Orel, lev a velbloud

Jakmile docent Konvička zmizel z iDnes blogu hned někteří ukazovali a ukazují pořád prstem – za to může Babiš. Oba dva pánové jsou úspěšní, nejsou hloupí, každý má jinou osobnost, jiné plány i charakter.  

Když jsem v jednom ze svých článků psala, že docent Konvička bude jednou umělý mučedník stvořený vírem událostí, nebyla jsem dalece od faktů. Konvičkovo hnutí je radikální. Ano, je. Ono v podstatě ani jiné být nemůže. Pokud totiž začnete s bojem proti něčemu, co je radikální, máte dvě možnosti. Použít účinnější zbraň nebo účinnější lest. Docent Konvička vsadil na zbraň. Bojuje proti islámu ideologicky přesně tak, jak se od Hnutí proti islámu očekává.

Vzhledem k tomu, že nacionalismus je politický směr a ideologie vycházející z hlubokého přesvědčení o výjimečnosti a nadřazenosti vlastního národa, je i islám přesně tím, co zapadá do této definice. Nevím, zda docent Konvička dešifroval, že některá radikální hnutí se nejlépe schovají a stabilizují pod pláštěm nějakého náboženství, hlásají toto náboženství, ovšem ideologicky i politicky mění ráz světa přesně v duchu výjimečnosti a nadřazenosti vlastních řad. Docent Konvička bojuje proti islámu vlastním způsobem a přesto, že vsadil na tento svůj boj, jeho boj bude marným i když bude mít stoupence a následovníky. Nacionalismus nelze porazit. Lze ho jen usměrnit či kočírovat. Islám je silný, početný a trpělivý z prostého důvodu. Islám vsadil na starý dobrý trik – na absolutní jednotu. V jednotě je síla. A čím podpoříte jednotu a sílu? Tím, že spojíte lidi v silný národ něčím, co jsou ochotni sdílet a akceptovat. A muslimové z celého světa jsou ochotni sdílet a akceptovat Korán a právo šaría. Islám je velmi silné pouto právě proto, že nabízí absolutní jednotu, spojenectví a boj bez výhrad. Žádné právní kličky, žádné zákony, které můžete díky právníkům obcházet, jasně definovaná srozumitelná pravidla, jasně definované tresty bez kompromisů, boj s přesně vytyčeným cílem. Korán a právo šaría nevyžadují IQ 130 – a v tom je jeho síla.

Islám je národ. Nenechte se mýlit tím, že se k islámskému hnutí přidávají lidé ze všech koutů světa, od kterých byste to možná ani nečekali. Vzhledem k multikulturnímu uspořádání světa, genderismu, absenci pevné národní politiky jednotlivých států, rozmělnění a roztříštění státních politik do globálního vedení, nahrazení skutečné politiky ekonomickým vedením světa, konzumnímu šílenství a díky i jiným chuťovkám, se smývají zřetelně hranice, identity národů, politika a právo mezi jednotlivými národy a pospolitost jednat v zájmu vlastních řad. Tak, jak jsme chápali národy v minulosti, je dnes už chápat nebudeme.

Dnešní svět je pro mnoho lidí příliš složitý i když to nepřiznají. Skutečné právo jednotlivce a jeho svoboda je to poslední, co dnešní svět obyčejným průměrným lidem nabízí. Nejen, že se necítí v bezpečí, prohlubují se i existenční problémy a strach z budoucnosti, která je více než nejistá jak pro chudáka tak pro boháče. Většina lidí ve světě žije od výplaty k výplatě, na dluh anebo ze dne na den. Bohatí se zase bojí, že jejich bohatství schramstne někdo jiný. Svět se většině lidí smrskl na komunikaci, fotografie a videa v sociálních sítích. Jsou sledováni na každém kroku vychytanými systémy a přesto je není nikdo schopen ochránit, ať už před kybernetickými zločinci, či před zločinci na ulici.

Islám nabízí řešení. Ačkoliv se to mnohým bude zdát absurdní, islám je v dnešní chaotické a pro některé lidi i bezperspektivní složité době, výrazným prvkem pro jejich zbavení se jakékoliv frustrace a starostí. Co na tom, že islám nabízí i krok do středověkého myšlení i jednání. Pro muže se v islámu mnoho nemění, jejich nadřazenost a výjimečnost je zde stejná po staletí. Proč by na tom islám měl něco měnit.

A jak do toho všeho zapadá docent Konvička a ministr financí Babiš? Vlastně nijak. Jeden je orel a druhý lev. Oba se snaží po svém, aby je neporazil velbloud. Jenomže velbloud už prošel uchem jehly.  

                                                                     -ed-

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Dreyová | úterý 24.5.2016 13:31 | karma článku: 20,85 | přečteno: 659x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22

Eva Dreyová

Motýlí dilema

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01

Eva Dreyová

Poselství

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77