Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis Ježíškovi

Obracím se na Ježíška s tímto otevřeným dopisem. Mám jen dvě přání. Tím prvním je, abychom měli třetího policejního prezidenta. Druhé přání je ještě skromnější. Žádám mír celému světu.  Žádné Miss čehokoliv se to ještě nepodařilo, proto je to úkol přesně pro Ježíška.

Jeden musí z kola ven

Jsem vlastenec, proto píši českému Ježíškovi. Americkému broukovi, který si změnil jméno na Santa Claus, moc nevěřím. A ani státní zástupci donášející na americkou ambasádu s tím nic nenadělají. Ruský Mrazík se objevuje pouze na Silvestra, ale to bude již pozdě. Já bych chtěl třetího policejního prezidenta pod stromeček. Termín 24. 12. 2013 je šibeniční. Nechci Ježíška vydírat, ale pokud mi nebude vyhověno, zahájím od 1. 1. 2014 časově neomezenou hladovku.

Současný ministr vnitra Pecina měl rozlousknout zapeklitý problém. Rozhodnout, který policejní prezident je prezidentovatější. Je to kvadratura kruhu. Oba jsou nejen dobří, oba jsou přímo výborní. Je to tedy úkol pro krále Šalamouna. Možná právě proto se na ministerstvu vnitra začaly dít paranormální věci. Modernímu policejnímu světci Pecinovi se nad hlavou neobjevila svatozář, ale přímo Šalamounova královská koruna. Důkazem je přiložená fotografie. Odborníci na paranormální aktivity jsou z toho perplex. Fotografie je ostrá. Nejde o žádnou fotomontáž. Poprvé byl prokazatelně objektivem fotoaparátu zachycen duch. Ta aura, vznášející se nad hlavou pana ministra je nezpochybnitelná.

Byl vyvolen. Tím je mu odpuštěno, že když byl poprvé ministrem vnitra, neuměl čerpat peníze z evropských fondů. Tím je mu odpuštěno, že v roce 2008 dekoroval ředitele policie Olomouckého kraje plk. Skříčila metálem. Nyní žádá Skříčilovo odvolání. A právem. Konečně to někomu došlo. Jen nevím, jestli pan Skříčil bude muset vracet i onu medaili.

Rozsudek soudu, kterým pan Pecina a Lessy haraší, tvrdí jen jedno, a to je, že Lessy byl již kázeňsky potrestán a že nelze za jednu věc trestat dvakrát. Nepadl žádný osvobozující rozsudek v tom slova smyslu, že Lessy nic nespáchal. To soud nezkoumal. Pan Pecina tedy měl počkat, až jak rozhodne další soud o Lessyho žalobě ohledně neoprávněného propuštění. Jmenováním Lessyho do funkce je to již passé, nelze se o co soudit. Pecina měl dále vyčkat, zda nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podá ve věci opravný prostředek. Neudělal ani jedno a situaci dále zašmodrchal.

Za to, co se teď děje v policii, může exministr vnitra Ivan Langer. Policejní prezident je nyní neodvolatelný. Pokud tedy nespáchá trestný čin. Zákon o služebním poměru neumožňuje, aby ministr vnitra odvolal policejního prezidenta svým rozhodnutím. Ani není časově omezeno, jak dlouho může být policejní prezident ve funkci. Obojí je špatně. Zákon o služebním poměru to jen posílí. Dříve totiž platilo, že policejního prezidenta jmenoval nebo odvolával ministr vnitra se souhlasem vlády. Změnilo se to v roce 2007. Tuto novelizaci si prosadila ODS s tehdejším ministrem vnitra Ivanem Langerem. Bylo to krátce předtím, než se stal Martinů policejním prezidentem. Pořád nemůžu přijít na to, proč si ODS a Langer zakonzervovali svého muže v čele policie. Ani proč Langer zrušil finanční policii, která v té době vykazovala výsledky.

Proč třetí policejní prezident? Je to úplně stejné, jako se současným prezidentem Zemanem. V duelu Schwarzenberg – Zeman šlo vybrat jen menší ze dvou zel. A teď je to tu znovu. Myslíte si, že Lessy je dobrý? Potom si přečtěte můj starší blog „Lessy mučedníkem policie.“ Zejména pasáž týkající se kpt. Kučery a jeho trestního oznámení na Lessyho. Ohledně údajné pomluvy zlínských důstojníků se také nic nevysvětlilo.

Pan Červíček je na tom o poznání lépe. Svého stigmatu Íčkova žabáka se ovšem nezbaví ani do smrti. Navíc mu „přitěžuje“ ta okolnost, že když jsem ho upozorňoval na nekompetentnost olomouckého policejního ředitele plk. Skříčila, postupoval pouze formálně, věc neřešil. Na Lessyho ale Červíček opravdu nemá. Lessy požadavek na odvolání plk. Skříčila poslal k vyřízení plk. Skříčilovi. Stačí, proč Lessy nikdy ne? Ani jeden (Lessy, Skříčil) nechtěli místní policejní lumpárny řešit.

S ohledem na svou pověst Langerova člověka se proto nelze divit, že pan Červíček se snaží ve funkci udržet dalšího Langerova muže, plk. Skříčila. To není „odolávání tlakům“ ze strany Peciny. To je konzervace katastrofálního stavu policie v regionu Olomouc. Ani se proto nedivím, že pan Pecina žádal Skříčilovo odvolání. Ať již jeho důvody byly jakékoliv, v tomto měl pravdu.

15. 12. 2013 v pořadu OVM na ČT24 byl řešen mimo jiné i nárůst majetkově trestné činnosti. Moravec ukazoval alarmující statistiky, zvýšení kriminality i o 20%. Červíček neměl žádné rozumné vysvětlení. Svedl to na kriminálníky propuštěné díky Klausově lednové amnestii. Sám ale uznal, že to úplné objasnění není, ovšem další důvody, proč tomu tak je, neuvedl. Jeho další verze, že se jedná o pouhé „kolísání“ plus mínus 2% také věrohodně nezněla. Takže Moravcova otázka dále trvá. Co ti policajti ohledně „malých rybek“ dělají? Částečnou buzeraci řidičů za boj proti drobné kriminalitě nepovažuji.

I Červíček měl v OVM svou statistiku. Hájil se na poli velké kriminality. Argumentoval tím, že objem peněz zadržených policií je oproti stávajícímu období vyšší o 2 miliardy korun. To zní rozumně, ale na tom on zásluhy nenese. Je to vlivem „emancipace“ státního zastupitelství a dále souhrou náhod. A můj jedovatý jazyk tvrdí, že je to i kvůli tomu, že o velkých akcích díky bohu policejní papaláši již neměli přehled. Ale ani toto, zrušené nařízení informovat nadřízené o všech policejních „realizacích“, není zásluhou pana Červíčka.

Takže co má. Sehnal pro polici jen peníze, které „lakomý“ Kalousek neměl pro Lessyho, ale pro Červíčka, se v rozpočtu rychle našly. Kalousek je křesťan, proto tento zázrak na ministerstvu financí lze vysvětlit snadněji, než zázrak u neznaboha Peciny z jiného ministerstva.

Přímo komicky působí to, co v OVM zaznělo ohledně slavného policisty, který hrál v Praze na ulici na klavír. Ten udělal pro propagaci Česka víc, než reklamní agentura. Přesto si ho jeho nadřízený zavolal k pohovoru a mluvil s ním i Červíček. Slyše to, musel jsem se štípnout, jestli se mi to nezdá a nespím. Takové nicotnosti policie řeší, takovými prkotinami se zabývá i policejní prezident.

Když jsem je upozorňoval na porušování zákona policií Olomouckého kraje, nikdo „povolán k pohovoru“ nebyl. Natož, aby byl prošetřován. A nejednalo se jen o lhaní místních policistů. To by šlo vysvětlit třeba tím, že si přečetli blog Okamury, který lhaní obhajoval a radil, které lhaní je košer a které již není. Tady šlo o porušování zákona, podezření z vynášení informací, manipulování se spisem, klientelismus a protekcionismu. I když ke stejnému názoru dospělo i Vrchní státní zastupitelství v Praze, s místními policajty to ani nehnulo. Zatím. Uvidíme, jak se s tím vyrovná nové vedení.

Principiální problém Policie České republiky lze pojmenovat takto: Lessy, Červíček, Skříčil, Bílek (GIBS). A ten lze vyřešit pouze tak, že tito lidé nebudou ve funkcích, v ideálním případě ani u policie. Proto jsem se obrátil na Ježíška. A nepomůže-li ani vánoční kouzlo, nezbude, než se obrátit znovu na státní úřady a žádat vysvětlení, proč byla policie nečinná. Proč pomáhala a chránila zejména sebe.

 

Foto: idnes.cz; radio.cz; blog.sme.sk; zpravy.tiscali.cz; blesk.cz; warcenter.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Navrátil | úterý 17.12.2013 14:31 | karma článku: 11,17 | přečteno: 625x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3944x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO

16. května 2024  20:19,  aktualizováno  20:46

Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...

Politik má chodit mezi lidi. Fiala po útoku na Fica nezmění své návyky

16. května 2024  20:34

Po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica se Petr Fiala nechal slyšet, že nebude...

Po útocích přišel atentát a výhrůžky smrtí. Evropu děsí násilí před volbami

16. května 2024  20:27

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyděsil evropské politiky. Bojí se, že nadcházející...

Německý parlament zbavil Bystroně imunity, policie prohledala jeho kancelář

16. května 2024  10:55,  aktualizováno  20:21

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Bavorský zemský...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.