Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mimozemšťané jsme my

 Předem předesílám, že nejsem ani vědec, ani fyzik ani žádný jiný odborník. A přesto si dovolím „zaútočit“ zase na vaši svobodnou vůli, svou vlastní teorii o vesmíru a životu v něm.  

 Je to pouze má teorie, má vize a předkládám ji, ve velmi zkrácené zjednodušené verzi, v podobě úvahy, pouze k zamyšlení a vaší úvaze.

 

 

 Se zájmem sobě vlastním jsem si přečetla jeden článek, který nastiňuje novou teorii o mimozemských civilizacích. Opírá se o Fermiho paradox. Pokud je vesmír starý 13,8 miliard let a Země jenom 4,5 miliard let, proč kolem sebe nepozorujeme myriády mimozemských civilizací? Tvrdí se, nebo předpokládá, že mimozemšťané, kteří dosáhli naší úrovně třeba před miliony let by už přece měli ve vesmíru své kolonie ve všemožných galaxiích.

NASA tvrdí, že naše galaxie obsahuje 100 miliard planet. Pokud by hypotetická civilizace zvládla každé století z jediného vyspělého světa kolonizovat dva nové světy, a pak by se na nich proces každé století násobil (4, 8, 16, 32 světů atd.), měla by být schopna kolonizovat galaxii za méně než 4 milénia. I když bychom započetli bariéru světla, nemělo by to trvat více jak 100 tisíc let – rozpětí galaxie ve hvězdných letech. Milion let je tedy optimistický odhad, natož pak miliarda. Ovšem nic z toho nepozorujeme. Nevidíme vůbec nic a za půl století pozorování oblohy jsme nezaznamenali jediný nevyvratitelný důkaz mimozemské přítomnosti. Nabízí se tedy otázka, že jsme buď první civilizací vůbec anebo jiné civilizace něco likviduje.

Poslední teorie praví, že je tu třetí možnost – virtuální realita. Futurista John Smart předpokládá tezi, že namísto ve venkovním prostoru hledají jiné rasy spásu a expanzi v prostoru vnitřním. Nemíní tím však meditaci duše ani nějaký vhled, nýbrž dokonalou virtuální realitu. Ve Smartově vizi a v mnoha podobných, je prý vesmírný program jakýmsi slepým ramenem evoluce. Vize kolonizace vesmíru, jako např. ve Hvězdných válkách nebo ve Star Treku, je podle Smarta prý lichá. Mimozemské bytosti prý tráví čas v nepřeberném množství virtuálních realit nepodobných Matrixu a to jim prý prodlužuje jejich subjektivní vnímání času. Maximálně prý migrují k černým dírám. Prodlužují se u nich životy díky časové dilataci. Proto prý nevidíme žádné mimozemské civilizace, protože kolonizace vesmíru je oproti kolonizaci virtuálna, nepraktická. Protože se počítače stávají pořád dokonalejšími a rychlejšími, představa čehosi jako Matrix dostává stále reálnější podobu a přiklání se k ní mnoho stejně smýšlejících lidí. Tolik zkrácená fakta z informací.

Název Mimozemšťan většině smrtelníků na planetě Zemi evokuje to, že ve zdánlivě obrovském Vesmíru nejsme sami a že je kolem nás něco mimo Zemi, co nejsme zatím schopni tzv. uchopit, ohmatat si to a konfrontovat s vlastní svobodnou vůlí. Ne nadarmo si říkám, že řízek krásně voní na dálku, dobře vypadá na talíři, ovšem musím ho ochutnat, abych zjistila, jestli je to opravdu řízek. Někdo může namítat, že je to přízemní porovnání. A co je opravdu řízek, a můžeme polemizovat o tom, jak takový řízek má vlastně chutnat a vypadat a jestli jsem si jistá, že to je řízek a ne produkt z nějakého "Matrixu". Další může říct, že nemám žádný vhled a jsem obyčejný barbar. Pro mne je zásadní ta věc: Ne nadarmo člověk dostal do vínku své smysly. Kdyby smysly nebyly nějakým způsobem pro člověka důležité, člověk by je prostě jednoduše neměl. 

Genofond člověka je uzpůsoben záměrně přesně tak, jak je nastaven. Díky DNA už víme mnoho věcí a můžeme rozkódovávat i to, jak bychom nejlépe mohli využít i umělou inteligenci. Ne nadarmo se tímto tématem v posledních letech zabývá intenzivně i NASA. Mnohé jsme se ovšem naučili právě díky smyslům a svobodné vůli, nikoliv jen díky nějakému vhledu. Například jeden z řady nejbohatších lidí světa, Sergej Brin, občanství USA, majetek 29,2 mld. USD, vlastnící firmu Google i speciální projekty v divizi Google X (samojezdící auta, Google brýle, investice do biotechnologií), osobně financuje Univerzitu v Kalifornii, která spadá pod NASA a zabývá se vývojem umělé inteligence. Ano, umělé inteligence, ovšem zase je to produkt člověka.

