Tahle migrace není legrace

Předseda Úsvitu-Národní koalice Lidinský se zamýšlí nad tím, jak je v dnešní chaotické době dobré míti víc, než jen ostrahu hranic, posílené policejní a armádní složky. Konec poníženosti, hlouposti a strachu v kalhotách.

Když jsem chodila do ZŠ měli jsme jako předmět brannou výchovu i zdravovědu. My, Husákovy děti, jsme prostě věděly, jak si nasadit správně plynovou masku a co je potřeba znát při atomovém útoku, kde jsou nejbližší protiatomové kryty, kam a jak prchat, když je stav ohrožení a jak poskytnout základní zdravotní pomoc včetně umělého dýchání a masáže srdce. Nejvíce nás bavilo branné cvičení, při kterém byli přítomni i opravdoví vojáci, byl vyhlášen atomový či plynový poplach a my haranti jsme musely rychle reagovat a správně si nasadit masky a prchat správnou trasou k atomovému krytu. Jsem sice holka, ale bavilo mě to tenkrát zrovna tak jako kluky. Nyní se mně ta bývalá výuka vyplatí. Paralyzér, slzný spray a železný boxer bude za chvíli standardní výbavou skoro každé ženy v EU. O kurzech sebeobrany ani nemluvě. 

Miroslav Lidinský jako bývalý voják a policista určitě ví, o čem mluví (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Sef-Usvitu-NK-Lidinsky-Pripravme-se-vojensky-na-rozpad-EU-zhrouceni-NATO-a-totalni-kolaps-Nejvetsim-prinosem-je-vycviceny-ozbrojeny-obcan-zavedme-brannou-vychovu-418409).

Proto mě nepřekvapilo, když prohlásil, že bychom měli být připraveni na rozpad EU i zhroucení NATO. A taky mě nepřekvapilo, že je pro, aby se zavedla na základních a středních školách opět branná výchova a zdravověda. Podpora skutečných vlasteneckých českých rodin, kde dítě není jen nutným nástrojem, jak ze státu vyždímat co nejvíce všemožných dávek a přitom to dítě nechat růst jak dříví v lese, je samozřejmě naprosto ideální. Dobrým nápadům, které zrealizuje a uvede do praxe rozumný politik, se meze nekladou. Ozbrojený a informovaný občan je pro bezpečnost státu naprosto ideálním, pokud projde určitou kvalitní občanskou průpravou, jak nejlépe reagovat na všemožné ničivé elementy a umět chránit svou zemi, kulturu, historii i mentalitu. Zeptejte se českých dětí, zda se chtějí učit o muslimském Hadísovi putujícím do Evropy a nebo o tom, jak nejlépe ubránit svou vlast, vlastní domovinu a principy, proti všemožným cizím nájezdníkům a jejich ideologiím. Tahle migrace není legrace.

Zaměřit se více na V4 je naprosto rozumný postřeh. Spoléhat slepě jen na NATO a EU by se nám v budoucnu nemuselo vyplatit. Vzpomeňme na historické milníky, kdy jsme se spoléhali na tzv. silné spojence, kteří nás ujišťovali o své loajalitě a pomoci, a co z toho vzešlo? Samej podraz, přátelé. Správně si pan Lidinský všímá, že v Izraeli jsou občané dobře ozbrojeni a vědí, že se musí chránit i sami a tím předcházet všemožným teroristickým útokům. Však se jim to také mnohdy vyplatí a daří. Zločinec si totiž zbraň opatří vždy bez ohledu na to, v jakém systému zrovna operuje.

Takže já s panem Lidinským souhlasím ve všech zásadních bodech. Nemám s tím problém. Přátelé jsou fajn, ovšem spoléhat na vlastní síly je stav zdravého rozumu.   

                                                                        -ed-

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Dreyová | pátek 22.1.2016 21:33 | karma článku: 35,03 | přečteno: 1156x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22

Eva Dreyová

Motýlí dilema

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01

Eva Dreyová

Poselství

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77