a vymezování se vůči všem. Je hezké, že strana, která byla nazývána stranou jednoho muže (Václava Klause) teď ústy Marka Bendy a Miroslavy Němcové, tak teď nazývají hnutí ANO a nejspíš i sjednocení pravicově smýšlejících lidí pod vedením Jany Bobošíkové i Úsvit pana Okamury.  Kdyby se ODS až příliš neodchýlila od myšlenek a principů, které Václav Klaus vždy reprezentoval a nestala se jen stranou několika elit ve vedení, které se chovají despoticky a rovněž jakousi hříčkou v rukách Miroslava Kalouska, který určoval směr a vývoj naší politické scény poslední tři roky, možná měla ještě šanci na nějaký volební výsledek. Já ale postrádám jakékoli myšlenky v této straně. Je to jen prázdná snaha udržet se u moci a penězovodů.

Chtěla bych se pozastavit nad jednou věcí, která mi připadá velmi nebezpečná. Je to utváření mediálních obrazů lidí. Vytrháváním a medializací určitých pasáží z projevů a ilustrační záběry očividně zavádějící a komentář, rádoby odborný, právě o tom útržku, pomáhá vytvořit postavu neskutečnou a tím vlastně znemožní skutečného člověka v očích lidí, kteří sledují jen naše oficiální média v čele s Českou televizí. Možná se mi to zdá, ale pořád mám pocit, že za vším stojí Kalousek, protože jen on má dostatek prostoru se vyjadřovat ke všemu bez toho překrucování a účelného zkracování. Možná je to tím, že on mluví ve zkratkách, vlastně jen nálepkuje. Zkrátka média jsou mocná zbraň, jsou-li zneužívána. Pomocí nich se dá zlikvidovat slušný člověk jedna dvě a naopak lze stvořit monstrum.

Sama jsem naletěla na mediální karikaturu pana Mládka z ČSSD, který "prohlásil" cosi o parazitování soukromníků na sjezdu ČSSD, který proběhl na jaře. Odsoudila jsem pana Mládka bez váhání. Od člověka, kterému naprosto věřím, jsem pak slyšela jeho obhajobu. O tom, které soukromníky a podnikatele měl na mysli. A jelikož sama jsem takové zažila, změnila jsem na pana Mládka svůj názor. Musím totiž uznat, že jsou opravdu podnikatelé, kteří nestojí o to, aby v jejich firmě pracovali schopní a samostatní lidé. Jednak by se jim asi zmenšily zisky, protože takového člověka, který je schopen samostatně přemýšlet a pružně se rozhodovat i nacházet momentálně nejlepší řešení zpracování materiálu, dokonce o jeho vhodnosti na daný výrobek či určení nejlepšího postupu, který by vedl k prosperitě, by museli zaplatit. A zřejmě mají strach, že by se jim ta "buňka" poslušných a rozkazy plnících poskoků, mohla vymknout kontrole. Jednat samostatně, byť ve prospěch soukromé firmy, ale ne v předklonu a za pochlebování a velebení svého majitele. Také je řada podnikatelů, kteří jsou přesvědčeni o tom, že dělníkovi stačí pár korun a výplata na ruku mimo výplatní pásku, která ovšem připravuje dělníka o možnost slušnějšího důchodu, přičemž sami už roupama nevědí, co by si pořídili. Někteří zase až příliš věří svým předákům, kteří ale jednají více v zájmu svém než firmy a likvidují pomocí pomluvy a jinou manipulací lidi, které původně přijaly, ale které vyhodnotili jako hrozbu, že by je mohli jaksi přeskočit. Kdyby se podnikatel opravdu zajímal a dal tedy slovo i napadanému, možná by to i udělal.  Inu vztahy mezi lidmi, neboli politika firmy, není jednoduchá.

 Vlastně o tom je celá politika. Když se objeví člověk, který má vizi a dokáže pro ni strhnout hodně lidí, je ihned, za pomoci médií, vystaven těm nejhorším a nejpodlejším útokům, či je ignorován, jako je ignorována strana Hlavu vzhůru! při průzkumech a zprávách v Čt 1 a Čt24. Včera byla vylosována čísla, pod kterými bude  kandidovat těch 24 přihlášených stran a kupodivu se mluvilo jen o stranách, které jsou jaksi tolerovány a i na stolek, kde byly vylosované lístky, byl záběr jen takový, aby se nedaly přečíst všechny lísky a divák musel spoléhat jen na komentář redaktora. Hlavu vzhůru! neexistovalo. 

Vystoupení paní Jany Bobošíkové v Interview Daniely Drtinové bylo skvělé. Bylo to o tom, že tohle uskupení má svůj program propracovaný a paní Bobošíková byla asi pro paní Drtinovou přecejen autoritou, kterou si nedovolila přerušovat a odvádět řeč na jiné téma. Nakonec je to bývalá, velmi dobrá, redaktorka. To ovšem neplatilo, když byl hostem pan Okamura. Ten moc prostoru k vysvětlení svých vizí nedostal. Nemohl dokončit myšlenku a neustále se přeskakovalo jinam a nebyl to dialog, ale spíš dva monology. Ovšem paní Daniela měla nevrch. Konečný a zamýšlený závěr a dojem: "Okamura neví, co mluví". Bravo paní Drtinová.

Také mi připadají jako důkladně připravené některé tahy původně nadšených příznivců, kteří ale z čistajasna, když pan Babiš a jeho ANO v průzkumech přeskočí TOP 09 a ODS, otočí o sto osmdesát stupňů a najednou jim vadí údajná spolupráce pana Babiše s StB, která tu byla v rámci totalitního režimu před třiadvaceti lety. ( I tohle mi vysvětlila moje dobrá známá, která rovněž pracovala v PZO. Komunistický režim vymyslel i to, aby se lidé v těchto podnicích, obchodujících se západem, sami udávali v rámci různých povinných hlášení). Svůj rozchod se stranou pak popisují opět v širokém prostoru České televize a jiných médiích, když se jim nepodařilo ztlumit nárůst volebních preferencí nesmyslným návrhem na úplné zrušení daní pro živnostníky. Jakoby naráz prozřeli a "uvědomili si", že je pro ně pan Babiš vlastně nepřijatelný. Ale tohle mi právě připadá, jako staré známé praktiky pana Kalouska ve spolupráci s panem Kubou a M. Němcovou. Zkrátka žumpa.

Já budu spoléhat na kontaktní volební kampaň. Na setkání s kandidáty na mítincích a také na tu "opačnou" psychologii. Koho média nejvíce očerňují, je zřejmě dobrý a tudíž nebezpečný. Je třeba ho likvidovat pomluvou, zkreslováním, nálepkou, na facebooku proti němu agitovat a sbírat like...

Já si myslím, že se lidé už probudili a začali skutečně přemýšlet sami. Sami vyhodnocovat různé výstupy a utvořit si vlastní názory, z nichž je nejdůležitější ten, že naše vlast není majetkem politiků, ale měla by být řízena lidmi, které ve volbách pověříme my, voliči a kteří budou za naše peníze vykonávat službu v náš prospěch.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 4.10.2013 9:52 | karma článku: 7,27 | přečteno: 278x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Slunečno a teplo se na pár dní loučí. O víkendu přijdou přeháňky i bouřky

16. května 2024  7:18

Podle předpovědi počasí má být na většině území ČR slunečno a teplo. Nicméně déšť nebo přeháňky ve...

Volal na Fica, ať jde blíž, pak začal střílet, líčí svědci atentátu

16. května 2024  7:06

Lidé, kteří stáli v bezprostřední blízkosti atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica,...

Hrajeme o lístky na finále MS v hokeji. S iDNES Premium na 3 měsíce za 49 korun

3. května 2024,  aktualizováno  16.5 7:06

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

S Ruskem podpoříme světovou spravedlnost, prohlásil Si po setkání s Putinem

16. května 2024  6:57

Čína je připravena posílit vztahy s Ruskem. Podle agentury AFP to řekl prezident Si Ťin-pching na...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik