Sedm statečných dnes na Václaváku

Mají 24 hodin, aby najeli co nejvíc kilometrů na nejrušnějším místě v Česku. Vozíčkář Heřman Volf, který zasvětil svůj život po úrazu projektu Cesta za snem, zorganizoval jako poctu paralympionikům dnešní závod na Václaváku.

Sedm dvojic, vždy jeden zdravý a jeden a handicapovaný, se utkají v první 24 hodinové časovce svého druhu na světě! Heřman Volf pojede s českým reprezentantem v in-line bruslení Matějem Pravdou. Dnes od 14 hodin budou kroužit na oválu dlouhém 400 metrů na nejrušnějším místě Česka. Celý den a celou noc až do zítřejšího odpoledne v rámci programu POCTA ČESKÝM PARALYMPIONIKŮM. Každý najetý kilometr bude pomáhat přes aplikaci EEP nadaci Světluška.

Zároveň se na Václavském náměstí představí čeští paralympionici po návratu z korejských olympijských her. Dorazí paralympionici Zdenda Šafi, Pavel Bambousek, Zdeněk Krupička, Anna Kulíšková, Michaela Hubačová, Tadeáš Kříž, Michal Vápenka, Miroslav Lidinský a další. Akci budou moderovat Jakub Ouvín a Karel Voříšek. Můžete si tu poslechnout jejich životní příběh a cestu za sportovním snem.

Václavské náměstí dnes nabízí mnoho zábavy pro celou rodinu. Soutěže o ceny. Charitativní štafeta nebo běh s aplikací EPP. Všechno kompletně zdarma. Uvidíte ukázky sportů, videa na velkoplošné LED a navíc Exhibici Bike Trial se zrakovým postižením, exhibiční zápas v Para Boxu na vozíku, či třeba ukázky sebeobranného systému Krav Maga s vozíčkáři. Zájemci si budou moci sednout do kokpitu závodního vozu nebo si vyzkoušet střílení jako při biatlonu. A každé dvě hodiny živé rozhovory s paralympioniky z Koreje 2018!

Přijďte tento víkend podpořit 7 Statečných a Nadaci Světluška. Pojďte zafandit a podívat se, jak šílenci potí krev, jak zdraví a handicapovaní fungují jako jeden tým. Start ve dvě odpoledne!

https://www.facebook.com/Cestazasnem/videos/1874822775884486/

Program POCTA ČESKÝM PARALYMPIONIKŮM začal právě teď a potrvá do zítřka do 20 hodin.

7 statečných

 

Autor: Dana Emingerová | sobota 7.4.2018 10:20 | karma článku: 10,38 | přečteno: 507x