Jeden veselý pán a co mám v obýváku

Psaní o mně versus lidi a o skoro gendrově vyváženém zařízení obýváku, s použitím oslího můstku a to já ráda.

Jsem berlistka, vypadá to, že nadosmrti, i když mě moji drazí pohánějí k dením pochodům s nadějí, že se rozejdu a berli odhodím... marně, myslím si já.

Jako taková cestuji Prahou a to městskou hromadnou dopravou. Musím říct, že lidi jsou dobří, snaží se mi pomáhat a samozřejmě mi uvolnují místo k sezení. Někdy je nás  berlistů skoro převaha a tak pouštějí sami sebe, no dobře přeháním. U  polikliniky na Budějovickém náměstí zažívám mezinárodní sraz berlistů všech možných kategorií, stáří a povah.Od nevrlých a vzteklých až po usměvavé. 

Abych řekla pravdu, moc dobře mi to nedělá, protože se pořád cítím mladě a beru to tak, že berli nosím jako doplněk ke kabelce. Pohled na tu partu mi vždy připomene, děvče, děvče, jaký mládí, jaký doplněk?

Tuhle vám jdu od tramvaje a čeká mě sestup po schodech kolem hospody. Pod schody vlaje usměvavý pán středního věku, který se jen tak tak drží zábradlí a ptá se mě, jestli nepotřebuju pomoct. Vlídně s úsměvem mu poděkuji, že ne, že to zvládnu, usměje se ještě více a zašušlá - šikulka.

Moc mě potěšila ta obětavost, jak si věřil, i jeho ocenění mé osoby. Pak že lidi nejsou k sobě ohleduplní.

Kdybych ho pozvala k sobě domů, aby si odpočinul, určitě bychom si měli o čem vyprávět, třeba o mém zařízení obýváku. Ano, toto je ten oslí můstek.

Někdo má v pokoji květiny a sochy, vzácné stolečky a komody, já historický kočárek na panenky.V tom mém, který jsem s velkým štěstím a velkou radostí koupila na netu odpočívá parta vysloužilců, které jsem u mě našla. Panence je asi 40 let, osatní jsou různého stáří. Vysloužilci se u mě sešli náhodou podle toho, které dítě je odložilo a už nehledalo.

Jsem kočárková, kdybych mohla, vlastním kočárčí muzeum. Ani panenky mi nejsou lhostejné, ty tři jsem si také koupila na netu. Vyybírala jsem takové ty méně hezké, ne ty napucované.

kořárek 1
kočárek 2

Vy, co si říkáte, že jsem tedy pěkně infantilní a gendrově nevyrovnaná, vězte, že já jsem byla opravdu holčička, která si hrála s panenkami a kočárkem, jako mé vrstevnice, a nikdo nám neříkal, že bychom si  měly hrát také s autíčkama a pistolkama. Vařily jsme panenkám z bláta a z trávy, sbíraly jsme zkušenosti :-), asi tak, co jsme viděly doma.

Ale přeci jen je zařízení mého obýváku gendrově vyvážené, mám zde autíčko, a kluka jak jde na vandr se štenátkem v uzlíku.

autíčko
kluk

Tak asi tak :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Naďa Dubcová | středa 24.4.2019 17:57 | karma článku: 14,61 | přečteno: 399x
  • Další články autora

Naďa Dubcová

Nepamatuji se.. pamatuju...

10.11.2019 v 19:47 | Karma: 24,13

Naďa Dubcová

O smrti, o mé smrti

3.11.2019 v 10:10 | Karma: 20,92

Naďa Dubcová

Prej jako křísit dinosaura

1.11.2019 v 9:58 | Karma: 25,24

Naďa Dubcová

Jen na skok

23.10.2019 v 12:31 | Karma: 18,52