Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Opravdu už zůstanou pouze ty chmury?

Tak se nám ta výhodnost nového podzemního parkování v baráku před vsetínským vlakovým nádražím pěkně vybarvuje. A jak se dalo očekávat do barvy, kterou v současné době obvodový plášť tohoto velikášského monstra má.

Zatímco současná černá zmizí pod příkrovem hliníkových pohledových panelů takzvaně přírodní hliníkové barvy, chmury provázející tuto megalomanskou stavbu nazývanou Čunkabarák (to proto, že za jejím prosazením je krom jiných možné hledat právě a hlavně vsetínského exstarostu Jiřího Čunka ze Zlína – pozn. autora) zůstanou. A ty chmury budou černé i nadále.

Zejména po zatím poslední schůzi vsetínských zastupitelů se totiž potvrdily obavy, že nic, v čem je Čunek a spol namočený, není jen tak. A že na tomto, zdá se faktu, nic není schopné a hlavně ochotné změnit ani současné konšelstvo a koalice rathausu na Svárově 1080 vedená Čunkovým dosazencem a nohsledem Jiřím Růžičkou (viz blog: Čunkova sebestřednost nezná mezí nebo Vsetín dál zůstává Tschunkolandem).

Mezi setrvávajícími nespokojenci budou prim mít, alespoň tak se to zatím ukazuje, hlavně řidiči. Důvod k blahosklonnosti směrem k Růžičkovi (Čunkovi), a dalším zastáncům a schvalovatelům z tohoto pohledu jednoho velkého paskvilu, jim nedalo ani nedávné rozhodnutí zastupitelstva, z něhož vyplývá, že podle smlouvy s developerem má parkoviště sloužit pro uživatele autobusového i vlakového nádraží (kde jsou ty počáteční sliby, že zapojení radnice do projektu napomůže v řešení neutěšeného stavu s parkováním v centru města, všem, ne jen vybrané skupině lidí! – pozn. autora). To ovšem nejde ruku v ruce s možnostmi pro parkování, které jsou stanoveny pouze na dobu mezi šestou, respektive sedmou hodinou ráno a dvacátou hodinou. Ve dny vybraných svátků, kdy bude obchodní galerie mimo provoz, mají být garáže uzavřeny zcela!

Parkoviště tak nemůže použít nikdo, kdo by chtěl například v noci nad ránem přijet k vlaku do Prahy a pozdě večer se zase vrátit. Na parkoviště se prostě nedostane, nebo si auto z něj pozdě v noci nevyzvedne!

Provozní doba místa pro odstavení aut totiž reaguje výhradně a jen na hodiny fungování obchodního centra. Nějaký člověk řidič nikoho ze vsetínských mocných, tedy až na malé výjimky (zatím jediný, kdo na tento nešvar upozornil ze vsetínského zastupitelstva, je KOV), nezajímá.

No heuréka! To je rozhodnutí géniú, za něž musela tschunkolandská radnice utratit z městských peněz desítky milionů korun (vybudování jednoho parkovacího stání vyjde na více než milion korun! a dotaci město již dvakrát nezískalo – viz: Vsetín utře nos, zdá se...)? Nic na této ironické poznámce nezmění ani případný reparát či pokus alespoň trochu tu pro Tschunkoland (úmyslně nepíšu Vsetín, abych svoje krásné rodné město neurazil) v posledních letech tolik příznačnou a silně pokřivenou ohavnost narovnat!

Dovolím si malý návrat do minulosti, kdy na stejném místě bývaly podzemní garáže s možností parkování na jejich střeše. Pro jejich technický stav došlo k jejich zboření, čemuž rozumím, a vzniklo tady místo pro parkování mnoha desítek aut. Kdykoliv, komukoliv přístupných! Současnost? S vědomím města a za jeho mnohamilionové podpory tu soukromý investor staví to, co tu staví a s možnostmi, o nichž jsem psal. Cosi shnilého v tom Tschunkolandu! Alespoň já to tak cítím.

Kromě tohoto popsaného problému mě zaráží ještě jedno. Je mi jasné, že současné postavení vsetínské vládní koalice je takové, jaké je, a že v případě jednotnosti při hlasování nemá opozice šanci. Takový je výsledek voleb a rovněž já jej plně respektuji.

O to horší však je, že kromě již zmíněného KOV se, alespoň ne veřejně, proti současnému dění a situaci ve městě a vedení rathausu nikdo z opozice neohrazuje. Kde je ODS, kde je ČSSD, kde jsou další? Čekají až na měsíc nebo dva před volbami, a pak do nich začnou bít? Pak už bude opět pozdě!

Nebo si je možné myslet, že, jak se říká, mlčení je souhlas…? Pokud ne, pak karty na stůl je potřeba vykládat průběžně. Později už na ně bude z voličů brát zřetel jen málokdo!

A to nádherné místo na březích Vsetínské Bečvy bude dál tím, čím je nyní. Zanedbaným a špinavým a pro hýření svých mocných toužících po vlastních pomnících na nic nemajícím Tschunkolandem.

Á propos: Situace kolem Čunkabaráku na přednádražním prostoru ve Vsetíně v mnohém připomíná současnost kolem Jiřím Čunkem prosazované výstavby nové krajské nemocnice ve Zlíně. Taky například slibuje dotace a nakonec skutek utek. A nejenom v tomto…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Póč | úterý 2.4.2019 16:16 | karma článku: 20,18 | přečteno: 418x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 367x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 332x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda nedodrží Fialovy sliby, bojí se lékaři. Dohodu plníme, tvrdí ministerstvo

20. května 2024  11:27,  aktualizováno  14:31

Přímý přenos Zástupci zdravotnických odborů a lékařů se vloni dohodli s premiérem Petrem Fialou na zvýšení platů...

Vlak na Benešovsku usmrtil člověka v kolejišti, provoz na koridoru stojí

20. května 2024  13:40,  aktualizováno  14:29

V Mrači na Benešovsku srazil vlak člověka, který se pohyboval v kolejišti. Utrpěl zranění, kterým...

Přibylo dalších 1383 nových případů černého kašle. Zemřel šestý člověk

20. května 2024  13:41,  aktualizováno  14:27

Za uplynulý týden přibylo 1383 nových případů černého kašle, letos jich je už téměř 15 tisíc....

Za Raísího truchlí Rusko i Hamás. My to nebyli, ujišťuje Izrael

20. května 2024  9:59,  aktualizováno  14:05

Do Íránu po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána míří...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 887x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik