Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Špatný den starostky Černochové… aneb perličky z květnového zastupitelstva Prahy 2

Takhle divoké jednání už Praha 2 dlouho nezažila! Revokace revokací, dokud bod koalice doslova neprotlačila, odhalení obrovských nesrovnalostí v oceňování rozprodávaného obecního majetku,

neznalost jednacího řádu a odmítnutí poskytnutí informací zastupiteli před hlasováním. Jedním slovem fraška.

Ale hezky po pořádku. Na programu bylo 44 bodů. Vyberu jen to opravdu zásadní, jinak by toho tentokrát bylo na román.

PORCOVÁNÍ MEDVĚDA ANEB KAM S MILIARDOU A PŮL…. Praha 2 má na účtech z výprodeje obecních domů miliardu a půl (další zcela nesmyslná miliarda v době, kdy rozumní lidé do nemovitostí investují, za obecní domy přiteče v dohledné době…bohužel). A teď ten vtípek - koaliční zastupitelé si hezky odhlasovali, že berou na vědomí situaci na bankovním trhu. Tečka! Ani v usnesení, ani v důvodové zprávě nebylo popsáno, jakou situaci má předkladatel Korseska (ODS) na mysli. Na můj dotaz neodpověděl a moji žádost tento nesmysl z usnesení vyndat si neosvojil. Lze tedy jen ze všeobecných znalostí odvodit, že situace na finančním trhu nestojí za nic. Mít velké prachy se prostě nevyplatí. Ostatně to také poněkud arogantním způsobem potvrdil hned první zástupce bankovního domu, kam se koalice rozhodla „fláknout“ rovnou celou půl miliardu! A to tedy pěkně sporně…debata trvala dlouho a zástupcům společnosti WOOD & Company tekly nervy natolik, že je musela mírnit i starostka Černochová. Věru se nedivím, že se koalici do předem dohodnutého hlasování nechtělo! Osobně bych za něco podobného nepřevzala odpovědnost ani za nic! Napětí se dalo krájet a LUP… neprošlo! Revokovalo se! Revokace neprošla…. Zděšený výkřik poněkud méně důvtipné radní Mazancové na neposlušného koaličníka „přemáčkni to! DĚLEJ!!!“ se za bujarého smíchu opozice nesl místností ještě dlouho. Jenže pak už si to odhlasovali a do smíchu v té chvíli bylo asi jenom výše uvedené společnosti, která nám nabídla stagnující produkt a nyní dostala do správy tolik peněz, kolik asi nikdy nečekala. Ostatní finanční produkty už vcelku kontroverzní nebyly. Ovšem zvěsti o tom, kterak to koalici drhne, se potvrdily dřív, než se čekalo.

ROZDÍL DVOU ZNALECKÝCH POSUDKŮ NA JEDEN BYT PŘES TŘI MILIÓNY KČ! To tedy bouchlo! Tenhle opravdový průšvih přišel u celkem běžné žádosti o výměnu dvou bytů. Dva znalecké posudky na STEJNÝ byt zhotovené STEJNÝM znalcem se lišily o 37 % tedy o 3,2 miliony korun! Kouzelné na tom bylo, že všichni kromě předkladatelky Mazancové okamžitě pochopili, že to už je hra o tepláky. Zaskočená koalice tedy stáhla z jednání zastupitelstva Prahy 2 všechny body týkající se prodeje obecních bytů. V této souvislosti vyšlo najevo, že obecní byty jsou prodávány na základě více než ROK STARÝCH znaleckých posudků, přičemž ceny bytů na Praze 2 trvale rostou. Navíc mohou kupující nájemci obecních bytů získat slevu až 40%. Tohle už je vážně za hranou. Tady přestává hra na koalici opozici, tohle je celé špatně a radní Mazancová je regulérní hrozbou pro pokladu Prahy 2, a pokud nehodí ručník do ringu ona, měl by to za ni udělat někdo jiný.

DEJ DO DOMU NA NOVÉM MĚSTĚ 20 MILIÓNŮ A PRODEJ HO ZA 44… vítejte v realitě Prahy 2, Dittrichova 22. Ona ta koalice ODS a OSB prostě něco stojí. Přijde Vám to normální? Je tohle řádné hospodaření? Další milióny, se kterými si nebudeme vědět rady. Víc o této lahůdce na: http://ottoschwarz.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525429

ODMÍTNOUT ZASTUPITELI INFORMACI – DLE STAROSTKY ČERNOCHOVÉ ZCELA NORMÁLNÍ! Při projednávání grantů došlo k záležitosti, kterou jsem za své šestileté komunální působení ještě nezažila! Předkladatelé grantů odmítli informovat zastupitele před hlasováním o projektech, na které MČ uvolňovala peníze, čeho se projekty týkají a jakou vazbu mají k Praze 2! Bylo řečeno, že se může přijít zeptat po zastupitelstvu (tj. po hlasování!), případně, že to projednaly komise coby poradní orgán rady. Jenže ty finance neschvalují komise, ty finance neschvaluje rada…ty schvaluje zastupitel, který má ze zákona nárok na všechny dostupné informace. Případ bude mít samozřejmě dohru. Stojí jim tohle za to?

