Volte srdcem

Blíží se volby a spolu s nimi i otázka, koho volit. Nejprve je však nutné si položit otázku, zda chcete opravdovou změnu. Pokud ano, nevolte stejné strany a hnutí.

Nebojte se volit srdcem

Strach je velkou brzdou v životě. Brání nám žít vlastní život, brání nám volit v souladu s naším přáním. Pod jeho vlivem říkáme: „Já bych je volil/a, ale oni se tam nedostanou. Tak raději budu volit menší zlo.“ Menší zlo však znamená pouze to, že se budeme mít o něco „méně“ hůř.

Jsou to naše hlasy, které rozhodnou o tom, kdo se dostane do Parlamentu a kdo ne. Nedůvěřujte průzkumům, ty vás jen matou ve prospěch těch, kteří si je platí. Dejte raději na svůj rozum a cit.

Položte si otázky, jak se jednotlivé kandidující strany profilují v tématech, které jsou v této době nejzásadnější.

Vakcinace a pandemická opatření

Toto téma se bezprostředně týká našeho života. Dokonce rozhoduje i o tom, kam smíme jít a s kým se smíme stýkat. Letos o Velikonocích byly dokonce zavřeny okresy a mnohé rodiny se nemohly sejít.  Pandemická opatření mají dopad na naši psychiku i na naši peněženku. Zvláště náročné je to pro naše děti. Roste počet dětí, které mají psychické problémy a dokonce trpí syndromem vyhoření.

Velmi diskutovaným tématem je vakcinace. Jediný správný důvod, proč se nechat očkovat, je chránit se před onemocněním a nechtít nakazit druhé. Jak je proto možné, že očkovaní mohou onemocnět a mohou nakazit druhé? Příkladem je Izrael, země s téměř 100% proočkovaností obyvatel. Koronavirus by tam měl být minulostí, ale není. Počty nakažených naopak rostou. U každé vakcíny jsou nějaké vedlejší účinky, ty by však neměly být závažné a měly by být pouze krátkodobé.

Důvěryhodně nepůsobí ani věta: „Ve skutečnosti není povolení k nouzovému použití povolením vakcíny, ale povolením dočasného použití nepovolené očkovací látky.“ Tato věta není z žádného konspiračního webu, ale z oficiálních stránek EU.

Mnozí lidé jsou vyděšeni z pandemie. Vůbec se jim nedivím. Je to jedno z nejčastějších, či dokonce nejčastější téma zpráv. Nejlepším ukazatelem, jak řádí pandemie, je světová statistika v reálném čase. Tu lze najít zde.

Hlubší integrace s EU

I toto téma bezprostředně zasahuje do života každého z nás. Jsme v EU dostatečně dlouho na to, abychom věděli, kam vede hlubší integrace s ní.

Přijímání migrantů

Na zemích, které přijaly migranty s otevřenou náručí, vidíme, jaký to má dopad na život místních obyvatel těchto zemí. Nelze proto nevidět důležitost tohoto téma.

Zadlužování naší země

Zadlužování naší země rozhodně nevede k prosperitě. Naopak vede k neustálému růstu cen, vede k chudobě. Existují strany, hnutí, které dokážou naplnit státní pokladnu bez zadlužování a zdražování.

Strach nám nepomůže

Mnozí lidé se bojí, že se něco zpřísní a že nás opět zavřou. Strach, ani ten oprávněný, nám nepomůže. Zato nám pomůže volit ty, u kterých se toho nemusíme obávat.

 

Hodně štěstí při této důležité volbě a volte srdcem!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Evžena Janovská | čtvrtek 7.10.2021 4:02 | karma článku: 8,59 | přečteno: 328x