Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A zase jen škodí, nálepkuje, spekuluje...Interwiev na ČT24

 Je s podivem, jak se rčení M.Kalouska usazují v podvědomí tolika lidí. Nejspíš je to tím, že má sugestivní přednes a velký NEVYVÁŽENÝ prostor v ČT. Jeho nálepky spolehlivě manipulují lidmi, kteří nechtějí samostatně myslet, ale jen se vézt na vlně zlosti zhrzeného ministra.

 On sice nemá co říct a přes to pořád mluví do médií. Jeho vystoupení jsou jako přes kopírák. Vždy opakuje své spekulace o prezidentském systému Miloše Zemana, o krocích prezidenta, které sice ještě neučinil, ale rozhodně se k nim chystá a tvrdí-li něco jiného tak lže. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou a tak si ti jednodušší, kteří nejsou schopni odlišit, co skutečně prezident dělá a co je Kalouskova spekulace, myslí skutečně o prezidentovi jen to nejhorší. 

Sledovala jsem prezidentskou volbu opravdu důkladně a proto jsem se často pozastavila nad tím, že "Zeman ve volební kampani lhal". Nemohla jsem pochopit, jak může lhát někdo, kdo se snaží lidem představit svůj program, popsat, jak bude v úřadu prezidenta pracovat. A konečně jsem to pochopila. On totiž neříkal to, co by rád někdo slyšel  a co mu vkládali do úst jeho oponenti, ale říkal to, co vymyslel sám. Zcela bez skrupulí si tak získal na svou stranu většinu voličů a stal se prezidentem s mandátem téměř tří milionů voličů.

   Spekulace pana Kalouska pak dále rozvíjejí různí jasnovidečtí komentátoři, kteří zřejmě sídlí v hlavě pana prezidenta, protože oni přesně "znají" pohnutky prezidenta a "ví" jak prezident přemýšlí a co "doopravdy" plánuje. A pod takto spekulativním komentářem se pak rozplývají další, podobně postižení tou jasnozřivostí, nad tím, jak je článek pravdivý. Takže spekulace se stává pravdou a skutečně vyřčené se stává lží. Hlavně je třeba to neustále do lidí bušit, aby nezačali třeba samostatně myslet. Mohli by přijít na to, že s nimi někdo manipuluje.

Druhým bodem Miroslava Kalouska je další nálepkování. Teď se snaží vnést do podvědomí výraz "majitel hnutí ANO", STBák Babiš a hnutí bez programu. Má poslaneckou imunitu, která mu zajišťuje beztrestnost a proto se dopouší pomluv, kdykoli otevře pusu. ANO, bohužel, na to je poslanecká imunita cílená.

V dalším bodě pomluví ČSSD jako ty, kteří nedovolili přijmout ty dokonalé zákony, které předkládala TOP 09 v poslanecké sněmovně, jako například zákon o registraci smluv a zákon o kompetencích NKÚ. Zajímavé je, že o tyto zákony zřejmě tak nešlo, jako o zákon o restituci církevního majetku. Tam ta "negativistická destruktivní tak zvaná opozice s prvky třídního boje" se mohla stavět na hlavu a byl schválen tou stojedničkovou většinou i za pomoci uplácení rebelujících poslanců, takřka v přímém přenosu, jen to hvízdlo. Čili za to špatné může ta opozice, která vlastně není opozicí, ale .. bla bla bla.

Řekla bych, že psychologii má pan Kalousek zmáknutou. Ví, jak zapůsobit na intelektuálně slabší jedince tak, aby přebírali beze zbytku jeho spekulace jako PRAVDU. Svou dikcí dokáže vsugerovat lidem to, co si mylí jen on a co se mu hodí. A hlavně nejméně třikrát a vícekrát zopakovat onu spekulativní slovní  montáž. Jinak se nedá například jeho výraz "negativistická .... s prvky třídního boje" nazvat.

No a dalším bodem ve vyjádřeních pana Kalouska je vychválit se až do nebe. Jak on dostal veřejné rozpočty pod kontrolu, snížil deficit o více než polovinu a jak poprvé v historii snížil státní dluh. Kalousek v roli ministra financí zaškrtil spotřebu tupými škrty, což mu vzkazuje nejen pan Babiš, ale řada ekonomů a jistě řada lidí, těch, kteří se živí v běžným zaměstnaneckém poměru nebo pobírají důchod, ze kterých sedřel i kůži. A pak slyšíme v médiích, jak kupříkladu pan Kocourek naspořil 16 milionů, pan Nečas si vydržoval statisícovými dárky svou milenku, nynější manželku, pan Bém na magistrátu rozdával další statisíce, jak se hospodařilo na ministerstvech a to už jde do miliard. Ale hlavně že to má Kalousek pod kontrolou.

Ale my jsme ti blbci, kteří nevidí, že máme nejnižší míru chudoby,nejnižší úroky platíme bankám a máme nejnižší nezaměstnanost. On je zkrátka schopen některým nabulíkovat, že zvyšování DPH a jiných daní jsou kroky, které jsou konzervativní neboli je to  pravicová politika. 

Zkrátka Kalousek škodí, nálepkuje, pomlouvá a používá k tomu Českou televizi, která jeho lži není schopna vyvážit komentářem těch napadených. Česká televize přispívá i k likvidaci jednoty v ČSSD. Trapně totiž udělá z povolební debaty o výsledku voleb při večeři aféru, srovnatelnou snad jen s Wotergate. Já osobně pochybuju, že by právě při této "schůzce" došlo k tomu zásadnímu zlomu a že to je úmyslem prezidenta, tak tomu bych se jen zasmála, kdyby to nebylo tak vážné. Bohužel ta protizemanovská fronta útočí ze všech stran. "A komu tím prospěje"?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 5.11.2013 13:37 | karma článku: 30,79 | přečteno: 2174x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Německý parlament zbavil Bystroně imunity, policie prohledala jeho kancelář

16. května 2024  10:55

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Bavorský zemský...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  10:52

Aktualizujeme Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého z útoku na Fica z pokusu o...

Policistu, který opilý zaklekl 19letou dívku, propustili. Partnerka je mimo službu

16. května 2024  9:22,  aktualizováno  10:43

Policista, který v únoru uniformovaný v opilosti na pražském Smíchově brutálně napadl a zaklekl...

S Ruskem podpoříme světovou spravedlnost, prohlásil Si po setkání s Putinem

16. května 2024  6:57,  aktualizováno  10:43

Čína je připravena posílit vztahy s Ruskem. Podle agentury AFP to řekl prezident Si Ťin-pching na...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik