Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

StarDance III - 4. večer

Dalším párem, který opustil startovní pole StarDance 3 se stali David Suchařípa a Albina Zaytseva poté, co dostali od poroty nejméně bodů, stejně jako v hlasech diváků.

X+David Sucharipa a Albina Zaytseva vypadli ve tretim kole

Čtvrtému večeru podle hodnocení poroty dominovala Zuzana Norisová, která za slowfox obdržela se svým partnerem Janem Klimentem 35 bodů. Dana Batulková s Janem Onderem obsadili v očích poroty již potřetí stříbrnou příčku a odnesli si 30 bodů. Na bronzové příčce skončili tradičně Jana Doleželová s Michalem Necpálem. Jejich bodový zisk činil 28 bodů. Trojice favoritů se zdá být jasná, o vítězství by se měly podle dosavadních výsledků poprat Zuzana Norisová s Danou Batulkovou společně se svými partnery Janem Klimentem a Janem Onderem. Hlasování diváků rozhodlo, že soutěž opustil pár David Suchařípa a Albina Zaytseva. "Já jsem rád, že Míra Bosák vymyslel Tyrše, a přesvědčil porotu, že je má hodnotit. Klobouk dolů," řekl na rozloučenou David Suchařípa.

Páry zaznamenaly proti úvodním kolům určitě vzestup a jejich výkony se začínají více blížit tanci. Svědčí o tom i vyšší známky udělované porotou, i když zvyšování bodového hodnocení je mnohdy vůči předváděným výkonům příliš vysoké. Porota se snaží páry vyššími známkami určitě povzbudit, avšak neměla by být až tolik nekritická a neměla by váhat udělit i nižší známky, pokud tomu taneční projev odpovídá, i když se snaží všem měřit stejně.

Ve čtvrtém večeru se rozloučil se soutěží třetí pár. Od příštího týdne budou páry předvádět dva tance. Příště budou všechny páry tančit brazilskou sambu a ve společné choreografii valčík. Jak se páry popraly s paso doblem a slowfoxem?

Jana Doleželová - Michal Necpál

Taneční večer zahájili svým paso doble (Paso doble 2) Jana Doleželová a Michal Necpál. Nebylo to špatné vystoupení, i když poněkud nenáročné a jednoduché. Určitě by pár zvládl větší složitost sestavy. Rytmicky byl pár v pořádku, šel do hudby. U Jany Doleželové se občas objevily místo kroků chybně poskoky, měla v těle málo napětí, které by pasu doble určitě slušelo víc. Její pohyby byly místy rozvláčné a málo energické. Tím docházelo k nenaplnění charakteru tance. Jana Doleželová právě díky svým nedotaženým pohybům nebyla místy úplně synchronní s partnerem a docházelo tak k rozpadu v páru. Porotce Jaroslav Kuneš k jejich vystoupení poznamenal: "Jano, vy jste skrytá pampeliška, která přežije všechna roční období." Výkon tohoto páru bych ocenil téměř stejně jako porota, známkou v hodnotě 6.

David Suchařípa - Albina Zaytseva

První standardní tanec večera ukázali David Suchařípa a Albina Zaytseva (slowfox - You and the night and the music). David Suchařípa se určitě zlepšil, měl lepší techniku kroků než před týdnem v jivu. Je vidět, že mu standardní tance sedí daleko lépe. Velký problém měl tento pár ale v dodržování rytmu, velice často šel mimo hudbu, skoro po celou dobu trvání svého vystoupení a to je nejzávažný prohřešek, jakého se může pár dopustit. Davidu Suchařípovi by slušelo lepší držení těla a hlavy. Porotkyně Qaša ve svém hodnocení poznamenala: "Bylo to plavné a neplavali jste". Reakce Zdeňka Chlopčíka byla okamžitá: "Plavné, ale plavali mimo hudbu". K tomu bych snad jen dodal, že totálně. U tohoto páru bych ohodnotil výkonnostní vzestup, ale nedodržení rytmu výkon srazilo hodně dolů. Má známka by dosáhla hodnoty 4.

Dana Batulková - Jan Onder

Paso doble (Paso Royale) v podání páru Dana Batulková a Jan Onder, bylo opět vystoupením, které bylo nadprůměrné. Dana Batulková se přesto chybičkám nedokázala vyhnout a potvrdila, že latinskoamerické tance, kdy je nucena tančit sama bez partnera jsou pro ní mírným úskalím. V těchto okamžicích ji chybí větší jistota a vedení partnera, na kterého se zejména v latině hodně spoléhá. To potvrdila i porotkyně Tatiana Drexler svým hodnocením: "Držte se ho a nepouštějte ho, vůbec, nikdy." Místy se u Dany Batulkové objevily místo kroků poskoky, místy se jí nedostávalo patřičného napětí v těle, které dělá paso doble atraktivním. Ocenil bych energii a na velmi slušné úrovni předvedené šátky. Má známka by byla shodná s hodnocením většiny poroty a měla by hodnotu 8. Dana Batulková potvrzuje, že je velkou favoritkou celé soutěže.