Moje teorie o mimozemské civilizaci je úplně jiná. Dle mé vize slovo Mimozemšťan neznamená to, že snad přiletí nějaké vesmírný koráb s jinou mimozemskou rasou, nebo že budeme žít v nějakém světě v Matrixu či nepodobném Matrixu. Nebo někde poletující jen naše vědomí a stýká se s jiným vědomím, to pořád nevysvětluje syrový život jako takový a lidské smysly. Navíc samotná DNA se nemůže vyskytnout a vyvíjet tam, kde není voda a kyslík.

Mimozemšťan jsem já, jste to vy, jsme to my všichni. My jsme ti mimozemšťané, ať vám to zní jakkoliv podivně. My, kteří osídlíme vesmír, proto ten název Mimozemšťan. To my budeme opět mimo planetu Zemi osídlovat a dobývat vesmír, přesně tak, jako to kdysi udělali naši „předci“. Budeme časem žít mimo Zemi, ovšem ne jako nějaká forma vědomí, které někde poletuje a kamarádí se s jiným vědomím. Budou to zase „lidé“, možná si budou říkat jinak, budou už vypadat třeba zase jinak, budou mít třeba lepší a vyvinutější smysly než máme my, anebo naopak budou muset začínat od nuly s klacky a kameny jak kdysi řekl Einstein. Budou umět více věcí než my, anebo se je zase budou učit od píky a hledat staré pravdy ve starých textech a ruinách něčeho, co si s sebou zase jejich „předci“ v tzv. kolektivním vědomí dopravili na další planetu. Ale genofond, ten základ, budou mít zase od nás.

My jsme předci těch, kteří budou jednou žít na jiné planetě, tak jako kdysi naši „předci“, také Mimozemšťané (neboť žili mimo tuto planetu Zemi než ji objevili jako životaschopnou) museli opustit z nějakého důvodu svou „rodnou“ planetu, či vyslali jen vzorek DNA, který se uchytil a „osídlil“ planetu, které jsme dali název Země. Proto jsou na Zemi různá etnika, proto nejsme všichni úplně stejní. To naše DNA putuje vesmírem, nikoliv jen naše vědomí. My se přemisťujeme takto fyzicky z jedné planety na druhou. Proto nikde nevidíme nikoho jiného a neznamenáváme po staletí ani signály. To naše DNA rozhoduje, nikoliv vědomí, co z nás bude, jaká buňka, jestli květina, mlok nebo rovnou člověk. Jaké budou pak naše oči, barva kůže, stavba těla a jak se budeme vyvíjet dál, anebo jestli náš genofond zdegeneruje atd. Proto jsme tak rozdílní jako lidé, jak navenek tak uvnitř. Proto i fauna a flora je dodnes neprobádanou veličinou. To DNA se vyvíjí, a dá se říct zjednodušeně, že se chová i jako chameleon. A je čím dál více sofistikovanější. Já vím, zní to jako sci-fi, nebo jako bláznova teorie, i to je možné. Přesto předpokládám tezi, že my všichni jsme mimozemšťané.

                                                                    -ed-

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Dreyová | pondělí 28.9.2015 16:58 | karma článku: 10,20 | přečteno: 396x
  • Další články autora

Eva Dreyová

Jak se to dělá po americku

Řeč prezidenta Trumpa v OSN byla jistě působivá a mnozí zaplesali, že konečně Amerika si bude hledět jen svého multikulturního národa, který potřebuje rozumné vedení a zametá si důkladně hlavně svůj práh.

20.9.2017 v 20:07 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Ostatní

Eva Dreyová

Motýlí dilema

V životě by mě nenapadlo, že se vážně dožiji psychoideologicko-politického hybridu alá Engels-Duhring-Hegel-Jung-Marx a další. A že to fakt bude implementováno naprosto vážně, zaníceně do všech hlav.

19.9.2017 v 13:36 | Karma: 17,01 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Poselství

Důležité je znát protivníka. Nepodceňovat jej. Nepřetržitě sledovat jeho záměry, jeho metody a argumentace. Znát argumenty a nepřátelské snahy, což je nezbytný krok, abychom se jako národ staly imunní vůči ..

12.9.2017 v 13:00 | Karma: 20,77 | Přečteno: 686x | Diskuse| Osobní

Eva Dreyová

Islám - průkopník komunismu a jednoty

Starověký Islám byl vlastně průkopník komunismu. Jestlipak vůbec Karel Marx se svým "Watsonem" Bedřichem Engelsem tušili, když psali svá díla, která dodnes nesmiřitelně rozdělují svět...

12.9.2017 v 0:15 | Karma: 20,16 | Přečteno: 731x | Diskuse| Společnost

Eva Dreyová

Útok na Pearl Harbor aneb jak to všechno začalo

Píše se rok 1941. Do Washingtonu odjíždí zkušený japonský diplomat Saburo Kurusu. Snaží se s Američany vyjednat nějakou dohodu. Po neúspěšných jednání s Washingtonem je rozhodnuto.

11.9.2017 v 18:57 | Karma: 20,14 | Přečteno: 683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Varšava jako první polské město zakázala kříže na úřadech, opozice se bouří

17. května 2024  7:21

Varšava jako první město v převážně katolickém Polsku zakazuje kříže v městských úřadech a...

Texaský guvernér omilostnil muže odsouzeného na 25 let za zabití demonstranta

17. května 2024  7:04

Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k dvaceti pěti letům vězení za to, že v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-