K dnešním Otázkám Václava Moravce

Nesledoval jsem je od začátku, vůbec ne pak do konce. To, co jsem viděl a slyšel, mi ale stačilo na to, abych si tenhle pořad, one man show sebestředného pana Moravce, hodně dlouho znovu nepustil.

Už se na tomto blogu našli tací, kteří stěžejní nedělní pořad naší veřejnoprávní televize komentovali – například pan kolega (zděšený občan) Jaroslav Červenka v příspěvku „Vondráček, aktuálně nejsměšnější figurka naší politické scény“. Já nechci jakkoli komentovat jeho osobní názor, já jsem tu debatu skutečně celou neviděl - ty tři, čtyři, možná pět minut, po které jsem to vydržel, na nějaký názor skutečně nestačí.

Takže neříkám, že zděšený občan Červenka nemá pravdu.

Vadí mi ale Václav Moravec, jehož sledují statisíce lidí a který představí Radka Vondráčka jako EMERITNÍHO předsedu Poslanecké sněmovny. To nebyl lapsus! On vědomě a (je tak vzdělanej a chytrej, že) cíleně lže! Pan Vondráček přeci do doby, pokud nezasedne ke svému prvnímu jednání nová PS, stále jejím předsedou je!

A k tomu zbývá ještě pár dní…

Je nad slunce jasnější, komu bude Moravec (odspodu) zalézat do střevního systému v příštích týdnech, měsících a možná letech. V normální společnosti by tu šanci neměl; za to, co dnes předvedl, by se s ním okamžitě rozloučila každá redakce.

Kdyby Václav Moravec zůstal bez angažmá – a já to myslím smrtelně vážně – možná by byl vynikajícím kandidátem na příštího prezidenta naší země. My totiž nikoho ušlechtilého nemáme! Marek Eben (a toho by si Češi zvolili v prvním kole i bez jakékoli předvolební kampaně…) to zjevně nechce, tak proč ne Moravec? Zná ho celý národ – je to relativně mladý, větry politiky ošlehaný chlápek, který vypadá solidně, umí se obléci a dokáže distinguovaně vystupovat, zvládne argumentovat.

Proč ne?

Že by měl problémy představit první dámu? No tak by představil „prvního chlapa“! V dnešní osvícené době žádný problém a jako Češi bychom byli zase jednou světoví!

Za prezidenta bych volil Václava Moravce! Vašku, beze srandy, zvažte to!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | neděle 24.10.2021 17:51 | karma článku: 34,21 | přečteno: 1760x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,86

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,10

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37

Pavel Ďuran

Vyvedla nás Prima Aprílem?

2.4.2024 v 5:57 | Karma: 25,30