Budeme zase demonstrovat

Budeme zase demonstrovat. Nejprve jsme byli při předávání Českých lvů svědky sympatické protizemanovské politické agitky, dnes se sejdeme na Václaváku.

Patrně budeme opět chřestit klíči.  

Proč? Protože se prezident 8. března 2018 v rámci inauguračního projevu proti ČT vyjádřil takto (a já cituji):

Rád bych vám připomněl nedávnou studii Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která uvádí, že zpravodajství naší veřejnoprávní, vyvážené, objektivní České televize bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně, která se jmenuje TOP 09.“

Což je fakt, na který soudný člověk nepotřebuje ani studii sociologů.

Druhým faktem je ta skutečnost, že ať by Zeman řekl cokoli, tak ti, co si ho jako prezidenta nepřáli, by si nějaký jiný důvod, proč se proti němu vymezit, stejně našli. A je pravda i to, že je to polovina národa.

Režisér Jan Svěrák svých Pět vět pro obranu ČT přečetl před spuštěním přímého přenosu 25. ročníku Českých lvů.

„Zemanův inaugurační projev v sobě měl málo lásky,“ odpověděl Jan Svěrák na Seznamu.cz na otázku, proč jej prezident svým prvním proslovem po slavnostní přísaze tolik nadzvedl, že sepsal výzvu Pět vět. Tímto svým manifestem se obrací na politiky a osobnosti, kterým záleží na zachování demokracie. Po projevu čerstvě jmenovaného prezidenta, v němž Zeman ostře kritizoval média, včetně těch veřejné služby (viz. citát výše...), totiž usoudil, že už není možné dál mlčet.

Málo lásky v inauguračním projevu prezidenta není myslím si argument k tomu, aby se na Václaváku sešly tisíce lidí. Je to pseudoargument. I přesto všem těm, kteří k soše Sv. Václava dnes dorazí, přeju krásné počasí.

Uznejte sami, že v době chřipkové epidemie to málo není.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | středa 14.3.2018 6:36 | karma článku: 36,01 | přečteno: 1192x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 20,63

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,88

Pavel Ďuran

Jsme na tom dobře

19.4.2024 v 1:37 | Karma: 34,10

Pavel Ďuran

Výpověď bez udání důvodů

8.4.2024 v 16:50 | Karma: 29,37