Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šárka Vostrá - redaktorka - její život a trestní rejstřík

Novinářka Šárka Vostrá je takovou Ivetou Bartošovou české žurnalistiky. V blázinci slíbí, že bude sekat dobrotu. Ale jen ji pustí ven, hned se do něčeho namočí, hned něco vyvede.

Vostrá po plastické operaci

Nemějme jí to za zlé. Ona už taková prostě je. Bohém, bouřlivák. To o ní mluvil Palacký, když říkal: „Nemít Vostrou, museli bychom si ji vymyslet.“

Český mediální prostor se vstupem pana Babiše v tomto roce drasticky změnil a zúžil. Míním tím nákup MF DNES a jeho další akvizice, včetně těch, co jsou na spadnutí. Co není Bakalovo, bude Babišovo. Mezitím je cosi veřejnoprávního, reprezentovaného třeba Moravcem. Nebo Ištvanem, Šlachtou a Bradáčovou?

Jakmile na české mediální scéně bude dokončena „berlusconizace“, a ona bude, jediným řešením se stane prohnat si kulku hlavou. Bude to absolutně bezpečné. Po mediální masáži, která je již nastartována, si ani nebude co vystřelit z hlavy. Dokonalý výplach provedou „nezávislá“ média a kulturu dorazí Blesk v kombinaci s TV NOVA a PRIMA. Ani Goebbels se svým revolverem by to nedokázal lépe.

Zbude jen zatím svobodný internet, ovšem omezený tím, že skutečně nezávislé portály nebudou mít sílu ovlivňovat veřejné mínění. O to se postarají výše uvedení sekáči. O společensky důležitých věcech se bude rozhodovat na jiných hřištích. Pro opravdu nezávislé servery zbude jen „nika“ zajímavých, ale okrajových myšlenkových směrů.

A to je ten správný čas, aby do akce nastoupila Vostrá. Začala tím, že se rozhodla jít s dobou a radikálně změnila svou vizáž. Udělala si plastickou operaci. Která žena by chtěla vypadat jako karikatura ženy? Není vyloučeno, že svou „image“ změní ještě několikrát. Vlastně je to úplně jisté. Je to žena marnivá a bude měnit své profilové fotky.

Fotografii zatím nemá. Nechala se pouze portrétovat absolventem Lidové školy umění, národním umělcem a bohémem (opilcem) Jiřím Šídlem. Je to naivní impresionista, proto Vostrou zachytil tak, jak jí vidí on. Skutečnost byla mnohem horší. Zde Mistr popustil uzdu své fantazii. Vostrá má zlaté srdce a to umělec vtělil do jejího portrétu. Sám se o ní vyjádřil takto: „Vo děcka se nestará, ale ptáčkům v zimě zob do korejtka nasype. To zas jó.“ Mistr ji má rád.

Ono je to strašně subjektivní. Každá žena je krásná, záleží jen na úhlu, z kterého se na ni díváte. A také na tom, z jaké dálky. Každá mé své fluidum. Nakonec, na dalším snímku, kde jde Vostrá do nějaké akce, vidíte, že to s ní až tak hrozné nebylo. A na dalším obrázku, z loňského Silvestra, je vidět, že když si dá záležet, umí být i šik a na okolí působit jako femme fatale. A po plastické operaci Vostrou nepoznal ani její pes.

Nikdo by do ní neřekl, že měla smutné dětství, jelikož byla v Pionýru zneužívána soudruhem vedoucím. Ani dál to neměla jednoduché. Vostrou ve zvláštní škole pomlouvali a měla tam přezdívku „Blbka“. Tu jí vymysleli romští spolužáci, od kterých při písemkách opisovala. Vostré to ale nevadilo, protože tomu slovu nerozuměla. Myslela si, že je to jméno, něco jako Bětka. Takže se jí to i zamlouvalo.

Moc legrace s ní nebývá. Možná jen tehdy, když začne hovořit o tom, jak jednou dostane Pulitzerovu cenu. Kolegové z bulvárních plátků jí to kdysi z legrace řekli a Vostrá se té myšlenky chopila. Za zády se jí ti pisálci pošklebují. Vostrá z toho bývá občas melancholická. Proto své splíny léčí alkoholem. Jenže když se nalije, je agresivní a chce se s každým prát. Takže legrace s ní není, ani když je opilá. Většinou končí na záchytce. A jak všichni moc dobře víme, ani tam to není k popukání. 

Šárka Vostrá se narodila v roce 1958. Je rozvedená. Pracuje v redakci deníku Úsvit Úsvitu jako novinářka. Po komunistické kontrarevoluci z roku 1989 okamžitě konvertovala k islámu. Dnes má tři legální partnery a jednu registrovanou partnerku a s nimi osm dětí. Z předchozích vztahů má dalších pět nemanželských potomků s pěti různými muži. O děti se nestará, a tak soud všechny přidělil do péče otcům. Alimenty ale Vostrá zatvrzele odmítá platit.  Z toho důvodu jí byl exekučně zabaven i řidičský průkaz.

Čelí mnoha exekucím (všechny sociální dávky prochlastala) a pěti soudním řízením. Trestní rejstřík také nemá čistý. V minulosti již seděla za krádeže, daňové podvody s LTO, vyděračství a násilnou trestnou činnost. Poslední trestní řízení je proti ní vedeno pro podezření z tunelování tunelu Blanka. Politická orientace: zuřivá komunistka. Sexuální orientace: bere všechno. Nemá ani čisté lustrační osvědčení. Spolupracovala s StB i KGB. Když se rozčílí, dokáže být velmi vulgární.

Z lékařských záznamů je patrné, že Vostrá je závislá na alkoholu a pervitinu a bez jointa neudělá ani krok. Jak je vidět, jediné místo, kde mohla uplatnit své vlohy, jsou nezávislá média nebo policie nebo státní zastupitelství.

Vostrá bytostně nesnáší některé policajty a prokurátory. Její partnerku, učitelku, se místní šmejdi snažili vyrazit ze školy, psali anonymní dopisy, pomlouvali a vůbec dělali spoustu dalších špinavostí. A jejich příbuzní a známí, další šmejdi z řad policajtů a prokurátorů, je v tom kryli. Dělali vše proto, aby se nic nevyšetřilo. To slovo někteří, je velice důležité. Vostrá je nehází automaticky do jednoho pytle. Byly i světlé výjimky.

Jenže Vostrá je opravdu vostrá. Toto se jí hrubě nelíbilo. Jak to říkal Topolánek? „Es kommt der Tag“  (Přijde den)? Vostrá má ale pro šmejdy lepší citát: „Nikdo není zapomenut. Nic není zapomenuto.“ Je to citace z druhé strany barikády. Aby to bylo vyvážené.

Nedávno mi Vostrá připomenula výrok Jiřího Rusnoka, který parafrázovala: „Ty vole, já se úplně třepu na nového ministra vnitra a spravedlnosti. To budou šmejdi v prdeli.“ Musím se za Vostrou omluvit, ale občas z ní vypadnou i vulgarity. Je to uváděno i v jejích kádrových materiálech.

Z tohoto úhlu pohledu jsou všechny články Vostré o policajtech velmi mírné, zbytečně laskavé a shovívavé. Měla by přitvrdit.

 

POZN

Pro případné zájemce o investigativní reportáže Vostré uvádím tyto odkazy:

Vostrá versus policajti z Hranic

Záhada spaní exministra Schwarzenberga vyřešena

Rozhovor s Okamurou se redaktorce Vostré vymkl z rukou

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Navrátil | neděle 29.12.2013 11:24 | karma článku: 9,13 | přečteno: 1436x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3944x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda se odhaduje na desítky milionů

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  19:35

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Španělská levice chce zablokovat zbraně do Česka. Tvrdí, že je získá Izrael

16. května 2024  19:03

Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu...

Premiér nesmí ochranku zaskočit, říká Ficův předchůdce. Její výměnu by zvážil

16. května 2024  18:41

Premium Atentát na slovenského premiéra mohou někteří politici využít ve svůj prospěch, řekl v rozhovoru...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. května 2024  17:35,  aktualizováno  18:19

Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.