Že by vázla komunikace?

V dnešní době smsek a internetu si už málokdo z mladší generace dokáže představit, že by vedl dlouhé rozhovory po pevné lince nebo nedej Bože při osobním kontaktu. Čím dál tím méně lidí se dokáže podívat druhému do očí a vést s ním srozumitelnou a k cíli vedoucí diskuzi. Přitom je to tak jednoduché!

 

Nejen že lidem dochází slova a nahradili je smajlíci a jim podobní, ale také jim schází jistota ve vyjadřování svých myšlenek a pocitů. Není se také čemu divit. Dnešní děti vyrůstají v neosobním světě, kdy znají pouze svůj počítač a mobilní telefon. Ty tam jsou ty doby, kdy si děti hrály celý den venku a tím se učili číst v chování lidí a dokázali projevit své emoce.

 

Ne nadarmo nám naše učitelky opakovaly stále dokola větu: „Na otázku se odpovídá celou větou!“ To v dnešní době už příliš nevidíme. Spousta lidí svůj slovník omezila pouze na jednoduché a co nejkratší věty až citoslovce. Ono taky není čas, můžeme oponovat. Doba se zrychluje, nemáme čas vyslechnout si hodinovou přednášku a diskutovat s někým déle než tři minuty. Ale co když je to naopak? Co když nám vyslechnutí toho druhého ušetří čas, který bychom strávili dumáním a přemýšlením nad nějakým problémem?

 

Komunikace vázne, vyjadřování citů je bráno jako slabost a lidé se čím dál tím více uzavírají do sebe. Zkrátka a dobře, čtvrtá čakra dostává pěkně na zadek. Nejen tak pro nic za nic se čtvrté čakře říká komunikační. Je to jedna ze sedmi základních čaker, které se vyskytují v našem těle. Tato má umístění přímo na krku, v oblasti krčního ohryzku, tam, kde se nachází štítná žláza.

 

A jsme u toho. V mém okolí vidím stále více a více lidí, kteří trpí onemocněním štítné žlázy. A bohužel jejich věková hranice se neustále snižuje. Čím to je? Můžeme říci, že onemocnění štítné žlázy se řadí mezi civilizační choroby. Ať už se jedná o její hypofunkci nebo hyperfunkci, dopad na lidské zdraví to má tak i tak velmi nepříznivý. Celkový zdravotní stav jde do kytek, příznaky, které doprovází toto onemocnění, jsou nepříjemné a zhoršují kvalitu života. Onemocnění je celoživotní a jedinec musí brát léky, které mu po dlouhodobém užívání příliš dobrého nepřidají. A my se stále ptáme proč?

 

Ne náhodou leží čtvrtá komunikační čakra v místě uložení štítné žlázy. A ne náhodou se říká, že čtvrtá čakra je vlastně mostem mezi naším myšlením a cítěním. Neumíme vyjadřovat své myšlenky, neumíme vnímat své city a stydíme se za ně, neumíme komunikovat s okolím ani se sebou. Je zablokovaná čtvrtá čakra a je tedy zablokovaná i štítná žláza. Její funkce je závislá na průchodnosti energetických drah, stejně jako funkce jiných orgánů.

 

Nepotřebujeme tunu léků, nepotřebujeme doktory, abychom si uvědomili, že problém je v nás a že záleží čistě jen a jen na nás, jak se s tím problémem vypořádáme. Naučme se komunikovat a nepotlačujme naše emoce a city. A naučme to také své děti, aby to mohli předávat dál.

 

 

Autor: Diana Dürichová | pátek 17.5.2013 22:20 | karma článku: 11,16 | přečteno: 388x
  • Další články autora

Diana Dürichová

Zapomenutá bosá chůze

29.6.2015 v 12:59 | Karma: 8,12

Diana Dürichová

Honba za pokladem

22.6.2015 v 11:03 | Karma: 8,01

Diana Dürichová

Sběr trofejí

2.3.2015 v 14:07 | Karma: 5,62

Diana Dürichová

Nestěžujme si!

6.10.2014 v 16:24 | Karma: 11,58