Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ODS – starého psa novým kouskům nenaučíš

ODS neustále vodí veřejnost za nos. Je to nereformovatelná strana, o čemž svědčí i zpráva zveřejněná 16. 10. 2013 na serveru Novinky.cz: „Politikovi ODS teklo do bot, chtěl se zachránit křivým obviněním“. Popis je natolik výstižný, že jej nemá význam dál rozebírat. Kdo se chce seznámit s podrobnostmi, může kliknout na odkaz.

ODS si vyloženě dělá z lidí legraci (odkaz na článek) tím, jak veřejnost mystifikuje pohádkou o nových neposkvrněných tvářích. Sedmadvacetiletý člen plzeňské ODS, republikový šéf mládežnické organizace Mladí konzervativci, právník Jiří Fremr je stíhán pro zločin křivého obvinění. Toto křivé obvinění potvrzovali i jeho spolužáci z právnické fakulty. Za křivé svědectví nyní žalobce stíhá i je. U soudu vyšlo najevo, že stíhaný „ódéesák“ Fremr se za peníze snažil o stažení žaloby, protože měl obavu, že když se to provalí před volbami, bude malér. Což se i stalo.

Děsivé na tom je, že byli mladí. Ještě děsivější je to, že to byli právníci. Zrůdné je, že to nebyl řadový „ódéesák“, ale šéf, takové malé papalášské embryo. O Mladých konzervativcích se mluví jako o potěru ODS. Z potěru vyrostou „Staří konzervativci“, jinými slovy „kmotři ODS.“  Toto jsou ty mladé tváře? Aby toho nebylo málo, nad tím vším se vznáší puch Klausovy amnestie, která tento „pravicový potěr“ ODS očistila. Naštěstí se amnestie od „pana profesora“ týkala jen loňského rozsudku. Nyní šikovnému „ódéesákovi“ hrozí až osmiletý trest…

Lidé bděte! (To je ironie – poznámka pro členy ODS). Nezapomínejte! Nepřipomíná to v něčem praktiky z konce loňského roku, kdy odsouzený člen ODS, poslanec Roman Pekárek (braní úplatku) před tím, než ho na pět let strčili do basy, umožnil průchod penzijní reformy, církevních restitucí a daňového balíčku? Nečasovi nesmrděl. Němcové nesmrděl. Kubovi nesmrděl. Kalouskovi nesmrděl. Schwarzenbergovi nesmrděl. Říkal tu někdo něco o boji s korupcí? Nahlas, neslyšel jsem.

Zoufalá ODS (stejné platí i pro TOP 09) dělá zoufalé věci. ODS je jako smrt, bere všechny. Ti noví členové připomínají německou lidovou domobranu Volkssturm těsně před pádem Třetí říše. Také brali kdekoho. Šestnáctileté kluky, mrzáky i starce. Již se těším na běsnění fanatických „ódéesáků“ rozpálených do běla tímto přirovnáním. Normální občané, pro které píši, jistě pochopili, že je to opět ironie. Vztek „ódéesáků“ by na tomto místě byl předčasný. Šetřete si energii na závěr tohoto článku. Budete ji potřebovat.

O tom, že je na tom ODS asi opravdu špatně, svědčí i ten fakt, že nabízí lidem ke stažení z jejich webu manuál, jak nahánět voliče. Asi nějaké „ódéesácké“ desatero. Nevím, měl jsem hrůzu to stáhnout. Po té jim ještě střelí tričko za 200 korun a „ódéesácké“ placky za lidových 20 korun. Děkuji, nechci, nejsem „ódéesácký“ Volkssturm.

Současné dění v ODS připomíná filmový pás, který se pohybuje doprava. Staří kmotři mizí z obrazovky a na uvolněná místa se posouvají noví kmotři, mladí konzervativci. Ta strana je naprosto neschopná jakékoliv změny, úplně ztratila pud sebezáchovy či sebereflexe. Naivně jsem se domníval, že když zmizí lidé jako je Němcová, Kuba, Pospíšil, Langer, Knobloch a další ze staré gardy, MOŽNÁ se v budoucnu bude moci hovořit o změnách. Po přečtení článku, na který odkazuji, jsem nad ODS zlomil úplně hůl. I kdyby se provedl radikální řez (viz ona jména), stejně to k ničemu nepovede. Přijdou jiní, noví… Vanitas vanitatum et omnia vanitas – Marnost nad marnost, vše je marnost (Bible).

ODS dostane v těchto volbách ne výprask, ale úplnou baštonádu. Jestli z politické mapy zmizí do roka či dvou, to nevím, ale zmizí. Dopadne stejně jako ODA. Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat (Jára Cimrman).

ODS a TOP 09 dělají „bu-bu-bu“ na všechny voliče. Je to stejné strašení jako strašení Mayským kalendářem, strašení o konci světa. Až tato souručenství starých brachů přestanou škodit České republice, NESTANE SE VŮBEC NIC. Jen si normální občané oddechnou. Pravicoví voliči se pouze přelijí do nových, pravicově orientovaných stran. Žádný konec světa se konat nebude. Ani konec demokracie, ani konec pravice. Jen staří „pravicoví“ šíbři ostrouhají mrkvičku. Co budou dělat „mladí konzervativci“ netuším. Ale oni se neztratí. Bobošíková bere také vše.

Pokud se týká paní Miroslavy Němcové, domnívám se, že je stejně čistá jako pan Čistý alias Petr Nečas. V politice je od roku 1994, tj. devatenáct let. Byla u všech lumpáren, které za tu dobu ODS stačila napáchat. Já jsem si nevšimnul, že by byla hluchá či slepá (myslím fyzicky). Takže jak je možné, že nic neviděla, že nic neslyšela? Proč tu špinavou politiku nahlas nekritizovala? Proč, když kritika nepomohla, se od této strany nedistancovala? Možná jí to vyhovovalo. Ten smrádek a teploučko kmotrovské strany. Co je čistého na tom, když svému synovi předala k užívání své služební auto (mám dojem, že i včetně karty na benzín) a až po kritice z médií auto vrátila? Když mi, mluvím k „ódéesáckým“ fanatikům, toto stravitelně a uvěřitelně vysvětlíte, půjdu a hodím svůj hlas ODS. Takže znovu se táži: co je na tom čistého? Prosím o racionální diskusi. Mě nejspíš nepřesvědčíte. Ty argumenty by musely být velmi silné, snažte se přesvědčit alespoň ostatní váhající voliče.

Na to, aby paní Němcová ODS spasila, má příliš málo charisma. Její zarputilost lidi spíš odradí. Z trestního oznámení, ve kterém poukazuji na podezřelé financování ODS, cituji jednu mírně IRONICKOU (vysvětlení pro ODS a TOP 09) pasáž: „… Jednou, na půl ucha poslouchajíc televizi, jsem myslel, že sleduji Krimi zprávy na PRIMĚ. Až po zbystření pozornosti jsem poznal, že to nehovoří televizní reportérka, ale že paní Němcová šířila z obrazovky pravicový džihád alias volební program ODS. Jak říkám, chtělo to soustředění, ta podobnost byla zavádějící. Na to by si ODS měla dát pozor, to by jí mohlo uškodit. Myslím to upřímně.“  Tím jsem chtěl jen IRONICKY (vysvětlení pro ODS a TOP 09) upozornit na slabé mediální vystupování paní Němcové.

Jak znám zuřivé debatéry (Bludné Holanďany internetových diskuzí), budou řešit prkotiny, nicotnosti a jádru problému se ze známých důvodů vyhnou. Řešme auto paní Němcové a její „čistotu“ místo toho, jestli jsem ohledně Krimi zpráv byl ironický nebo sarkastický nebo drzý nebo jízlivý a jiné bla, bla. Tímto nahrávám starým i mladým konzervativcům z ODS (i TOP 09) na smeč, jak jsem výše slíbil. Takže hrr na mě.

V jednom ze svých článků na tomto blogu jsem nabízel (zdarma) pomocnou ruku ODS. Jednalo se o filmový scénář předvolební reklamy „Nečas na palubě a pan Langer ve strojovně Titaniku“. Bohužel se to nepodařilo z časových důvodů zrealizovat. Proto slibuji, na čest mladého konzervativce, že když ODS nedosáhne ani 5%, tak jí v tom nenechám! Tak přísahám! Přijdu s novým, tentokrát povolebním spotem. Předběžně jsem ho nazval: „ODS, poslední výstřel.“ A bude to bomba. Doják. To by v tom byl čert (Kalousek?), kdybychom ty voliče spolu nevydupali třeba ze země.

Technický detail. Prosím, aby v případné diskusi nenávistné komentáře byly označovány zkratkou MK (Mladí Konzervativci = potěr = Mladí Kmotři) případně SK (Staří Konzervativci = kmotři = Staří Kmotři). Abych věděl, s kým mám tu čest. Míněno opět IRONICKY (vysvětlení pro ODS a TOP 09). Na závěr se omlouvám těm čtenářům, kteří rozumí významu českého slova nadsázka, za vysvětlující komentáře uváděné v závorkách. Jim určeny nejsou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Navrátil | sobota 19.10.2013 14:14 | karma článku: 26,48 | přečteno: 790x
  • Další články autora

Dušan Navrátil

Přestupky jsou naše věc, děláme to pro obec!

Takto by šlo volně parafrázovat heslo, se kterým do komunálních voleb v naši obci vstupuje jedno z místních sdružení.

19.9.2022 v 7:05 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Premiér Fiala utajoval informace

Usvědčil ho nechtěně ředitel GIBS Dragoun v rozhovoru, který poskytl novináři Radimu Vaculíkovi z portálu Novinky.cz. Vtíravou otázkou je, zda premiér Fiala svou nečinností neporušil zákon, když důvodné podezření nechal vyšumět.

13.9.2022 v 8:05 | Karma: 6,58 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Nezisková organizace premiéra Petra Fialy

Mít neziskovku je fajn. Státní peníze se tam jen točí. Jednu takovou neziskovou organizaci má i premiér Fiala a páchá v ní pouze samé dobré skutky, podobně jako Matka Tereza. Takže nikdo nemůže být nespokojený. Opravdu?

13.9.2022 v 7:02 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3957x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Na otázku „Pořád ještě bijete svoji manželku?“ nelze dobře odpovědět.

Stejně tak nejde dobře odpovědět na otázku, zda budete příště volit ANO či ODS. Další strany, trpajzlíky z pěti slepence úplně pomíjím. Uvádím i další informace o demonstraci na Václaváku. Neskutečné podvraťáctví mainstreamu!

11.9.2022 v 7:51 | Karma: 20,94 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Dušan Navrátil

Co vám česká média tají, to prozradil americký senátor Ron Paul.

Washington bojuje s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky si připadá, že se stává Zimbabwe. Biden slibuje poslat miliardy zkorumpovanému lídrovi za oceán, a přitom se americká města podobají vybombardovaným městům v Libyi či Iráku.

10.9.2022 v 7:01 | Karma: 29,41 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.