Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance VI - 1. večer

Milovníci zábavné soutěžní taneční show StarDance celý rok čekali na tradiční slova Otakara Brouska staršího "Živě z Prahy", kterými bude odstartována další, již šestá řada. Slova zůstala stejná, ale Otakara Brouska nahradil Viktor Preis.

Nové celebrity, obměnění tanečníci, stejní a skvělí moderátoři, nablýskaný svět tance opět vkročil na obrazovky České televize. Tato zábavná soutěžní taneční show představuje pro nemalou část diváků dlouho očekávanou událost, na kterou se těší celý rok. Zcela jistě se najdou lidé, kterým se StarDance zajídá, ale jako každá show, musí i StarDance doznávat určitých změn, aby neustrnula. Nejinak tomu bude i letos, kdy bude zařazen tanec na poslední chvíli, souboj týmů a tématické večery.

Jako obvykle se první večer nevyřazuje. První pár se rozloučí se soutěží až za týden. Na rozdíl od předchozích ročníků se první cečer tančila latinsko-americká rumba a standardní quickstep. Porota doznala drobné změny. Letos budou taneční výkony hodnotit Jan Révai, Tatiana Drexler, Radek Balaš a Zdeněk Chlopčík.

Jako tradičně, polovina párů tančila standard a polovina latinu. Jak si jednotlivé páry při svých prvních soutěžních krocích vedly?

 

 

Pavel Řezníček a Lucie Hunčárová (Rumba - How Deep is Your Love)

Nádherná skladba skupiny Bee Gees přímo svádí k tanci. Rytmicky až na několik drobných zaváhání tančil Pavel dobře. Postrádal jsem ale větší ladnost pohybů, které byly povětšinou příliš tvrdé. Pavlův tanec byl poměrně statický, chybělo větší procítění, kterým za svou partnerkou zaostal. Herec by se měl umět vcítit do emocí více než sportovci a umět atmosféru v páru zahrát. Janu Révaiovi chyběl lepší výraz, Tatiana Drexler postrádala lepší techniku kroku, Radek Balaš poznamenal, že u Pavla tančilo jen charisma, Zdeněk Chlopčík vytýkal nejistotu, technické prohřešky, mírný předklon a práci rukou, vystrašenost, ale bylo to pěkné. Porota udělila známky v hodnotách 6, 4, 5 a 4, má známka by byla 5.

 

 

Anna Polívková a Michal Kurtiš (Quickstep - Big and Bad)

Nádherně živé vystoupení bez oddychu. Náročné krokové variace se místy mírně rozcházely a Anička byla v horní polovině těla trochu ztuhlá, občasné krokové nepřesnosti byly nahrazeny obrovským nasazením, scénky nebyly rušivé. Troufám si tvrdit, že po shlédnutí prvního tance patří Anička k velkým favoritům do finále, ale z jednoho tance se nedá až tolik usuzovat, bude záležet na tom, jak zvládne latinské tance. Jan Révai hodnotil tanec kladně s tím, že kde chyběly nohy, byly nahrazeny skvělým výrazem, Radek Balaš označil Aničku za černého koně. Porota udělila známky 7, 4, 5 a 4, mé hodnocení by bylo jako u Jana Révaie 7.

 

 

Imrich Bugár a Jitka Šorfová (Rumba - Always on my Mind)

Imrichovi nelze upřít snaha, bohužel, jeho tanec byl příliš statický, málo tance, chybělo větší zapojení boků, lepší kvalita techniky, ladné pohyby byly nahrazeny atletikou, pohyby zůstávaly nedotažené. Domnívám se, že standardní tance půjdou Imrichovi lépe, ale latina bude nad jeho síly. Tatiana Drexler byla nadšená výkonem, Zdeněk Chlopčík postrádal pohyb do prostoru. Porota výkon ocenila známkami 5, 5, 4 a 5, má známka by byla 4.

 

 

Matěj Ruppert a Alice Stodůlková (Quickstep - Black Betty)

Temperamentní vystoupení ve kterém bylo značné množství krokových nepřesností, chybělo víc tance, který byl nahrazen spoustou poskoků na místě. Místy vypadal Matěj trochu těžkopádně, v momentech, kdy tančil v páru, nebylo držení správné, v páru nebyl kontakt. V latině, která je o něco volnější než standard, by mohla jeho živost být ku prospěchu. Radek Balaš ocenil Matějův potenciál, Tatiana Drexler vyzdvihla Matějovu energii. Známky poroty byly 7, 5, 6 a 4, má známka za quickstep by měla hodnotu 5.

 

 

Taťána Kuchařová a Jan Onder (Rumba - In the air tonight)

Smyslná rumba měla příliš málo tance, určitě by vystoupení slušelo daleko víc tanečních kroků. Rytmicky v pořádku, na modelku měla Taťána velice dobrý pohyb, i když by vystoupení slušelo ještě větší uvolnění v bocích. Velice slušný výkon, okořeněný krásou Miss World. Zdeněk Chlopčík ocenil slušnou techniku a upozornil na nejistotu v otáčkách, Jan Révai neskrýval slova nadšení a poznamenal, že se krása snoubila s tancem. Taťánin výkon ocenila porota známkami 7, 7, 7 a 7, má známka by se s porotou naprosto shodla.

 

 

Jitka Hosprová a Lukáš Bartuněk (Quickstep - Men with the Hex)

Zpočátku tance se objevila množství krokových nepřesností, ale tento pár zařadil základní taneční kroky, které prokládal krokovými variacemi - poskoky. Z hlediska tance jako takového bylo vystoupení vyrovnané, nepřevažovala ani jedna část. Jitce by slušely trochu rychlejší nohy, lepší technika kroků a větší temperament, ocenil bych vcelku dobré držení těla. Tatiana Drexler ocenila držení těla a upozornila na nedokonalou práci nohou, Zdeněk Chlopčík vyzdvihl kontakt v páru a konstatoval pomalé nohy. Porota výkon ohodnotila známkami 6, 6, 4 a 5, má známka by byla 6.

 

 

Šárka Kašpárková a Jan Tománek (Rumba - Liberian Girl)

Málo tance, chybělo tančení v páru. Šárka měla místy tvrdé nohy, vystoupení jako takové mě nenadchlo. Postrádal jsem typický rumbový náboj, atmosféru smyslnosti a erotiky. U Šárky chybělo větší zapojení boků, příliš scének na téma Michael Jackson bylo spíše ku škodě, proslulá moonwalk je obtížná a byla nahrazena lacinou atrapou. Šárka má určitě v sobě větší potenciál, ale tímto tancem pár příliš nepřesvědčil. Radek Balaš postrádal smyslnost, Jan Révai označil vystoupení za překvapení. Porota udělila známky 6, 4, 4 a 4, má známka by byla 4.

 

 

Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová (Quickstep - Quickstep Umbrella Remix)

I toto vystoupení postrádalo více párového tance. V běžených řadách měl Ondřej poměrně tuhá kolena, nedokázal poskoky více vyměkčit a odlehčit, docházelo ke krokovým nepřesnostem, špatnému držení. Příliš mnoho sólových krokových variací bylo spíše na škodu, navíc se jedna pasáž opakovala. Ondřeji nelze upřít snahu a energii, nicméně standard je především o tanci v páru, a toho bylo poskrovnu. Zdeněk Chlopčík ocenil rytmiku a poznamenal, že quickstep je párový tanec. Ondřej měl velké množství technických chyb, ale byla to velká show. Radek Balaš souhlasil se Zdeňkem Chlopčíkem, Tatiana Drexler ocenila temperament a postrádala lepší držení těla. Jan Révai nechtěl opakovat slova ostatních porotců. Výkon byl oceněn známkami 7, 6, 6 a 5, má známka by byla 5.

 

 

 

Porota stanovila svými známkami v prvním večeru následující pořadí:

128
224
322
421
520
619
19
818

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení poroty v prvním kole je nezávazné. Diváci jako obvykle mohou hlasovat pro jednotlivé páry. Hlasy od diváků a od poroty se příští večer sečtou a pár s nejmenším počtem hlasů (bodů) soutěž opouští. Příští týden se bude tančit standardní waltz a latinsko-americká cha-cha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2013

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fabera | úterý 5.11.2013 14:31 | karma článku: 25,87 | přečteno: 7519x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 354x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 383x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 259x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4180x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3416x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik