StarDance V - 5. večer

Zábavná taneční soutěžní show StarDance se přehoupla do druhé poloviny. V soutěži zůstávají již jen čtyři páry, které příští týden předvedou dva soutěžní tance.

Ve čtvrtém večeru opustil soutěž Oldřich Navrátil s Kamilou Tománkovou. Pátý večer byl zasvěcen latinsko-americkým rytmům. Nejprve zatančily postupně všechny páry sambu a poté společně salsu. Jak si páry vedly v pátém večeru?

 

 

Martin Procházka - Tereza BufkováSamba (Samba Reggae)

 

Samba Martinovi příliš nesedla. Tentokráte byl výkon o něco slabší, než jaké předvedl v minulých týdnech. Tanci chyběl větší bouncing, technika byla poměrně slušná, ale občas se objevovaly místo houpavých kroků poskoky. Rytmicky velmi zdařilé, ale pro sambu charakteristická práce boků prakticky úplně chyběla. Martinovu tanci chyběla větší energie a drive. Porota v tradičním složení udělila známky 7, 6, 7 a 5, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.
 

  

Dana Morávková - Jiří HeinSamba (La Bomba)

 

Samba Dany byla pro ni skutečně bomba. Předvedla v latině svůj nejlepší výkon a dost možná předčila i výkony standardní. Obě tyto kategorie se navzájem velice těžko porovnávají. Jako každý soutěžící měla i Dana rezervy v práci boků, ale techniku zvládla na velmi slušné úrovni, předvedla ze všech soutěžících nejlepší bouncing, nášlapy byly v pořádku a zvládla i velmi obtížné figury velmi dobře. Potřebovala by zryhclit nohy a ke konci tance působila ztěžklým dojmem. Porota udělila vysoké známky 8, 7, 8 a 7, má známka by byla na horní hranici.

 

 

David Švehlík - Simona ŠvrčkováSamba (I'm Into You)

 

Pravděpodobně nejlepší Davidův výkon v této soutěži, byť opět za ostatními zaostával. Rytmicky vcelku dobře provedený tanec s poměrně slušnou technikou kazila špatná práce boků, neměl patřičně vyměkčené nohy, které navíc byly pomalé. Objevovala se stará Davidova bolest, místo ladného pohybu atletika. Občas působil silně zatuhlým dojmem, bez pohybu a chyběl drive. Energie místy mizela jako bludný pramen. Porota udělila známky 7, 7, 6 a 6, má známka by se shodla se Zdeňkem Chlopčíkem.

 

 

 

 

 

Barbora Poláková - Václav MasarykSamba (Nossa Nossa)

 

Vystoupení nabité energií, kterému ale chyběl tanec. I u Barbory byla malá práce boky, kolena občas nepracovala tak, jak by pracovat měla a z toho vyplynula slabší kvalita bouncingu. Opakované scénky maskovaly nenacvičený tanec a ve svém důsledku nakonec nebyly oživením, ale spíše naopak ublížily celkovému dojmu. Ocenil bych hvězdu ze schodů, a ač je to show, kde je povoleno prakticky vše, je to porušením charakteru tance. Porota udělila lehce nadhodnocené známky 8, 7, 9 a 8, má známka by byla na nižší hranici rozptylu poroty.
 

Kateřina Baďurová - Jan OnderSamba (Brazil)

 

Tradičně technicky zdařilé vystoupení, které by rovněž potřebovalo větší práci boků u Kateřiny, víc energie a větší drive. I zde se hodně hrálo a opakování "Labutího jezera" bylo spíše ke škodě než k užitku. Tentokráte Kateřina ze své vysoko postavené laťky poněkud snížila, přesto si odnesla velmi vysoké známky 9, 9, 8 a 9, má známka by byla shodná s Evou Bartuňkovou.

 

 

 

Společné vystoupeníSalsa (Hablamos)

Salsa je tanec, který se skládá ze všech možných prvků různých tanců, takže každý si v něm dokáže najít něco co se mu líbí a co ne. Je velice obtížné hodnotit tanec, který nemá přesně stanovená pravidla a kde si každý může tančit podle vlastní fantazie. Hodnocení za tento tanec bych ponechal těm, kteří se tomuto tanci věnují a vědí o něm mnohem více než já. Páry byly postupně z parketu eliminovány zhasínáním světel. Je trochu zvláštní, že páry odcházely z parketu v pořadí, které jim bylo určeno body od poroty za soutěžní sambu a nakonec zbyly dva páry, Barbora s Václavem a Kateřina s Janem. Za tento tanec byly uděleny bonusové body pro zbývající dva páry (2 a 1 bod), přičemž pomyslné vítězství si odnesla Barbora s Václavem.

 

  

Porota svými známkami určila předběžné pořadí (u prvních dvou párů navýšeno o bonusové body):

 

136
234
330
426
525

 

 

 

Diváci svým hlasováním rozhodli o tom, že se se soutěží loučí pár Dana Morávková a Jiří Hein. Dana netančila nejhůře a rozhodně si nezasloužila vypadnout na úkor horšího páru. Velmi dobře se prezentovala ve standardních tancích, latina jí šla o poznání lépe i když jako labutí píseň v pátém večeru zatančila svou nejlepší latinu

 

Příští týden zatančí zbývající čtveřice soutěžících po dvou tancích, které ještě nepředvedly. Uvidíme v jejich podání tance waltz, cha-cha, paso-doble a quickstep.

 

 

 

 

Fotografie:  © Česká televize

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fabera | středa 5.12.2012 16:45 | karma článku: 12,55 | přečteno: 1861x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74