Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministry Kalouska, Drábka, Schwarzenberga a další trestně stíhat -2

Dne 17. srpna 2012 jsem zde na svém blogu publikoval článek s výše uvedeným názvem o zneužívání zákona č. 117/1995 Sb. O státní sociální podpoře a jejím zneužívání.

Zneužívání zákona O státní sociální podpoře nabylo obludných rozměrů. Zákon zneužívají jednotlivci, firmy i organizované gangy a mafie. Není to jediný zákon, který je u nás zneužíván k nezákonnému obohacení jedinců nebo firem na úkor státního rozpočtu a tím de facto na úkor nás, daňových poplatníků. Podobným způsobem vidí např. Jiří Leština, novinář z Hospodářských novin, mizení peněz z hazardu, přes různé nastrčené nadace nebo občanská sdružení. Podal jsem v záležitosti zneužívání proplácení sociálních dávek na bydlení 15. srpna 2012 trestní oznámení na Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) s tím, že příslušní ministři Kalousek, Drábek a jejich stranický šéf toto zneužívání – rozkrádání peněz ze státního rozpočtu umožňují aniž by se alespoň snažili tomu zabránit. Je to jejich povinnost. Vidím v tom porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Textů o zneužívání a rozkrádání, použiji-li terminologii J. Leštiny, bylo v médiích publikováno jistě víc než třicet. Domnívám se, stejně jako J. Leština, že bylo dostatečně zmapováno, jakým organizovaným způsobem se to děje. Jednotlivci i firmami za mlčení příslušných úřadů. Mlčení se vždy vysvětluje jako souhlas. Je mi opravdu zle když vidím to bezostyšné kořistění a parazitování na lidské bídě. Odpověď ze státního zastupitelství přišla neobyčejně rychle. Za 7 dní, což je možná rekord v práci státního zastupitelství. Odpověď mě nepřekvapila, protože státnímu zastupitelství v otázce odmítání podání není nic „lidského“ cizí. Takže mé podání má zásadní právní vady. Není v souladu s § 16a, odst. 1 zákona č. 283/1993 Sb. ( O státním zastupitelství) a proto je státní zástupce Mgr. Tomáš Palovský, PhD bez dalšího založil. K tomu dodal: „Trestním oznámením se podle § 59 Trestního řádu rozumí podání, ze kterého lze učinit závěry o spáchání trestného činu.“ Dále mi sdělil: „Jak je z vašeho podání zřejmé, oznamujete jakési abstraktní a medializované skutečnosti bez jakéhokoliv konkrétního skutkového základu. Skutečnost, že je podle Vašeho názoru zneužíván systém dávek sociální podpory, považuji toliko za Vaše vyjádření názoru, nikoli za objektivní skutečnosti. Realita popsaná v médiích dokazuje opak tohoto teoretického závěru státního zástupce, který dále pokračuje. Pokud podle vašeho názoru jmenovaní ministři neučinili příslušné kroky k tomu, aby zneužívání systému zabránili, lze jednoznačně konstatovat, že jde o jejich politickou, nikoli trestně právní odpovědnost.“ Tedy politická (ne)odpovědnost není trestně postižitelná.

Takže přesně totéž co sdělil Mgr. Tomáš Palovský, PhD státní zástupce NSZ k mému podání, se dá úplně stejně aplikovat na kauzu v článku pana Jiřího Leštiny. Závěrem lze tedy dovodit, ze sdělení státního zástupce snad jenom tolik, že asi má pravdu Ing. Miroslav Kalousek v kauze Vlasty Parkanové při aplikaci výše uvedeného stanoviska Nejvyššího státního zastupitelství. Ze skutečnosti že ministryně obrany V. Parkanová nezadala zhotovení znaleckého posudku je tedy možné pouze dovodit její politickou (ne)odpovědnost a ta je dle výkladu státního zástupce trestně nepostižitelná. Nevzniklo její obvinění také jenom na základě jakési abstraktní medializované skutečnosti a to i v dalších případech? Promopro, Drobil, Rath, Knetig atd. Ze zveřejněných informací, které se k nám dostávají je nade vší pochybnost jasné, že v justici rozhodují různé party, partičky a mafie, přesně jak to popisují již léta Výroční zprávy BIS. I ateisté již v zoufalství vzývají Pán Bůh s námi, ale to nestačí.

Pokud nebude uzákoněna trestní a hmotná odpovědnost za jakákoliv politická rozhodnutí nic se nezmění. Je to názor mnoha špičkových politologů, publicistů a světe div se i některých politiků.

Zbyšek Dřevojan, Znojmo.

ji

ji

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Dřevojan | středa 29.8.2012 14:04 | karma článku: 24,31 | přečteno: 1770x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5 1:15

Poslanci se přeli o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu ve čtvrtek...

ANALÝZA: Putin zase budí přízrak atomovek. Co tím sleduje právě teď

10. května 2024

Premium Kreml s výslovným odvoláním na nedávné komentáře západních vůdců týkající se války na Ukrajině...

Operace Vrbětice: divné náhody a záhady. Jakou roli hrál majitel firmy

10. května 2024

Premium Třetí díl seriálu MF DNES popisuje podivné jednání šéfa firmy Imex Group, Petra Bernatíka, která...

Zavřené školy, letiště i banky. Argentinu zasáhla generální stávka

9. května 2024  22:28

Odbory v Argentině organizují generální stávku. Protestují proti úsporným opatřením a dalším...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky