Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už bude len lepšie

Z Bruselu sa dozvedáme, že je potrebné vytvoriť fond na ochranu bánk pred krízovými prejavmi. Spolu s klamstvom, aby existenčné problémy bánk neplatili v prvom rade bežní spotrebitelia ... Veď kto iný by to mal zaplatiť? Vždy to zaplatia spotrebitelia! Vždy to tak bolo a vždy to tak bude! Vždy všetko zaplatia ľudia, ktorí sa živia prácou! Prečo teda Brusel navrhuje toto opatrenie?

Samozrejme, vládnucich politických odpovedí je na výber. Ale v skutočnosti je to preto, aby žiaden bankový veľkokapitalista nezbankrotoval! Nevadí, že je to škodca! Je to predsa príslušník nenásytnej, vládnucej tlupy a to stačí! Prečo by mali existovať dobré banky a dobrí bankári? Načo konkurenciu? Veď aj stredovek aj novovek (rozumej socializmus) ukázal, že vedľa seba môžu existovať ako podniky dobré, tak podniky stratové, príživnícke. A šéfovať im môžu hocakí darebáci a trkvasi, šľachtici či komunisti. Akurát tým trkvasom a darebákom bolo treba dotácie na pokrytie škôd a strát. A zároveň tých trkvasov, šľachtu či komunistov, nebolo možné ani kritizovať, ani ináč postihovať! Bolo to spoločensky nežiadúce. A presne toto sa chce uzákoniť pod vedením Bruselu! Z čieho volebného programu čerpá tie nekonvenčné nápady?

Je dokonca možné, že darebáctvo vo finančnom sektore je „trpené“ úmyselne, s cieľom vytvoriť čím väčšie problémy a pripraviť tak pôdu vo vedomí voličov, na prijatie práve takýchto pravidiel na ochranu najväčších vlastníkov, najväčších oligarchov, zároveň aj najväčších darebákov! S víziou, že ide vlastne o ochranu spotrebiteľov a najslabších vrstiev spoločnosti.
Kvalifikovaní a spoľahliví bankári môžu tak akurát škrípať zubami. Presne ako za socializmu. Všetko rovnaké a kto pracuje kvalitne a svedomito, je vlastne blázon. Lebo význam to nemá! No a nikde nie je zaručené, že v Bruseli po prvom úspechu neprídu k „zisteniu“, že ani veľké letecké spoločnosti nesmú skrachovať, ani energetické giganty, ani veľké poisťovne, ani veľké obchodné reťazce, ani veľké automobilky ... a nakoniec možno, ani veľkí finanční špekulanti. Jednoducho žiaden príslušník vybranej oligarchie!
Už aby sme si chystali farbu na 1. májové heslá typu: „Nech žije monopolizmus!“ alebo „Sláva oligarchom!“ A Vy, vážený čitateľ, sa potom netvárte, že som Vám to nepovedal ...
Nová diktatúra úspešne napreduje! Jej strojcami však nie sú proletári! To je snáď každému jasné. Tí iba poslúžia na zastrašovanie laikov a kamufláž pre skutočných strojcov. A iba málokto tuší, z ktorej svetovej strany sa tentoraz blíži. Možno aj z „parlamentnej“. Od demokraticky zvolených, ctihodných zástupcov ľudu. Ale určite príde ako výraz väčších sociálnych istôt a súčasť pravidiel pre vyvážený a dynamický hospodársky rast. Ako súčasť pravidiel pre zabezpečenie ešte šťastnejšej budúcnosti ...  A to ani nemusíme hlásať: Oligarchovia všetkých krajín, spojte sa!

Autor: Michal Durila | pátek 4.6.2010 21:58 | karma článku: 7,03 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Michal Durila

Grécko a ostatní zadlžení

EÚ sa vyvíja spôsobom, ako ostatný svet. Bohatí bohatnú, chudobní chudobnejú. Jedny krajiny EÚ totiž vytrvali v tom, že si budovali a budujú svoju pozíciu naďalej, iné samé seba osočovali a vyhlasovali, že musia všetko transformovať. Veľakrát za súbežných pochvál a potlesku od krajín ktoré nič nemenili. Výsledok na seba nedal dlho čakať.

28.9.2012 v 9:30 | Karma: 8,27 | Přečteno: 508x | Diskuse| Ekonomika

Michal Durila

Dlhová kríza? Najväčšia príležitosť desaťročí!

Takže záchrana eurozóny? Kdeže! To iba politickí pozéri, ktorí to všetko spôsobili svojou tuposťou, chcú klamať ľudí a predstierať, že tomu rozumejú. Avšak vďaka dlhovej kríze, ktorú spôsobili, je tu skutočná príležitosť na zisk, najväčšia za posledné desaťročia. Príležitosť pre tých, ktorí majú na zásobách miliardy až bilióny USD a v mnohých prípadoch už aj EUR.

19.1.2012 v 15:00 | Karma: 9,72 | Přečteno: 520x | Diskuse| Ekonomika

Michal Durila

Dôchodková reforma nepotrebuje vekovú hranicu

Stanovovaním vekovej hranice pre odchod do dôchodku dochádza ku krivdám na pracujúcich. Dochádza ku krivdám na tých, ktorí pracujú od svojich osemnástich, prípadne skôr. Majú odpracovaných o šesť rokov viac ako ľudia, ktorí nastupujú do pracovného procesu v dvadsiatich štyroch, čo je v našej spoločnosti celkom bežné. Pritom tí, ktorí nastupujú do práce v dvadsiatich štyroch, nie iba nepracovali šesť rokov a neprispievali do všetkých možných fondov, ale ešte aj šesť rokov čerpali určité úľavy či dávky zo Štátneho rozpočtu. A to by malo byť aj medzi kamarátmi priveľa.

18.2.2011 v 14:00 | Karma: 11,14 | Přečteno: 595x | Diskuse| Společnost

Michal Durila

Sme životaschopná spoločnosť?

Máme mnohé historické skúsenosti a poznatky a preto by sme mali byť schopní identifikovať súčasnosť aj predvídať budúcnosť. Aká bude?

27.1.2011 v 16:23 | Karma: 6,78 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

Michal Durila

Rozvod! A nezabudni na deti!

Neraz sa nestačím diviť, aké problematické je stanoviť - dohodnúť opateru detí rozvedenými rodičmi. Je to zložité aj pre skúseného sudcu a veľakrát má čo robiť, aby spor vôbec a zákonne uzavrel.

19.1.2011 v 15:07 | Karma: 9,38 | Přečteno: 652x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 680x
ekonóm, manažér

Seznam rubrik