Zuzana Norisová - Jan Kliment

Druhou polovinu soutěžících uvedli Zuzana Norisová a Jan Kliment svým slowfoxem (Honey on the vine). Pár předvedl vcelku slušný výkon, rytmicky v pořádku. U Zuzany Norisové se místy objevovaly příliš vysoké nášlapy a krátké kroky, které zadržely dokončení figur a pohybů do krajních mezí. Zuzana Norisová měla místy problémy s rovnováhou, při jednom zaváhání v rovnováze došlo ke krokové nepřesnosti a evidentně viditelnému škobrtnutí. Mezi Zuzanou Norisovou a Janem Klimentem se občas objevila příliš velká mezera, která svědčila o nedokonalém kontaktu v páru. Na Janu Klimentovi je poznat, že standard není jeho šálkem čaje. Porotce Jaroslav Kuneš ocenil předvedený výkon slovy: "Péro z gauče se změnilo v matraci za deset tisíc korun". Má známka by byla o stupínek horší než u většiny poroty, 8. I Zuzana Norisová je velkou favoritkou na celkové vítězství  soutěži.  

Jaromír Bosák - Eva Krejčířová

Poslední paso doble (Carracosa) zaznělo u vystoupení Jaromíra Bosáka a Evy Krejčířové. V tanci bylo příliš atletiky, vyznělo spíše jako pochodové cvičení a napodobeninou všesokolského sletu. U Jaromíra Bosáka se objevovaly tvrdé pohyby, poskoky místo kroků, nedostávalo se mu patřičného napětí v těle, které bylo nahrazeno "vyprsením" a strnulostí, došlo ke krokovým nepřesnostem. Porotkyně Qaša k tomuto vystoupení poznamenala: "Technicky o prsa korejské bojovnice". Zdeněk Chlopčík v souvislosti se záběry z tréninku podpořil vyjádření Jaromíra Bosáka slovy: "Přátelé, viděli jste Tyršovo paso doble". Ve vystoupení bylo až příliš nepřesností a netanečního projevu, takže mé hodnocení se výrazněji liší od známek poroty, která jako by chtěla Jaromíra Bosáka poslat do dalšího kola bez ohledu na předvedený výkon. Výkon bych ohodnotil číslicí 4. 

Vladimír Kratina - Laura Klimentová

Jako poslední pár večer zakončil svým slowfoxem (I Wanna Be Loved By You) pár Vladimír Kratina a Laura Klimentová. Vladimíru Kratinovi standardní tance sedí více než latinskoamerické. Rytmicky byl tento slowfox až na jedno drobné zaváhání v pořádku. Vladimíru Kratinovi bych vytkl permanentní předklon k partnerce a příliš opatrné, přeopatrné kroky, jako by nesl vrchovatou sklenici, kterou nechce rozlít. Objevovala se u něj neustále příliš pokrčená kolena. Kroky byly příliš krátké a poněkud kazily plynulost pohybu a plutí parketem, přesto se s tancem vyrovnal překvapivě vcelku dobře. Porotci Jaroslav Kuneš a Zdeněk Chlopčík k výkonu řekli: "Byl jste jako bodyguard, byl jste příliš křehký". Vladimír Kratina mne překvapil svým zlepšením i velmi dobře doplněnou skladbu malými hereckými vsuvkami, které vystoupení dodaly šťávu, která jinak Vladimíru Kratinovi chybí. Má známka by byla shodná s porotci, 7.  



Hodnocení poroty

 

 

Hlasování diváků rozhodlo, že třetím párem, který soutěž opustil je herec David Suchařípa s Albinou Zaytsevou.

Původní verze byla psána v den vysílání a v kratší verzi pro http://revue.idnes.cz/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fabera | čtvrtek 27.11.2008 18:10 | karma článku: 11,08 | přečteno: 3715x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 354x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 383x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 259x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4181x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Konec týdne bude ve znamení přeháněk a bouřek. Nejdeštivější bude pátek

23. května 2024  6:30

V následujících dnech počasí u nás bude ovlivňovat nevýrazná oblast nízkého tlaku vzduchu, a tak...

Děti podle obžaloby sprchovala ledovou vodou i bila. Vychovatelku soudí za týrání

23. května 2024  6:30

Soud v Českých Budějovicích začne dopoledne projednávat kauzu týrání dětí ve věku do tří let....

Čína chce vyzkoušet bojové kapacity. Zahájila další cvičení v okolí Tchaj-wanu

23. května 2024  6:13

Čínská armáda ve čtvrtek v okolí Tchaj-wanu zahájila cvičení, do kterého zapojila různé druhy...

Přežil jsem rakovinu, jsem spokojený, říká Kajínek. A trvá na obnově procesu

23. května 2024

Premium Nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi dnes vyprší sedmiletá podmínka, kterou dostal spolu s...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3416x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik