Epidemie ztráty paměti

Tak jako každý i já již nějakou dobu sleduji dění okolo titulů získaných v Plzni. O tom že tam nebylo vše v pořádku již nelze pochybovat. Co mne však děsí je epidemie zřejmě neznámého viru, který způsobuje změny v lidském chování lidí z této kauzy.

Jen se na to podívejte, děkan právnické fakulty schovává rigorózní práci jednoho z bývalých studentů ve skříňce na děkanátu. Asi proto, aby mohl ve volných chvílích tuto vynikající práci stále do kola pročítat. Proč ji nedal do knihovny či proč tam alespoň není, tak jak má být, její další výtisk? Pan děkan, zmíněný student, ale ani nikdo jiný kdo má takovéto věci na starosti nemají tušení. Ale pozor, tento student navíc odmítá svou práci do knihovny nyní dát!

Nepochybuji o právu děkana mít u sebe rigorózní práce kohokoli ze studentů, dokonce ani o tom, že zmíněný student nemusí opakovaně doplňovat svou práci do univerzitní knihovny, ale nepřijde vám to divné? Má děkan vůbec čas na pročítání rigorózních prací stále dokola? A nebylo by spíše typické pro studenta, bývalého politika, zvyklého na pozornost, kdyby se chtěl se svou prací pochlubit? Zvláště pokud je tak úžasná, že děkana uchvátila a musel si ji schovat?

To jsou však myšlenky k případu, který je již starý, a tato fakta jsou všeobecně známa. Bohužel je virus zřejmě infekční, jelikož jsem si včera všiml další mutace v Plzni. Tři bývalí spolupracovníci zmíněného nakaženého studenta dokázali vystudovat v rekordně krátkém čase. Znamená to tedy, že musejí být velmi nadaní.

Co je však zajímavé, jeden z nich, shodou náhod bývalý zaměstnavatel zmíněného studenta, si naprosto nepamatuje na délku svého studia s odvoláním, že je to již několik let. Pokud jsou informace ze sdělovacích prostředků správné, dokončil studium v roce 2008.

Nevím jak vy ostatní, já jsem dokončil studium před delší dobou a pamatuji si, jak dlouho to bylo. Pamatuji si dokonce i ostatní spolužáky a velkou většinu pedagogů. Zkoušel jsem se vyptávat v mém okolí a zaplaťpánbůh zatím nejsme nakaženi. Pamatují si to nejen moji vrstevníci, ale i lidé starší a to třeba i o 30 let. Jak jinak než výskytem neznámého viru by potom bylo možno vysvětlit náhlou ztrátu paměti Plzeňských studentů. Zvláště, pokud se jednalo o tak extrémně nadané studenty, že jeden z nich dokázal vystudovat za rok a půl.

Úmyslně ve svém zamyšlení nezveřejňuji jména zmiňovaných studentů, neboť se chci vyhnout politické diskusi pod článkem. Abych však nebyl napaden, že jsem mluvil jen o jedné straně, je mi jasné, že čtenáři vědí o které, dovolil bych si připomenout ještě další případ tohoto neznámého viru.

Vzpomeňme si na jednu paní primátorku, která také získala titul v Plzni. Sice za pět let, ale stejně za zvláštních okolností. Pedagog, který ji měl ve skupině si nepamatoval, že by ji kdy viděl. Paní primátorka si zase naopak nemohla vzpomenout ani na jednoho pedagoga, který ji učil. Navíc se opět záhadným způsobem z knihovny ztratila její práce. Který z těchto dvou aktérů byl nemocný, a který ne nechám na posouzení čtenáři.

Zde bych si dovolil ještě malé odbočení od tématu. Jistě jste si také povšimli, jak často nejsou v knihovně práce, které tam mají být. Myslíte, že už někdo propustil knihovníka či knihovnici? Já bych to udělal u nás ve firmě již dávno.

Zdá se mi škoda, že naši hygienici se tak intenzivně věnovali a ještě věnují prasečí chřipce a přitom přímo u nás v ČR klíčí epidemie takto nebezpečného viru. Uvědomte si, že se velmi často jedná o známé našich politiků. A nyní si představte, že se tato infekce dostane do parlamentu a naši politici zapomenou, že jsou také jenom lidé a vše co dělají, mají dělat pro blaho občanů a státu. Co budeme dělat potom? Nebo se vám zdá že už je pozdě?

Autor: Duda Jan | neděle 24.1.2010 8:50 | karma článku: 20,41 | přečteno: 1237x
  • Další články autora

Duda Jan

Proč nefunguje státní správa

13.3.2010 v 7:45 | Karma: 21,36