Jak se zbavit diskutéra//blogera?

Nemyslím si, že by měl autor nutně dostávat jen samé pozitivní reakce na své geniální výtvory, jak si sám autor kolikrát myslí, že jeho myšlenky jsou ty pravé a jediné.  

Jak má vypadat diskuse pod články netřeba připomínat, o tom už byly popsány haldy virtuálních papírů, bylo učiněno tisíce úderů do klávesnic, byl zpracován kodex diskutéra, ale je to jen šedá teorie. Možná by mi ani nevadilo, kdyby mi někdo napsal pod článkem, kde jsem vypustila myšlenky k jistému problému – bože to je nána, vůbec neví o co jde a jen když pindá... no a k tomu uvede co pindám špatně a co jsem nevěděla.

Stokrát nic umořilo osla je fakt všech faktů. Když se někomu zapšklému, pomstychtivému, nešťastnému, ješitnému, závistivému, zakomplexovanému, zlému (co je to zlý?) dostane do ruky anonymizér (nástroj pro změnu identity - ID), je vymalováno. Autor, kterého takový objevitel tohoto nástroje - této smrtonosné zbraně začne navštěvovat, musí počítat se třemi typy ataků, které anonymizér (ten kdo mění identitu za pomoci anonymyzéru) provede v diskusních příspěvcích pod jeho články, je úplně jedno, na jaké jsou téma.

Za 1. Dehonestace autora mocného kalibru.

Za 2. Sám sobě si odpovídá buď souhlasně, nebo nesouhlasně.

Za 3. Sám před sebou brání autora - provokuje, souvisí s bodem 2.

Proti tomu asi není žádné obrany (hroší kůže, jak by řekla teta Kateřina ze Saurnina). Nevšímat si ho? Přehlížet ho až se sám unaví? Jen málo kdy to vyjde, spíše se ataky zvyšují.

Nikdo nebude usvědčen, autor se proti tomu může bránit jen chabě, i když tuší, kdo to je. Vysvětlovat urážky své osoby? Že anonymizér (ten kdo mění identitu za pomoci anonymyzéru) nemá pravdu?

Jak to funguje na Idnes? Příspěvky může autor mazat, nebo jej nahlásit adminům. No a co?  Je vykopnut dveřmi, ale vrátí se oknem, v pohodě si vybere další identitu, zde falešnou registraci. Když to umí, dokažte, že registrace Tondy Voháňky je falešná...

A proč si vybere zrovna vás? Je to jednoduchý, buď jste mu šlápli na jeho ego, nebo umí vyhmátnout vaši slabinu, nebo oboje, což je nejčastější. Můj osobní, konkrétní anonymizér je obzvláště "vtipný", použil i nick mrtvého blogového kolegy.

Psaní na BB Lidovky, kde mi v poslední době dal můj (a nejen můj) anonymizér pocítit svůj zvýšený zájem, jsem prozatím na nějaký čas vzdala. Já vím, jsem sobecká, bude smutný, že mu jedna ovečka ubyla, ale co už, našel si mě i zde, i když se zatím rozkoukává, jen malinko doutná, uvidíme...  

 zdroj ilustračního obrázku z internetu 

Autor: Naďa Dubcová | úterý 1.10.2013 13:22 | karma článku: 8,68 | přečteno: 554x
  • Další články autora

Naďa Dubcová

Nepamatuji se.. pamatuju...

10.11.2019 v 19:47 | Karma: 24,13

Naďa Dubcová

O smrti, o mé smrti

3.11.2019 v 10:10 | Karma: 20,92

Naďa Dubcová

Prej jako křísit dinosaura

1.11.2019 v 9:58 | Karma: 25,24

Naďa Dubcová

Jen na skok

23.10.2019 v 12:31 | Karma: 18,52