Je čas zalehnout na matrace

Nade vši pochybnost jsme svědky plíživého pokusu o státní převrat. Jestli se teď nedokáže demokraticky zvolená reprezentace semknout a rázně se policejním plukovníkům postavit, budeme jen všichni nevěřícně koukat, jak nastupuje nekontrolovatelná vláda oligarchů.

Nasazením chlapců v kuklách předvádí policie jen svou moc a občanské lůze mediální divadlo. Lidé jásají, že konečně došlo na vrcholné politiky, které je třeba bez prodlení pozavírat do nejtemnějších žalářů. Politika je špína a charakter je v tomto prostředí zcela nepotřebná věc. Jenže máme tu demokracii a lidi u vesla jsme tam poslali vlastním rozhodnutím. Nelíbí se nám, že nás opětovně obelhali a neplní svoje volební sliby? V pořádku. V příštích volbách se necháme obelhat jinou politickou grupou a necháme se nachytat na dalšího holuba na střeše. Nikdo nemůže upírat lidem rozhodovat o svém osudu prostřednictvím demokratických voleb. Není to ideální systém, ale je to ten nejlepší co zatím známe. Chvilku se zamyslete nad současnými událostmi a až vás přejde radost a pocit zadostiučinění podívejte se na politické dění z dlouhodobějšího pohledu. Kam to vede? Někdo získá dostatečnou podporu lidí pro vládnutí a policie spolu s prokurátorem bude rozhodovat, zda mu umožní vládnout?

Nečas je nemastný a neslaný politik, a jestliže nedokázal zvládnout útok na svoji pozici, tak je dobře, že končí. Chlap s koulemi na místě předsedy vlády by si nikdy nenechal líbit ten policejní spektákl a během hodiny by skončil ministr vnitra, vrchní státní zástupce a i policejní bossové zodpovědní za vytvořenou kriminální bublinu. Všichni do jednoho by měli mít na krku pokus o státní převrat. Obyčejným lidem, kteří pomalu nevědí, jak vypadá pětitisícovka, se nasype písek do očí ve formě desítek zabavených milionů a hromad zlata a než se Pepa Novák ze Lhoty rozkouká, tak tu máme nové mocenské uspořádání. Kauza, kterou nám policie předestřela, je výsměch a laciná fraška. Jsou to prohřešky, které se řeší v poklidu několika pánů s kravatami a nikoliv policejním spektáklem protimafiánskému útvaru. Politika je prohnilá skrz na skrz, ale my jsme rozhodli svými hlasy, kdo ji bude vykonávat. Je svatým právem člověka rozhodnout se sám za sebe a nelze dovolit žádnému policistovi korigovat svobodnou vůli občana. Kauzu Nagyová a spol. řeší protimafiánský útvar, takže demokraticky zvoleným politikům nezbývá než vyjádřeno slovy mafiána Corleoneho – zalehnout na matrace. Nelze tolerovat snahu policie a státních zástupců řídit tuhle zemi. Právě se bojuje o demokratickou budoucnost naší malé země a to stojí za trochu nepohodlí. Následující dny ukážou, jak silný charakter mají naši páni politici. Proklamovaná žádost o vydání Nečase bude intenzivní zkouškou. Je to přesně ten případ, kvůli kterému mají poslanci imunitu. Doufám jen, že vyhlídka na koryta nezatemní poslancům mozek a zachrání nám demokracii.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Enerlan | středa 19.6.2013 11:26 | karma článku: 26,42 | přečteno: 1216x
  • Další články autora

František Enerlan

Kolektivizace je zpět

13.1.2016 v 17:20 | Karma: 26,65

František Enerlan

Jednotky ExEx opět v akci

14.4.2015 v 11:58 | Karma: 32,10

František Enerlan

Hlava XXII po česku

12.4.2013 v 10:29 | Karma: 48,03

František Enerlan

Tohle je válka

6.4.2013 v 7:48 | Karma: 48,08

František Enerlan

Tlusťochu zaplať

4.4.2013 v 7:46 | Karma: 36,80