Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Homosexuální vítězná vlna

Vítězná homosexuální vlna se vzedmula ve Francii, ale nezůstalo jenom u toho, protože pokračovala dál přes oceán a včera se dostala až na pobřeží Spojených států amerických, konkrétně do státu New Jersey. Tam její cesta zatím, jak se zdá skončila. Bylo by bláhové se ale domnívat, že když Česká republika nemá moře ani oceán, je vůči této vlně imunní. Jsme totiž s moři spojeni vodními toky a například úhoři o tom vědí své. Infiltraci této vlny do Česka bych tedy vůbec nepodceňoval.

 Homosexuálové se mohou ve Francii brát od května letošního roku. Socialistický prezident Hollande dosáhl svého a Francie se tak stala další evropskou zemí, která svazky homosexuálů umožňuje. První zemí na světě, která zrovnoprávnila sňatky homosexuálů na úroveň manželství, se stalo v roce 2001 Nizozemí a v Evropě ho potom následovala Belgie (2003), Španělsko (2005), Norsko (2009), Švédsko (2009), Island (2010), Portugalsko (2010), Dánsko (2012), od příštího roku se k těmto zemím přidá i Velká Británie, která tento zákon letos schválila

 Během nějakých dvanácti let docela pěkná tsunami. Jestli dobře počítám, tak v Evropě bude zanedlouho možné uzavřít homosexuální sňatek v deseti různých zemích. Podotýkám, že stále mluvíme o homosexuálních sňatcích, nikoliv o registrovaném partnerství, které je možné uzavřít například v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Slovinsku či Maďarsku a od července roku 2006 také v ČR.

 Evropa je s deseti zeměmi jednoznačně na špici, stala se doslova světovým lídrem. Mimo ni je na celonárodní úrovni možné homosexuální sňatky uzavřít už pouze v pěti zemích, z toho dvě země Uruguay a Nový Zéland je legalizovaly teprve v tomto roce. Kanada umožnila homosexuálům sňatky v roce 2005, Jihoafrická republika v roce 2006 a Argentina v roce 2010. A pro úplnost dodávám, že v některých svých státech umožňuje sňatky homosexuálů ještě Mexiko a USA

 Evropa vs. Svět 10:7. Francouzský prezident Hollande si zjevně myslel, že když jeho sousedé ve Španělsku a v Belgii již nějakou dobu homosexuální sňatky umožňují, že ve Francii bude taková úprava přijata bez velkých problémů. Zmýlil se. Po podpisu následovaly obrovské protesty veřejnosti a pouliční nepokoje. Paříž byla zachvácena násilím a policie měla plné ruce práce. A nebyli to pouze aktivní přívrženci Hnutí proti teplým, kteří vyšli do ulic, již před podpisem vyšly i tisíce řadových Francouzů, aby pokojně dali najevo, že se jim sňatky a možnost adoptovat děti u homosexuálů prostě nelíbí.

  I když se protesty z ulic podařilo vytlačit, situace ve společnosti je nadále vyhrocená. Byly zaznamenány útoky na majetek homosexuálů a někteří radní a starostové odmítali oddávat homosexuální páry s tím, že je to proti jejich svědomí. Odvolávali se při tom na Ústavu. Ústavní rada ale rozhodla, že francouzské radnice homosexuály se žádostí o uzavření sňatku odmítat nesmějí. Takže ať se jim to líbí nebo ne, tak homosexuály oddávat na příště MUSÍ. No není to nádherné vítězství lidských práv?

 Dobrá zpráva pro homosexuály přišla i ze zámoří. Od pondělí 21. října budou moci homosexuálové a lesbičky uzavírat manželství v New Jersey.  Zatímco ve Washingtonu a New Yorku mohou homosexuálové uzavírat sňatky už od loňského respektive předloňského roku, ve státě New Jersey byl tento zákon vetován republikánským guvernérem a případ tak doputoval k státnímu Nejvyššímu soudu, který včera rozhodl ve prospěch homosexuálních sňatků.

 V USA je nyní možné uzavírat homosexuální sňatky ve třinácti státech. Zdá se, že homosexuální tsunami pokračuje nezadržitelně dál a dál. Zbývají už jenom tři kontinenty, kde tato vlna nezasáhla: Austrálie, Asie a Antarktida. Dovolím si vyjádřit svůj názor, že jsem rád, že se do České republiky zatím nedostala. A jakkoli to může někdo považovat za xenofobní nebo homofobní názor, doufám, že se sem ani nikdy nedostane.

Autor: David Evan | sobota 19.10.2013 13:13 | karma článku: 21,56 | přečteno: 916x
  • Další články autora

David Evan

Ideová konference ODS přinesla staré novinky

Po představení vládního ozdravného balíčku se konala ideová konference ODS, na které se převážně chválili politici této vládní strany a "bolestivé" kroky vlády, které by v příštím roce měly přinést úspory ve výši 95 miliard korun.

14.5.2023 v 12:00 | Karma: 24,24 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

David Evan

Hospodaření České pošty by měl prověřit Nejvyšší kontrolní úřad

Tak se usnesla Sněmovna na včerejší mimořádné schůzi. Už několik týdnů se nemluví o ničem jiném než o rušení tří stovek poboček státního podniku, který se vicepremiér Vít Rakušan společně s vládou rozhodli zachránit...

20.4.2023 v 11:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 392x | Diskuse| Společnost

David Evan

Když ani dvě datové schránky nestačí. A není to protiústavní?

Od začátku roku lidé houfně ruší svoje živnosti, jenom aby jim nebyla zřízená datová schránka. Na některých úřadech je až desetinásobný nárůst žádostí o rušení živností. Proč se datové schránky netěší velké oblibě u veřejnosti?

2.3.2023 v 15:07 | Karma: 30,49 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

David Evan

Jak jsem koupil ukrajinské těstoviny za 18 korun

Ministerstvo zemědělství si chce posvítit na některé zemědělce, potravináře a obchodníky, otázkou je přiměřenost jejich marží. V hledáčku jsou některé obchodní řetězce a také základní potraviny jako cukr, vejce, mouka..

28.2.2023 v 13:16 | Karma: 21,06 | Přečteno: 990x | Diskuse| Společnost

David Evan

Vláda Petra Fialy: Vláda rozpočtové odpovědnosti?

Nejvyšší kontrolní ústav (NKÚ) tvrdí, že se vláda Petra Fialy nechová vzhledem k veřejným financím dostatečně odpovědně. Fiala se brání, že za vše může energetická krize a válka. Mnohé kroky české vlády jsou nicméně kontroverzní.

1.12.2022 v 9:53 | Karma: 33,01 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Nej skluzavka, echt Divoký západ, exkurze do Bayernu... Krok za krokem zemí EURA

15. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu EURO je Německo. EURO si dělá z Německa, kde fotbal je národní sport, něco jako svoji výkladní...

Chtěl bych Turka v Česku, říká Macinka. Antibabiše má za nejhloupější program

15. června 2024

Premium V uplynulých dnech oslavil 16 let po boku Václava Klause. Ještě na Hradě dělal tehdejšímu...

Kvůli Le Penové ho sesadili. Soud však rozhodl, že šéfem Republikánů zůstává

14. června 2024  21:31

Pařížský soud v pátek zrušil rozhodnutí francouzské konzervativní strany Republikáni (LR), která ve...

PŘEHLEDNĚ: Proč Česko kupuje nové tanky za 52 miliard? A co všechno umí?

14. června 2024  21:01

Česká armáda by měla do roku 2030 získat 77 nejmodernějších tanků Leopard 2A8 ve společném nákupu s...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1997x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik