Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

Jsou to šibalové, jak s oblibou říká expremiér Paroubek. Hned v úvodu volebního letáku v odstavci „Proč nás volit?“ je uvedena tato farizejská věta: „Chceme zlepšit komunikaci mezi občany a budovat dobré sousedské vztahy.“ Krásná myšlenka. Hlavně, aby ta komunikace byla strategická. Jenže to má malý háček. Dva z těchto „politiků“ mají na triku spáchané přestupky. Aby komičnost onoho motta vynikla, budu citovat o jaké přestupky šlo:

Příslušný paragraf a citace z přestupkového zákona: Přestupek proti občanskému soužití podle ust. § 7 odst. 1 písm.  a)  zákona č.  251/2016 Sb. Přesná kvalifikace onoho přestupku zní: … jinému ublíží na cti tím, že ho zesměšní nebo ho jiným způsobem hrubě urazí.“               

To se jim tedy povedlo. Pokud se dostanou na obecní úřad, tak budou občany zesměšňovat nebo rovnou hrubě urážet? Anebo obojí? V tom sdružení je jich celkem devět. Z toho dva přestupky, vyjádřeno v procentech, činí 22,2 %. Nevím, jestli mají na to dosáhnout politické kvality STAN, ale našlápnuto tímto směrem mají skvěle.

Jeden z nich je dokonce policista, údajně vrchní komisař mezinárodní policie. Přitom projednání jeho přestupku svého času navrhl přímo ředitel místního Územního odboru PČR. Ten policista je sice na pozici číslo 2, ale i tak pochybuji, že projde. Ten druhý přestupkář je na nevolitelné osmém místě z devíti. Ztracená duše. Ztracené hlasy. Ten neprojde určitě.

Ty ostatní neznám, je to tam sám „manager“. Takže ty jejich „strategické investice“ (doslovný přepis), které voličům nabízí, by byly v takovém obsazení to nejmenší zlo, které by případně napáchali.

Jaké si z toho vzít ponaučení? To se ukáže až po volbách. Takže rozkaz pro místní voliče zní jasně: „Muži s koženými brašnami nesmí projet za žádnou cenu.“ Jestli projdou, bude to obecně špatný signál. 

Znamenalo by to, že ani v komunálních volbách, kde je většina kandidátů dobře známá, nemáte jistotu, že se do zastupitelstva obce nedostanou místní šíbři. Třeba se nám zde rodí další moravská mutace STAN.

Když se poučí z krizového vývoje STANu a budou opatrnější, třeba to také dotáhnou až do Prahy. Tato elitní strana si potom bude členy přísně vybírat. Kdo nespáchá ročně minimálně jeden přestupek, ten členem strany být prostě nemůže. 

A ve vedení musí být pouze lidé trestně stíhaní ze strany Policie České republiky. Druhou, naprosto nezbytnou podmínkou je požadavek, aby každý člen oné strany měl papíry na hlavu. Tomuto zřejmě vyhovuje zbývajících 7 členů tohoto sdružení dokonale. Bez takových papírů by do toho přece nešli… Příslušné know-how dodá pan Redl. A čestným předsedou si můžou zvolit Radovana Krejčíře…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Navrátil | pondělí 19.9.2022 7:05 | karma článku: 0 | přečteno: 93x