Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Třesky plesky je lepší, než metelescu blescu

Je to totiž ryze české. Žádná rumunština či estonština tlačená z Bruselu. Heuréka! Hlavu vzhůru! Máme nový slogan. Brusel nám nebude nic diktovat. Ani Berlín, ani Moskva, ani Washington. Objevil jsem řešení. Místo „metelescu blescu“ dávám paní Bobošíkové svolení bezplatně používat slogan „třesky plesky“. Hymnu tohoto hnutí, které bojuje proti zlu a pomáhá slabším, bych doporučoval mírně upravit. Například špatně by neznělo „třesky plesky hlavně česky“. Však pana Úlehlu něco napadne, a až ho zase políbí básnická múza, může toto téma rozvinout do úplné dokonalosti.

Za svůj dar nic nežádám, abych nebyl nazván děsivou postavou. A je to velký dar. Posuďte sami. Veškerá autorská práva na „třesky plesky“ mám podchycena Průmyslovým vzorem, Užitným vzorem a vlastním veškeré ochranné známky. Na Úřadu průmyslového vlastnictví leží mraky patentů chránících tento slogan ve všech státech světa. Bez mého souhlasu nelze používat ani překlad tohoto úderného hesla. V žádném jazyce. Je to velký vynález. Pro hnutí „Hlavu vzhůru!“ to bude mít stejný dopad jako vynález kola pro lidskou civilizaci. A toto vše dostanou ode mě darem!

 Ty patenty jsou celosvětové, takže platí i pro Afriku. Z Vojenského zpravodajství mám od agenta „Krtečka“ řízeného „Čachtickou paní“ zatím neověřenou zprávu, že v Demokratické Republice Pobřeží Slonoviny (DRPS) došlo k pokusu o převrat. Šlo o puč, za nímž stál právě boj o autorská práva na slogan „třesky plesky“ a z toho plynoucí lukrativní autorské poplatky. Demokraticky zvolený prezident Odeso ale puč zvládl a ze své prezidentské chatrče v hlavním městě Swahili vydal prohlášení, že situace je již stabilizovaná. Za vším jsou peníze. V Demokratické Republice Pobřeží Slonoviny (DRPS) tvoří export banánů 80% příjmů státu. Zbytek jsou právě ty autorské poplatky, na které má licenci Odeso a jeho příbuzní. Českou republiku Odeso zná dobře. Několikrát ji už navštívil v rámci hnutí „Banánové republiky všech kontinentů spojte se“.

 Odeso zná i paní Bobošíkovou. Ve své chýši na satelitu napájeném solárními články (dar nejmenované české polostátní firmy) často sledoval její hektický boj v Evropském parlamentu. Nejvíce Odesa zajímal poloměr zakřivení banánů. Pro DRPS je to totiž otázka života a smrti (viz struktura státního příjmu). Pokud by se konaly nějaké volby, hnutí „Hlavu vzhůru!“ by podle předvolebních průzkumů získalo v DRPS 99,99% hlasů. Ta strana je totiž úžasně demokratická. Členem může být otrok i otrokář. Nejen „Hlavu vzhůru!“, ale i sama paní Bobošíková je v Demokratické Republice Pobřeží Slonoviny nesmírně populární. Domorodci ji důvěrně přezdívají Bwana-Bobo. V DRPS jsou dva úřední jazyky. Ten první je původní jazyk domorodců - kirundi, tím druhým je čeština. Slovo Bwana znamená v řeči kirundi chameleon. Tomu nerozumím. Nejoddanější příznivci často volají Bwana-Bobo mňam, mňam. Toto je obtížně přeložitelné, možná to souvisí s tím, že před příchodem kolonizátorů byla tato oblast nebezpečná pro velký výskyt kanibalů. Ale to je pouze spekulace.

 Území, kde nyní leží Demokratická Republika Pobřeží Slonoviny, kolonizovali čeští piráti. Proto je tam jako druhý oficiální jazyk právě čeština. Ti piráti se do Guinejského zálivu dostali složitě. Napřed řádili v kanálu Dunaj- Odra-Labe. Loupili, plenili, rabovali, znásilňovali. Místní zemani se sjednotili do strany práv (později strany přátel) a na gumových člunech se piráty pokoušeli vypudit a porazit je. Dlouho se nedařilo. Místo pirátů padaly banky a vyváděly se peníze i společnosti do cizáckých států. Až ten nejvyšší zeman na to přišel. Majetková přiznání – tak na tu chátru. A opravdu, od té doby, kdy se majetková přiznání zavedla, není v Česku ani jeden jediný pirát. Zazvonil zvonec a pirátům byl konec, milé děti.

 Po krátkém řádění na Bahamách se nakonec čeští piráti usadili na území dnešní Demokratické Republiky Pobřeží Slonoviny. A s nimi přišla civilizace. Pivo, metyl alkohol, bůček, LTO, cingrlátka, tunely, zrcátka, kuponová privatizace, privatizační fondy, česká policie, české státní zastupitelství, Otázky Václava Moravce. A mnoho dalšího. A demokracie. Ale nějak se to zvrtlo. Černochům nezbyly ani ty holé zadky, neb si je v rámci privatizace přivlastnili místní paviáni a další opičáci. Zbyla jen demokracie afrického typu (pro Odesa a jeho rodinu) a oči pro pláč. Ale pozor. Žádné deprese. Řešení je na obzoru! Když mají Bwana-Bobo, tak je to lepší, než plná peněženka. Když mají Bwana-Bobo, tak mají naději. Už chápete, proč jsem k hnutí „Hlavu vzhůru!“ byl tak nezištný? Nechci, aby skončilo „Bradou vzhůru!“. Jsem patriot a entuziasta.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Navrátil | úterý 15.10.2013 21:23 | karma článku: 12,46 | přečteno: 674x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3957x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.