Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Narychlo Letem Tiskem aneb režim, trest a obchod

Platforma evropské paměti a svědomí pro trestání zločinů, referendum v Anglii a prodej si svého uprchlíka..

   Ve společném prohlášení, které bylo přijato v srpnu v estonském Tallinnu se píše: „Považujeme za nutné prozkoumat možnost nadnárodní spolupráce s cílem zvážit vytvoření speciální instituce na vyšetřování zločinů totalitních režimů, včetně zločinů komunistických režimů tak, jako byly odsouzeny zločiny nacistického režimu a osoby zodpovědné za tyto zločiny, budou potrestány..“ Česko, Slovensko, Estonsko a Polsko byly zeměmi z osmi zemí, jejichž zástupci toto prohlášení odsouhlasili. Osm zemí se rozhodlo, že bude hledat způsoby, jak takové nadnárodní spravedlnosti dosáhnout. Mezinárodní organizace s názvem "Platforma evropské paměti a svědomí", jejíchž ředitelkou je Neela Winkelmannová, chce docílit toho, aby vznikla nová instituce stíhající zločiny minulosti. Místopředseda Konfederace politických vězňů Leo Žídek s tím souhlasí a dodává, že jakákoliv instituce, která bude řešit zločiny minulosti je přínosem. Situace v postkomunistických zemích je prý nepřehledná a zločiny komunismu se řeší velmi váhavě a všichni se už těší, až budou moci odsoudit i komunistického pohlavára Štrougala.

O tom všem diskutovali v úterý právní experti v Praze na konferenci. Tuto konferenci zaštítil místopředseda vlády ČR Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, který dlouhodobě tvrdí, že zločiny komunismu mají být potrestány. Takže pokud tohle všechno klapne, je to vzkaz pro další generace a ta bude moci pak konečně potrestat ty, kteří v této době připravili Evropě pomalou smrt systémem vskutku sofistikovanějším, protože organizované stěhování národů a obsazení kontinentu za účelem přeměny původní kultury, života i svobodné vůle obyvatel Evropy je taky totalita, akorát dnes se této dlouho připravované invazi, která změní navždy charakter Evropy, tak ještě neříká. Jsem moc zvědavá jaké evropské paměti a svědomí budou mít ti, kteří dnes křičí za potrestání minulosti a jak se budou tvářit, až je budou soudit jiní, pro které budou zločinem dnešní skutky.

V Anglii to vře. Proti sobě stojí dva tábory a budou řešit otázku: „Zůstat či nezůstat v EU?“ Kampaně jsou rozjeté a referendum se připravuje a proběhne nejpozději do roku 2017. Euroskeptici vyrazili do bitvy a zatím vedou. Zastánci EU, mezi nimiž nechybí Tony Blair, miliardář Richard Branson, John Major a Gordon Brown, pro svou kampaň zvolili název "Britain stronger in Europe". Operují tím, že když Británie odejde z EU, nebude mít možná přístup na evropský trh. Dle veřejného mínění a průzkumu je jasné, že Britové v EU už být nechtějí. Jak drama dopadne, na to si budeme muset ještě počkat. Docela těm Anglánům závidím, že si v referendu budou moci vybrat. No, snad vás uprchlíci nakonec nepřehlasují.

USA se účinně brání proti dalším přistěhovalcům. Uzavřela si pěkně hranice a proti Evropě vede hospodářskou, sociální a finanční válku. Hranice s Mexikem je obehnaná plotem vysokým pět metrů a dlouhým 3.100 km. Kolem plotu se pohybuje a hlídá cca 17 tisíc vojáků. Teď už nebude problém rozpustit Evropu jako hospodářskou, politickou a kulturní veličinu a zůstane z ní neidentifikovatelná kaše, do které bude zase násilně vpraven nějaký režim práva silnějšího. Když byli před lety politici varováni, že svržením Kaddáfího režimu padne tak dlouho bezpečná jižní hranice EU, tak nedbali. Spojené státy iniciovaly svržení tohoto režimu, Kaddáfí i režim padly a USA nedosadily nic jiného. Existovala smlouva s Lybií, dle které se budou uprchlíci shromažďovat v uprchlických táborech a pak pomažou pěkně do svých domovských zemí. Kde, že loňské, sněhy jsou.  Vesele bují organizovaný obchod a za uprchlíka se inkasuje 10 tisíc euro. Být dnes obchodník s lidským masem se prostě vyplatí. Dříve to byli otroci na trhu, dnes jsou to uprchlíci na trhu. Podstata obchodu zůstává stejná, akorát otroci byli prostě levnější, makali a nikdo jim nedával kapesný a o nějakých právech na cokoliv si mohli nechat zdát. A tak to zakončím slovy německého ministra financí Wolfganga Schaubleho, která jsou více než výmluvná: „Z dávek žadatelům o azyl by se mohly strhávat třeba náklady na integraci. Jinak by migranti, kteří neumí jazyk a ani číst a psát, dostávali stejně, jako někdo, kdo 30 let pracoval a nyní je nezaměstnaný.“

                                                                          -ed-

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Dreyová | čtvrtek 15.10.2015 23:01 | karma článku: 8,91 | přečteno: 210x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39,  aktualizováno  14:46

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-