STAROSTKA ČERNOCHOVÁ BRÁNILA INTERPELACÍM ZASTUPITELŮ.…jenže si nějak neuvědomila, že interpelace jsou řádným bodem a pokud by nebyly projednány všechny, muselo by se zastupitelstvo sejít do sedmi dnů znovu. Vysvětlit jí to musel až přivolaný právník. Prostě lahůdka.

Jednání nakonec trvalo téměř šest hodin a zůstal po něm pach nekompetentnosti a arogance. Je to opravdu na tomhle našem pidiprostoru nutné?

Autor: Jana Duchková | čtvrtek 2.6.2016 12:21 | karma článku: 21,99 | přečteno: 1135x
  • Další články autora

Jana Duchková

Perličky z jednání zastupitelstva Prahy 2 …aneb potrestaný zastupitel a malá domů pro ODS!

Poslední jednání ZMČ Praha 2 v tomhle volebním období, bylo divoké od začátku. Starostka Černochová se už ani nesnažila tvářit jako někdo, kdo má na chod městské části vliv.

24.9.2018 v 12:22 | Karma: 28,59 | Přečteno: 1297x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jana Duchková

Perličky z jednání zastupitelstva Prahy 2 dne 19. 6. 2019… tentokrát z doslechu

Na programu bylo 22 bodů a dala se očekávat i nějaká ta lahůdka, protože my všichni zastupitelé jsme byli pár dní předem celkem úctyhodnou institucí obesláni další výhružkou před trestním oznámením – tentokrát pro změnu za zcizení

21.6.2017 v 21:41 | Karma: 22,44 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

O létajícím prádle, zpackaném prodeji a jedné lásce...aneb perličky z Prahy 2

TENTOKRÁT ZASTUPITELSTVO MLÁDEŽI NEPŘÍSTUPNÉ! Tak bouřlivé jednání neočekával snad ani ten neodvážnější opozičník. Na programu jednání zůstalo, po průšvihu radní Mazancové, které ministerstvo vnitra celkem bez obalu oznámilo,

23.11.2016 v 8:18 | Karma: 31,27 | Přečteno: 3730x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

Paní Duchková jste úžasná...aneb, jak jsem měla být oceněna!

To si takhle jednou sedím po ránu s kafíčkem u ruky v mém oblíbeném hedvábném pyžámku na home office a zazvoní telefon...

10.11.2016 v 22:56 | Karma: 20,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

Kterak starostka Černochová udělala na občany Prahy 2 dlouhý nos …aneb Tůdle občane!

Prahou 2 hýbe poslední rok řada kauz. Tou nejviditelnější je v poslední době spor o komunitní zahradu. Nechci se zde pouštět do rozborů, zda je v dotčeném prostoru přínosnější zahrada nebo nafukovací hala.

17.10.2016 v 12:23 | Karma: 31,17 | Přečteno: 2041x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Začátek týdne bude oblačný s přeháňkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23,  aktualizováno  7:37

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

Trump zkritizoval Bidenovu vládu. Vede gestapáckou administrativu, prohlásil

6. května 2024  7:23

Americký exprezident Donald Trump prohlásil, že administrativa Joea Bidena používá podobné taktiky...

Izraelská armáda se připravuje na ofenzivu, evakuuje část Rafáhu, píší média

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  7:21

Aktualizujeme Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Prezidentské volby v Panamě vyhrál spojenec exprezidenta odsouzeného za korupci

6. května 2024  6:18

Prezidentské volby v Panamě vyhrál pravicový politik José Raúl Mulino, jehož kandidaturu teprve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1149x
Od roku 2010 zastupitelka MČ Praha 2. V období od května 2012 do března 2015 místostarostka Prahy 2 s kompetencemi v oblasti školství a volnočasových aktivit.

Manželka a matka. Osoba samostatně výdělečně činná v oblasti marketingového poradenství, která v posledních dvou, ale prakticky v posledních pěti, letech věnuje veškerý volný čas Praze 2.

16.3. 2015 na funkci zástupce starosty rezignovala z důvodu zásadního odklonu regionální organizace od volebního programu TOP 09 na Praze 2 . Do června 2015 členka TOP 09.

V současné době působí jako nezávislá zastupitelka na Praze 2.

 

Seznam rubrik