Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Že mě to nepřekvapuje..

Rozsah daňových podvodů je u nás i ve světe obrovský. Proto mě vůbec nepřekvapuje, že ministr financí Babiš chce zavést EET. Elektronická evidence tržeb a jakou hysterii to způsobí, že?  

Úniky daní, tučná konta v zahraničí, daňové ráje, to všechno znají velmi dobře podnikatelští matadoři, kteří podnikají ve velkém i v malém. Tak mě napadá, že kdyby například každá mafie (a že jich je po světě nepočítaně!) odváděla daně z toho co vydělá nelegálními obchody, měl by každý stát tolik peněz, že nějaké dotace z EU by považoval za drobné. Když prezident Zeman řekl, že i babička na italském trhu zvládá bez problémů vytisknout účtenku, tak mě to nepřekvapilo a vzpomněla jsem na pláže v Řecku, kde na udržovaných, hlídaných plážích se slunečníky a lehátky, chodí výběrčí poplatku za plážové místo s malou registrovanou „pokladničkou“ na krku nebo u pasu, vybere poplatek a vytiskne malý účet. Pokud totiž pláž se slunečníky a lehátky není v ceně zájezdu, musí si turista plážové udržované a hlídané místo zaplatit. Každý den tak zaplatíte za místo na hlídané, udržované pláži 5 až 7 eur dle toho, v jaké destinaci se nacházíte. To samé platí v případě, že si objednáte jídlo s dovozem přímo na pláž až k vašemu lehátku. Pokud takhle fungují Řekové, či Italové, nevidím jediný důvod, proč by takto nemohli fungovat Češi. EET nezničí žádné slušné a poctivé podnikání, jak se nám snaží namluvit oponenti EET. Oponenti hřímají, že EET zničí drobné české živnostníky, což je jen účelové tvrzení, neboť mnoho drobných živnostníků už i u nás dávno používá EET. EET leda tak  zničí podvodníky, šejdíře, zloděje a zdatné podnikatelské manipulátory, kteří si moc dobře uvědomují, jaké daňové úniky mají na svědomí a že „malá nebo velká“ domů už jim nebude procházet tak, jako v minulosti a budou muset zapojit více šedou kůru mozkovou, aby mohli zase vyvádět peníze jinam, než tam kam patří.

Město Bornheim v Německu zakázalo mužům z blízké uprchlické ubytovny vstup do místního bazénu. Tohle mě opět vůbec nepřekvapilo. Kdo má alespoň trochu zcestovalý Egypt či jiné muslimské země ví moc dobře, že muslimské ženy v těchto zemích, pokud už se mohou koupat ve veřejném bazénu, musí být zahaleny od hlavy až k patě. Ani v 21. století pro tyto ženy plavky neexistují. Plavky jsou věčné tabu. Proto je jasné, že pokud se migranti dorvou do bazénu, kde jsou evropské ženy rozmanitých tvarů i věku jen v plavkách, což je naprosto normální v naší civilizaci, migranti jsou zjančení natolik, neboť najednou v realitě vidí pohromadě spousty žen jen spoře oděných, že dochází ke slovním i fyzickým útokům na evropské ženy. Proto se obávám, že snaha, která se v poslední době vyrojila od jistých aktivistů, a to taková, že pořádají kurzy pro migranty v duchu takovém, že jim vysvětlují, že homosexualita či nahota je nedílnou součástí evropského standardu a kultury, je jenom čeřením hladiny a zbytečným vyhazováním peněz. Migranti ze zemí třetího světa neocení tuhle snahu aktivistů, neboť jejich standardy, kultura a mentalita jsou diametrálně odlišné a ani druhá či třetí generace některých migrantů, která už žije na evropském území, tohle neakceptuje a akceptovat nebude nikdy. Veronika Žilková sklidila za svůj názor ohledně migrujících samců vlnu kritiky. Musíme si uvědomit, že Veronika Žilková je především herečka. Tudíž její vnímání reality je naprosto odlišné od vnímání reality běžného občana. Navíc tato žena se angažuje i v politice, tudíž samozřejmě zastává názor, který ji nemůže uškodit ani na poli uměleckém natož politickém. Veronika Žilková bude kopat za ty, kteří jsou schopni ji udržet ve standardu, na který je po léta jako umělkyně zvyklá. Tudíž jakákoliv snaha přesvědčit tuto ženu kopat na jinou stranu je předem prohraná. To platí samozřejmě i pro některé další lidi nejen ze showbyznysu. Lidé závislí na různých neziskovkách, na různých formách dotací, na popularitě atd. nehájí běžné občany, to už by mělo běžným občanům konečně docvaknout.

V Turecku už konečně na plno prasklo, že firma, která vyráběla čluny a nefunkční plovací vesty pro migranty zaměstnávala i děti a že Turci jsou napojeni i na převaděčskou mafii, neboť na rozdíl od Řeků nepodnikají nic, co by převaděčské mafii natrhlo její obrovská křídla. Proto je mně záhadou, proč Turci opět obdrží dotace od EU v řádu miliard na migrační politiku. Tyto peníze jsou zřejmě všimným pro Turky, protože bezezbytku plní plán a koncepci projektu Euromed. Jen tak dál, Turci, prachy se přece hodí všechny, hlavně když z nich nemusíte odvádět žádné daně..

 

                                                                    -ed-

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Dreyová | pondělí 18.1.2016 17:53 | karma článku: 30,31 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Okamura předčítal Trumpův projev, brzdí jednání o korespondenční volbě

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  10:32

Přímý přenos Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Jako první si vzal slovo předseda SPD...

Soud poslal do vazby muže bez domova obviněného z vraždy přítelkyně v Plzni

10. května 2024  10:14

Plzeňský okresní soud poslal do vazby sedmatřicetiletého bezdomovce obviněného z vraždy přítelkyně....

Zelenskyj po odhalení ruských agentů odvolal šéfa bezpečnostního úřadu

10. května 2024  10:08

Sledujeme online Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal ve čtvrtek z funkce šéfa státního bezpečnostního...

Traktorista nezvládl projet zatáčku, proboural se zdí rodinného domu

10. května 2024  9:39

Traktor narazil ve čtvrtek odpoledne do rodinného domu v Libštátu na Semilsku a prorazil jeho zeď....

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-