Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chtějí dokončit svou práci. Kterou, ale neřekli

Předvolební tanečky vsetínských (bez)mocných lidovců nabírají na obrátkách. Po úsměvném hledání výjezdu z kruháče po prvním dni Valašského záření jednoho z jim blízkých vyrukovali na obyvatele města s plakáty na kandelábrech.

Dokončíme rozdělanou práci. Takové je motto plakátů KDU-ČSL, kterým lidovci ovládající v současné době vsetínskou radnici oslovují, respektive chtějí zaujmout a snad i dojmout obyvatele Vsetína. Cíl je jasný: získat vliv, respektive udržet si moc nad děním ve městě i po říjnových komunálních volbách.

Nejasné ale je, jakou práci mají lidé kolem senátorem a hejtmanem Zlínského kraje Jiřím Čunkem dosazeného takzvaného starosty Vsetína Jiřího Růžičky na mysli. Domnívám se totiž, že napřed měli voličům vysvětlit, jakou či kterou práci chtějí dokončit.

Píšu to bez snahy kohokoliv se dotknout, urazit ho, ublížit proto, že osobně po čtyřleté vládě lidovců nic mimořádného v jejich práci pro město a jeho obyvatele nevidím. Naopak. Jenom vnímám, že Vsetín je rok od roku zanedbanější, špinavější, neudržovanější… Že jít večer a v noci do městského parku, ale i do dalších míst ve městě lze jen na vlastní nebezpečí… Že chůze po chodníku je rovněž riskantní, protože cyklisté si po nich jezdí, jak se jim zachce… Že hlavní náplní práce strážníků městské policie jsou vyjížďky v autě po hlavních komunikacích, kde snad až na špatně zaparkované auto, nebo cyklistu jedoucího na neosvětleném kole neodhalí nic… Že bez povšimnutí zůstává porušování městské vyhlášky o zákazu pití alkoholu na veřejných prostranstvích… Že chování a arogance určité části obyvatel města už pomalu nezná mezí… Že z Dolního náměstí se stalo namísto odpočinkově obchodní zóny centrum bank, prodejních skladů a pojišťoven…

Jestli mají lidovci spřažení ve Vsetíně kolem zatím všemohoucího Jiřího Čunka (on je v podstatě tím, kdo prostřednictvím svých stranických nohsledů stále s děním ve městě hýbe) na mysli dokončení této práce, pak říkám: Děkuji, nechci a odejděte!

Jestli chtějí lidovci dojmout tím, že zprostředkovali ve městě a z městské kasy zaplatili opravy mateřských a základních škol, lávky přes rybníček v Panské zahradě, revitalizace parčíku před Střední odbornou školou Josefa Sousedíka na Rybníkách, chodníků v několika částech města pak by si měli uvědomit, že nejde o nic mimořádného. Oni se přece dostali, až na jednu výjimku, do svých pozic z vůle obyvatel města a hlavně proto, aby se o majetek Vsetína z povinnosti dané jim zákonem starali. Vydávat tuto činnost za něco mimořádného a záslužného by bylo vpravdě ostudné.

Takže už zbývá jenom výstavba Čunkabaráku před vlakovým nádražím s nejdražšími podzemními garážemi v Evropě, výmysl zasklené lávky nad Vsetínskou Bečvou, sci-fi v podobě lanovky z dolní části města na Sychrov a naposledy i takzvaná koncepce sportovišť v řádech stamilionů korun bez řešení situace ve školních sportovních areálech a veřejných sportovišť. Názor na tyto lidovecké aktivity jsou všeobecně známy.

Takže nula od nuly pošla a výsledkem jsou pouze megalomanské fantasmagorie, které město Vsetín je schopné realizovat jen stěží, respektive není schopné realizovat vůbec.

Přisvojovat si zásluhy za to, že má být v příštím roce zahájena rekonstrukce vlakového nádraží je nejenom úsměvná, ale hlavně trapná. V tomto ohledu je potřeba se ohlédnout o desítky let zpět. A taky si uvědomit, že kdyby Správa železniční dopravní cesty řekla ne, pak by ani lidovcům nepomohl nikdo a nic.

Ještě jenu poznámku k tomu celému. Pro umístění svých poutačů na papundeklech si lidovci vybrali kandelábry. Jsem přesvědčený o tom, že neoprávněně. Utvrzuje mě v tom i výrok ředitele vsetínské Městské policie Patrika Peciny, který pro jistý zlínský server k podobným postupům jiných subjektů před časem uvedl: „Jedná se o přestupek proti veřejnému pořádku s možnou pokutou v blokovém řízení až do výše pěti tisíc korun."

Nebo i ve Vsetíně jsou rovní a rovnější? Žijí a pracují tady ti, kteří musí dodržovat městské vyhlášky, nařízení a různá usnesení, a rovněž ti, kteří ne? Či snad ve Vsetíně platí, že mocní si upravují různá omezení podle toho, jak jim to vyhovuje, ale pouze jim? Nemohu si pomoct, mám pocit, že na všechny tyto otázky je jediná odpověď. Kladná. Je to pro mě o to bolestnější, že na rozdíl od jiných, jsem rodákem tohoto města, jeho patriotem.

Poutač na kandelábru u vsetínské Smetanovy ulice.
Poutač na kandelábru u vsetínské Smetanovy ulice.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Póč | pondělí 10.9.2018 16:14 | karma článku: 21,00 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 368x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 332x | Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Případ kokainu ve Sněmovně je první. Policie tam nikdy předtím drogy neřešila

31. května 2024  16:28

Policie nikdy jindy nenašla v Poslanecké sněmovně drogy, a to ani před, ani po nalezení papírku od...

Foltýn: Necpu lidem, co si mají myslet. Když křičí „cenzura“, protiřečí si

31. května 2024  16:07

Podcast Ve čtvrtek nastoupil jako šéf strategické komunikace vlády plukovník Otakar Foltýn a už padají...

Řidič náklaďáku zřejmě při odbočování přehlédl cyklistu, ten srážku nepřežil

31. května 2024  15:50

Srážku s nákladním vozem v pražských Kobylisích nepřežil třiašedesátiletý cyklista. Řidič...

Do Čech dorazily bouřky z Německa. Mže a Radbuza budou prudce stoupat

31. května 2024  12:07,  aktualizováno  15:34

Výstrahy meteorologů před vydatnými srážkami se naplnily. Česko zasáhly bouřky, které přišly z...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 887x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik