Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak informuje ta naše telka o 17.listopadu 2012

  Na mě zpravodajství udělalo přesně tento dojem - žádná jednota nespokojených občanů, jen pár různách setkání lidí na různých místech republiky a nad tím blahosklonný komentář pana Nečase: "To je právem v demokracii, vyjádřit svůj názor."

  Já bych to vyjádřila asi tak: "Ať si pokřikujou, my si stejně budeme dělat, co budeme chtít." Nevím, kolik lidí se zúčastnilo jinde, ale v Č.Budějovicích nás bylo 1500, ale ve zprávách, v onom sestřihu toho, co se týkalo jen soudružky Baborové, odhadovaný počet uveden nebyl. Aby ale ukázali, že nás tam bylo pár, pustili snímky, které natočili před začátkem protestu.

   Takže bylo nás 1500 a protestovali jsme NEJEN proti soudružce Baborové. Bohužel jsem si nevzala tužku a papír( ještě nejsem profík) a tedy jsem si přesně nezapamatovala jména a za koho a o čem mluvili řečníci, tak jen útržky, co zachytila má chabá paměť: 

- dějepis na školách se vyučuje jen do 2. světové války

-neprotestujeme proti výsledkům voleb, ale proti koalici, sestavené socdemákem  Zimolou, zejména proti obsazení rezortu školství komunistkou - členkou zločinecké strany

-ve své funkci má právo odvolat ředitele škol a dosadit "nové" a ti pak své učitele, čili osnovy např. v dějepise se můžou během 5 let značně změnit.

-další příspěvky byly spíše v duchu toho, že novou revoluci by měli vést tentokrát středoškoláci, protože oni první měli skutečně odvahu postavit se proti rozhodnutí hejtmana a zorganizovat tento protest a připojují se k nim lidé s důvěrou, že jejich hlas nebude zneužit nějakom mocenskou organizací jako třeba odbory.

Hovořili zástupci Jihočeské university, herci z Jihoč. divadla, zástupkyně organisace politických vězňů, studentka, která před 23 lety byla viděna ve zpravodajství z Národní třídy /máme holé ruce/,nový senátor  pan Šesták, Olga Sommerová a hosté z Prahy atp., a předávali obrazně řečeno onen štafetový kolík vedení revoluce, která by měla tentokrát začít v krajském městě. A proč? Protože v hlavním městě je velké nebezpečí a proto je protest zmanipulovaný, aby ho televize mohla vysílat a VYSÍLAT sygnál o tom, že jen hrstka lidí protestuje a že jsou to nejspíš ukřivdění závistiví jedinci. Čili jednoduše ničit jednotu!

O protestu v ČB a na ostatních místech republiky se opět hovořilo zkresleně. Byl to jen kousíček ve zprávách a dál celkem bezvýznamné reportáže, které měly navodit dojem, že to bylo jen takové malé neškodné představení vcelku o ničem.

To, co se odehrálo na Václaváku, byla spíše parodie revoluce, ovšem za účasti lidí, spíše zvědavých. Ty nadšené ovace z nich museli řečníci jaksi dolovat. Když jsem se dívala do tváří lidí, snímaných kamerou, já osobně jsem viděla spíše zklamání a možná tušení, že naletěli. Vždyť protestuje odborář, což je funkce z dob totality, jejíž náplň se prakticky nezměnila. Pomáhá lidem proti jednatelům zahraničních firem, kteří se chovají velmi arogantně? Mnohdy její orientace je levicová a plná demagogie. Jsou dnes státní podniky s tisíci zaměstnanci? Dříve byly odbory součástí vedení státního podniku. Dnes by asi také rádi byly, ale nejsou. Škodovka patří Němcům, tedy ta v Mladé Boleslavi a další části tohoto původně obrovského řetězce buď mají rovněž majitele soukromé a cizince nebo zanikly docela. Jaké podniky reprezentují KOVO odbory? Poučte mě, pokud víte, prosím.

Dále to byla spíše koláž různě smýšlejících skupin jako důkaz, že se o hlas širší veřejnosti nejedná.

Následnou diskuzi odborníků a historiků, která byla svolána bezprostředně po odvysílání přímého přenosu jsem neviděla, protože jsem šla na naše náměstí. Řekla bych ale, že by se dala definovat slovy, které ve svém blogu sepsal  pan M.Slatinský a já si jeho slova vypůjčím, protože souzní s mou intuicí:

" Je řada placených profesionálů, které vidíme v TV komentovat nejrůznější politicko-hospodářské situace, kteří vymýšlejí různé taktiky prosazování politicko-hospodářských plánů. Provádějí pak analýzu tak, aby zastřeli pravou příčinu často katastrofálních dopadů, podle kterých pak většina občanů musí žít.

      Dokonce, již jednou vyhlášené paskvily zákonů a nařízení, zůstávají nadále v platnosti a přibývají k nim další. Očividně je dopad na ostatní jejich spoluobčany nezajímá! Jakoby skrytým cílem byla naše likvidace?!!"

    Velmi se mě dotýkají diskuze pod blogy. Opět víceméně demagogie. Že jsme snad ufňukaní, to je jen důkaz, že na tyto diskutéry ZATÍM ještě nedošlo. "Sytý hladovému nevěří". Ale na ty mezi padesátkou a smrtí už ano, sami si pomoci nemůžeme a solidaritu v tomto ovzduší očekávat také nemůžeme. Stát, potažmo vláda, začala u těch nejzranitelnějších - důchodců, invalidů, nezaměstnaných po padesátce, matek - samoživitelek...

  Pořád se nám ještě nerozsvítilo? Daří se médiím stále štvát jednotlivé skupiny systematicky proti sobě? Proč to asi dělají?

Přeji hezký den. 

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 18.11.2012 12:00 | karma článku: 29,36 | přečteno: 2538x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik