Osamělost je stav duše, skoncujte s ní!

Není vám 30 a už ani 40 ? Máte pocit, že nežijete zrovna ten život, který jste si představovali? Nejste spokojeni sami se sebou a cítíte se osaměle?   Rozhlížíte se trošku vyplašeně kolem sebe a vidíte pěknou spoušť.

 

Deset hodin denně  vám zabere práce, která vás až tolik nebaví, ale zatím jste nepřišli na jiný způsob jak platit své účty. Osm hodin spíte a ve zbývajících šesti hodinách se jaksi nepřihodilo nic zajímavého už opravdu několi let? Doma je nuda, bez ohledu na to, zda tam ještě někdo bydlí. Cítíte se pod psa a je nevyšší čas s tím něco udělat, dokud na to máte zbytek sil. Nikdo to za vás totiž neudělá. Osamělost je stav duše, skoncujte s ní!

Ten správný život ve středním věku je skutečný a reálný,  máte přece leccos za sebou,  stojíte oběma nohama na zemi a  víte, nebo alespoň tušíte, co chcete. Ale ono jaksi pořád nestačí. Chce to změnu. Ohlížíte se velice správně do minulosti.  Něco asi děláte  stále špatně, ale co a kde začít? Ve skutečnosti to víte, jen to chce ze sebe vydolovat. Může za to totiž vaše intuice, kterou má v sobě každý a která na sebe upozorňuje nenápadnými signály, kterým říkáme pocity. Celý náš život se přece skládá z nich, jednoduše proto přece toužíme všichni být šťastní, potřební. Proč byste zrovna vy měla nebo měl být výjimkou. I vám určitě paní intuice celé ty roky napovídala o sto šest. Jde jen o to zda jste jí naslouchali, nebo ne. Ale ještě stále není pozdě to napravit, jen se toho prostě nashromáždilo za ty roky trochu víc.

A tak si se svým já najednou připadáte jak v obrovském  přeplněném skladu, kde je bezpočet regálů. Některé  září novotou, jiné  jsou zaprášené, u dolních polic se přistihnete, že už skoro nevíte, co v nich vlastně je. Cítíte, že nastal čás si v sobě pěkně a důkladně uklidit. Ještě před tím to ale chce  všechno pořádně probrat, přeskládat a nepotřebné vyhodit,  protože jedině tak si uděláte místo pro něco nového. A to se neobejde bez řádné inventury.

Bude to dřina, ostatně i docela nebezpečná, vždyť na vás může leccos spadnout,  můžete si strhnout záda…takže než se do toho pustíte, myslete na to, že budete možná více než jindy potřebovat mít  připravenou první pomoc a tou jsou přátele.

Tímhle regálem určitě  začněte. Je plný a pěkně nablýskaný? Sláva máte na půl vyhráno. Najdete tam jen pár kousků, a ještě k tomu pěkně zaprášených? S láskou je vyndejte a pořádně vypucujte. Zdá se vám  úplně prázdný? Naplňte ho!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Dosedělová | pátek 16.11.2012 0:30 | karma článku: 13,67 | přečteno: 1515x