Když se koalici nedaří… aneb perličky ze zářijového zastupitelstva Prahy 2

Koalice ODS, OSB a zbytku TOP09 předložila 19. září 42 návrhů usnesení, ze kterých DVACET nebylo přijato. Věc vcelku nevídaná. Ale nevídaných věcí se na tomto jednání událo mnohem víc.

Těsně před jednáním přišla všem zastupitelům žádost občanů Prahy 2, kteří v souladu se zákonem o hl. m. Praze žádali projednání prodloužení smlouvy komunitní zahradě Smetanka. ZMČ dle zákona věc projedná do 60 dnů, tudíž na příštím jednání.

SMETANKA, ANEB KDYŽ STAROSTCE ČERNOCHOVÉ UJEDOU NERVY. Zástupci zahrady promluvili v rámci interpelací občanů. Krásná a chvílemi až dojemná chvíle, hmatatelné nadšení lidí, kteří nečekali, až jim někdo něco dá, ale vytvořili něco společného, vlastními silami… a nepochopitelně arogantní reakce starostky Černochové. Ano, mají smlouvu na dobu určitou, ano nemají daný nárok na prodloužení, ano věděli to předem… ale všechno tohle jde říct i úplně normálně, bez urážek, bez hysterických výkřiků o podnajímání, bez upachtěné snahy zastrašit interpelující poplatky OSA… tohle se tedy paní ČERNOCHOVÉ hodně nepovedlo.

DESET NÁJEMNÍKŮ VYDĚLALO NA PŘEPRODEJI OBECNÍHO BYTU OBRATEM PŘES 36 MILIÓNŮ KORUN. Přesně tohle včetně konkrétních čísel z katastru nemovitostí zaznělo v debatě dalšímu výprodeji obecního majetku podle nereálných posudků. Oněch 36 miliónů, které by měly jít obci, a ne spekulantům jasně dokazuje nesmyslnost slevy 13% za včasnou platbu. Všichni lidé, kteří si využili slevy 13% a nevyužili slevy za omezení dispozičního práva byty OBRATEM s výdělkem přeprodali. Ale padaly i další, závažnější argumenty, proč podle stávajících posudků s takto nesmyslně kalkulovanou slevou neprodávat. Především ceny, za které se prodaly byty v aukcích – ceny byly ve všech případech téměř dvojnásobné, než ceny posudkové (údajně v místě a čase obvyklé). Dále byl přečten dopis znalce, který potvrzuje, že manipuloval s posudky. Žádný z dvaceti navrhovaných prodejů neprošel. Kouzelné na tom bylo, kterak se radní UDŽENIJA bila v prsa, že ona pro to hlasovat bude navzdory hrozícímu trestnímu oznámení…to se to vykvikuje, když jeden ví, že to neprojde, když ví, že se v koalici našli obětní beránci, kteří nejen jí zachránili zadnici ;-). Že se předkladatelce MAZANCOVÉ nepodařilo pro prodeje přesvědčit nikoho z opozice, se čekalo, ale tentokrát neuspěla ani u koaličních partnerů… s nájemníky tak bylo sehráno vcelku ošklivé divadlo a vůbec se jim nedivím, že se čílili. Jen bohužel špatným směrem. Opoziční zastupitelé od začátku hlasitě a na rovinu říkají, že za tyto ceny pro prodeje ruku nezvednou.

DVĚSTĚ TISÍC SOKOLU KRÁLOVSKÉ VINOHRADY… nic proti. Snad jen taková drobnost, předkladatel ŠOLC z OSB v důvodové zprávě velebí výbornou spolupráci se Sokolem Královské Vinohrady přesně 5 dní poté, co se na webových stránkách spolku objevila informace: „…ze tří Sokolů na P2 je Sokol KV tím, se kterým se na ničem nedá domluvit“ …ale prý to psal někdo jiný.

SWINGOVÝ FESTIVAL NEBUDE…peníze Národnímu domu na jeho pořádání městská část stejně dá. Na nějakou jinou akci. Akce jako akce, ostatně můžeme být rádi, že to není třeba na erotický veletrh…nic proti erotice.

A celkový dojem? Přehlídka ztraceného času. Nedostatečně připravené podklady, arogance, neschopnost naslouchat argumentům, diskuse, která není diskusí, spousta položených otázek, na které nikdo neodpověděl...  Přátelé, jednání zastupitelstva jsou veřejná, zkuste si někdy najít čas a přijďte. Pokud se chystáte k volbám, minimálně jednou byste tu šou vidět měli.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Duchková | úterý 20.9.2016 14:09 | karma článku: 28,18 | přečteno: 1170x