Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nová nesmyslná vládní opatření

Nikdy jsem se k politice nevyjadřovala, ale vyhlášená páteční opatření ke covid pandemii mě už chladnou nenechala.

Opět nová kosmetická opatření, která nic řešit nebudou, ale vláda se bude moci hájit tím, že oni dělali co mohli. Hlavně, aby neztratili hlasy v nadcházejících volbách. Doteď se bouřili a demonstrovali ti hloupější lidé, kteří covid zlehčovali. Teď jsou naštvaní už i ti chytřejší.

Co asi tak bude řešit zákaz volného pohybu v přírodě? Výlety mimo masově navštěvovaná místa byla do teď nejlepší volba pro ty, kteří se chtěli právě vyhnout větší kumulaci lidí. Přijde mi například úsměvné, když se teď třeba Pražané budou hromadit na nábřeží Vltavy nebo v parcích. Jasně, mnoho lidí pendlovalo mezi trvalým bydlištěm a svou chalupou či chatou v jiné části republiky. Jiní se zase shlukovali v horských střediscích. Nebylo však rozumnější zavřít inkriminovaná střediska?

A k čemu je dlouhodobé uzavření malých obchůdků? V nich se rozhodně lidé nehromadili. Vláda tak jen vyhazuje miliardy na kompenzace pro tyto drobné živnostníky.

Ano, opatření jsou potřeba, ale účinné a tvrdě vymáhané, protože Češi jsou nezodpovědný národ a nestačí je jen o něco poprosit. Češi jsou sobečtí, neberou ohledy na zranitelné, koukají jen na své vlastní zájmy. Navíc se nechají lehce zmanipulovat hloupými frajery. U své rodiny i známých v okolí jsem zaregistrovala jak bezpříznakovou formu, lehkou formu, těžkou formu s uzdravením a bohužel i jeden případ se smrtí. Pocovidové komplikace hlavně s plícemi nemají pouze senioři. Dokud na vlastní oči Čech nevidí u svých blízkých co covid může způsobit, stejně neuvěří. Je špatné, že vláda nešíří aktivně nejnovější informace. V práci mě například překvapilo, jak málo lidí i po roce s covidem, ví, že nakažlivý je pro okolí pozitivní člověk již dva dny před dostavení se prvních příznaků nebo úplně bez nich. Člověk, který se chce něco bližšího o covidu dovědět, má jedinou možnost si aktivně informace najít na internetu. Rovněž si myslím, že záměrné zatajování situace v nemocnicích, aby se nešířila panika, nikam nevede.

Každému alespoň průměrně inteligentnímu člověku musí být jasné, že ohniska šíření jsou ve firmách. Všechna dosavadní opatření se v nich dělají jen tzv. „na oko.“

Po novém roce, kdy stouplo procento nakažených, se lidé většinou nakazili vlastní blbostí při oslavě Silvestra ve větší společnosti a následně vir zanesli do firem. Jedinou možností jak pandemii zastavit je právě v nich. A co udělala vláda? Doporučila dobrovolné testovaní antigenními testy. Velké firmy mají dost problémů s organizací vlastní výroby, natož, aby se zabývaly dobrovolným testováním. Navíc není ani jasné, jestli bude k dispozici dostatek testů. Testováním ve firmách měla vláda začít již na podzim. Zajistit dostatek testů a následně vyhlásit povinnost testování. Vláda je však vždy o několik kroků pozpátku. Jediné, co by teď mohlo pomoci, by bylo firmy zavřít, zajistit jim dostatek testů, následně vyhlásit povinné testování všech zaměstnanců po znovuotevření. I když, co si budeme povídat, oni ty antigenní testy zas tak přesné nejsou.

Aby se vyhovělo anticovidovým hulákačům, kteří hlásali „otevřme Česko, ochraňujme zranitelné,“ zavřeli domovy seniorů pro návštěvy. To, že do nich nenosí vir návštěvy, ale zaměstnanci, to se neřešilo. Seniorům ubíhá čas trochu jinak než mladším lidem. Návštěvy dětí a vnoučat jsou mnohokrát to jediné, na co se můžou těšit. Po nakoupení vakcíny se vyhlásilo přednostní očkování nejstarších seniorů. Jak z vlastní zkušenosti vím, v domovech seniorů pracuje méně inteligentní zdravotní personál a vakcínu napíchal všem, bez rozdílu v jakém zdravotním stavu se člověk nachází. Tak je logické, že třetina naočkovaných následně zemřela, o čemž se také nesmí veřejně mluvit. Rovněž se nesmí zveřejňovat kolik personálu a pacientů se nakazilo přímo v nemocnicích. Nepřijde mi, že žijeme v demokratickém státu, ale přijde mi situace s cenzurou horší než bývala před revolucí. O aktivním šíření zásad ochrany, o příznacích, o léčbě a o následných komplikacích ani nemluvě.

Proč nám Francie půjčuje vakcíny, proč se vyjednává o nákupu ruské vakcíny, když mraky vakcín stejně leží ve skladech, protože vláda předem neprojednala ještě před nákupem její distribuci. Vždyť i ta vakcína má přeci nějakou dobu trvanlivosti.

Vláda vždy reaguje až zpětně, nikoliv efektivně preventivně. Podívejme se třeba na situaci před Vánocemi s novou britskou mutací. V Británii tak uvízlo mraky kamioňáků, najednou po nich chtěli testy. Přitom muselo být každému jasné, že už sem tu mutaci nejspíš zavlekli dříve, když po nich od loňského března nikdo nikdy žádné testy nechtěl. Pracuji od nového roku v malém městečku ve velké firmě těsně u hranic a nejsem slepá a vidím, že k hranici a od ní jezdí 90% kamionů a jen 10% osobáků. Největší riziko zavlečení nových mutací určitě nehrozí od pendlerů, ale od kamioňáků.

Když si třeba vzpomenu, že na léčbu jedince s nějakou vzácnou chorobou se musí pořádat sbírka, a tady se naopak už dlouhodobě vyhazují miliardy na nějaké nesmyslné preventivní opatření, které nic neřeší, místo toho, aby se naráz třeba na ty tři týdny zavřela celá země i s průmyslem, tak mě z toho dobře není. I kdyby se tvrdý lockdown měl opakovat každý půlrok, tak by to republiku určitě vyšlo levněji než nesmyslné prodlužování neúčinných opatření.

Ještě se zastavím u toho, jestli je covid opravdu přírodního původu. Je opravdu možné, že by se vir takto rychle rozšířil po celém světě z jednoho jediného ohniska? Loni někdy v dubnu nahrál své video prezident nějaké africké země, už nevím jaké, poslal mi jej tehdy známý, netrvalo snad ani dva dny a video bylo zablokováno. Prezident v něm hovořil tenkrát o umělém vytvoření viru a samozřejmě, že k umělému viru je připravena už i vakcína, která se na oko bude jako teprve vyvíjet. Vše je prý kvůli snížení počtu obyvatel na Zemi a zbohatnutí zainteresovaných firem s výrobou a distribucí vakcín. Před pár dny jsem shlédla jiné video, které ještě zablokované není. Je z roku 2009, Jesse Ventura v něm mluví s nějakou americkou doktorkou, která v podstatě říká to samé. Navíc mluví o tom, že po prvních očkováních, kdy si už lidé budou myslet, že je očkovaní bezpečné, se do vakcín začnou přidávat látky způsobující sterilitu. Neméně zajímavé je doktorčino tvrzení, že svět neřídí představení skupiny Bilderberg, ale ještě pár mocnějších lidí nad nimi. Jsou toto opravdu jen konspirační teorie? Nebo jak se říká: „Na každém šprochu pravdy trochu.“ Jasně, lidé na planetě jsou přemnožení, ale nebylo by lépe šířit osvětu s kontrolovanou porodností.

Autor: Pavla Drahoňovská | neděle 28.2.2021 11:48 | karma článku: 9,94 | přečteno: 296x
  • Další články autora

Pavla Drahoňovská

Norování

Do mé emailové schránky mi přišla žádost od organizace „Svoboda zvířat“ o kontaktování ministra zemědělství, aby se zasadil o ukončení norování.

29.2.2024 v 10:16 | Karma: 11,64 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 8. závěrečná část

Tento díl je především o nádherné procházce Florencií za svítání, kterou jsme nemohli opomenout při zpáteční cestě ze Sardinie. Také představím co jsem si autentického přivezla z ostrova domů.

26.2.2024 v 2:27 | Karma: 9,86 | Přečteno: 157x | Diskuse| Cestování

Pavla Drahoňovská

Sedlák, sedlák, sedlák, je velkej pán...

...von jede na pole má hodinky dvoje, koukej koukej koukej, jak je je hloupej. – Na slova lidové písničky jsem si vzpomněla v souvislosti s vyhlášenou stávkou takzvaných zemědělců.

16.2.2024 v 22:15 | Karma: 17,86 | Přečteno: 469x | Diskuse| Společnost

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 7. díl

Tento díl jsem věnovala cestě trajektem ze Sardinie z města Olbia do města Livorno v Itálii, která nebyla moc příjemná a pohodová.

4.2.2024 v 20:43 | Karma: 11,56 | Přečteno: 222x | Diskuse| Cestování

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 6. díl

Tento díl je o putování podél východního pobřeží. Také je o jedné stezce nestezce vedoucí na pláž u San Teodora s úžasným koupáním.

1.2.2024 v 19:49 | Karma: 9,67 | Přečteno: 236x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Řidič najel do brány Bílého domu, policie to vyšetřuje jako běžnou nehodu

5. května 2024  11:47

Neznámý šofér v sobotu v noci autem najel do brány Bílého domu. Náraz nepřežil. K přímému ohrožení...

Odbory svolávají další protest. Vadí jim změny v zákoníku práce a důchodech

5. května 2024  11:42

Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) pořádá 21. května demonstraci na Malostranské...

Rakušan: Fňuk, fňuk ANO je legrační. Nenecháme se vytočit, řekl Havlíček

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  11:41

Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima...

Další předvolební útok v Drážďanech. Terčem byl stánek protiimigrační AfD

5. května 2024  11:22

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 13,12
  • Průměrná čtenost 814x
Mám ráda přírodu, zvířata a cestování - to vše se snažím zachytit na svých fotografiích, které si můžete prohlédnout na mé stránce www.alvapa.cz.

O různých šperkových minerálech si můžete přečíst v mých článcích zde:  http://www.aklapava.cz/blog/

"Krása je všude kolem nás, stačí se umět dívat."