Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pud sebezáchovy....

Včera se u nás v Děčíně hrál nějaký fotbalový zápas. Český ligový team hrál s německým. Policejní manévry a spousta německých fanoušků v ulicích. Já poklidně s manželkou zastavuji před hypermarketem a celý natěšený na lákavé ceny vcházím do prodejny, Lenka jde rovně pro pečivo a Já s dcerou v nákupním vozíku vlevo směrem k masným výrobkům....

Tesco, jako vždy plné vášnivých kupujících namlsaných slevovým náboženstvím.Vtom několik metrů za mnou slyším oslavný chorál v německém jazyce. Jak v blbém, klišovitém akčním filmu všichni nakupující mizí a v uličce jsem sám s dcerkou v košíku. Hlas sílí a já rozeznávám melodii "dojčland, dojčland...". Kouknu na dcerku a její strnulí pohled a rychle uvažuji...Prchnout?.....Mozek říká utíkej! Vem holku do náruče a běž! Srdce říká, ani náhodou! Nikdo tě nedonutí brát nohy na ramena. Vjíždím poklidně do sekce sportovního náčiní a zastavuji u hokejek. Rychle uvažuji nad výhodou dlouhé hole, která bude útočníka držet na distanc a svojí masivní čepelí odradí případné ataky. Zároveň přemýšlím o dětské holi se kterou bude manipulace snadnější. Široko daleko ani noha, hlasy a řev se přibližují a dcera na mě hledí, oči vytřeštěné.....Dřevěnou zbraň mám na dosah a poslouchám ten tvrdý a hystoricky sprofanovaný jazyk.....čekám na slova jako"švarce"....."cikojne"......Nejsem ochoten uhybat rozvášněnému davu. Nebudu svojí holčičce předvádět slabost. Táta je tvé věčné útočiště. Táta je ta zeď přes kterou nic zlého nemůže projít a ublížit ti. Takže milí fanoušci....jeden strkanec do zad....jedna slza na tváři Vanessky a vymaluji s vámi tuhle uličku na červeno. Hlava nehlava, rozmlátím o vás všechnu tu dřevěnou výstroj ...... Cítím jejich dech nasáklí výpary z českých piv a v tom spoza regálu vybíhá městský policista...neochvějně sám proti všem zřejmě, jelikož posili nikde nevidím. Zdravím ho čau Venco, jelikož se známe od malička a on odpovídá na pozdrav, aniž by spomalil krok směrem k davu. Neotáčím se, neřeším, jelikož cítím, že situace je v dobrých rukou toho muže zákona. Z myšlenek mě vytrhne dětský hlas .Tatínku, koukej, boby. Miláčku a jooo a jakou barvu mají ty boby? Červenou jako jahůdka, tati. Šikula!!!! To byli bubáci tatínku. Né, bubák přeci bydlí u nás ve sklepě, tam co je ta tma. Již se opět soustředím na nákup nezbytných potravin, ale říkám si že krizové a vypjaté situace v nás vykrystalizují v zajímavé pocity a pudy. Pud sebezáchovy pracuje u každého jinak..... Potencionální nebezpečí evokuje různé pocity a reakce jsou proto nepředvídatelné. Jistě vím, že nezalezu nikdy před ničím, ale všemu se pokusím čelit s bradou hrdě vztyčenou........Žádá si tok mích myšlenek psychoanalízu? Možná ano.....

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Radek Horváth | neděle 17.1.2010 18:37 | karma článku: 19,55 | přečteno: 1929x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Nevím jak se k tomu postavit

Nejsem paranoik, nepaušalizuji, lidi posuzuji podle kvality charakteru a nikoliv podle barvy kůže, toleruji jiné názory, jiná náboženství, jiné sexuální orientace, atd.

21.7.2015 v 7:26 | Karma: 25,03 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové jsou zlatý důl

V první řadě bych nerad, aby vznikl dojem, že Romové obecně jsou sociálně vyčlenění a že jejich/naše integrace do společnosti se týká celé jedné národnostní menšiny občanů ČR. Mnozí z nás jsou integrováni do společnosti.

11.7.2015 v 11:04 | Karma: 34,07 | Přečteno: 1883x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Ruce pryč od Děčína, pseudoaktivisté

Takže jsem si otevřel na internetu Deník Referendum s vidinou načerpání objektivních informací v té záplavě on-line bulváru to byl doposud můj elixír vyváženosti a pravdivosti. Celkem natěšený jsem se začetl do komentáře slečny Čonkové (Sousedské vztahy ohrožené nenávistí: Ty černá hubo, co tady děláš?), který pojednává o drsné reakci majitele pozemku v Děčíně, po té, co mu do zahrady „přepadl“ sedmiletý chlapec. Autorka sama píše, že poskládala vedle sebe výpovědi, aniž by je hodnotila. Myslí navíc, že právě tak získáme obrázek.

11.7.2014 v 21:26 | Karma: 13,52 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové, ukažte laskavost a solidaritu!

My Romové jsme právoplatní občané České republiky a jako tací, krom práv a povinností z toho vyplývajících, máme také (nebo bychom měli mít), jisté soucítění se všemi spoluobčany tohoto státu, kteří právě v těchto dnech zažívají nejhorší životní období. Tisíce lidí v této zemi bylo ohroženo na zdraví a majetku a spousta z nich přišla v důsledku živelné katastrofy o veškerý majetek, nebo o jeho velkou část. Tito lidé jsou nyní odkázáni na pomoc svého okolí a na míře solidarity všech lidí bez rozdílu etnicity, kteří mají srdce na správném místě. Romové, prosím vás ukažte všem, že jste to právě vy, kdo má srdce a dovede pomoci v nouzi.

8.6.2013 v 12:19 | Karma: 36,56 | Přečteno: 5376x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

My a oni

Facebook je plný svinstva to je známá věc. Je však s podivem, že nechutnosti se tam dělí na ty, které jsou přijatelné, vtipné a humorně parodující a na ty ostatní. Jádro pudla však vězí v tom, že pokud se to přímo netýká mé osoby tak je mi to vuřt a jestli se to trefí do nějaké skupiny vůči které, mám nějakou zjevnou, nebo latentní zášť, vůči které cítím nevraživost, tak se tomu směji a sdílím na svou stránku jak smyslu zbavený. Urážky a hanlivé texty dostaly svůj etnický kabátek a tím pádem také řadu obhájců.

17.4.2013 v 20:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 856x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Lidé po celém Česku si mohli užít polární záři, nejsilnější za dvě desetiletí

9. května 2024  12:33,  aktualizováno  11.5

Kvůli mimořádně silné eruptivní aktivitě Slunce je v posledních dnech v Česku vidět polární záři –...

Téma klimatických změn už tolik netáhne, voliči v Evropě se víc bojí migrace

11. května 2024

Premium Za čtyři týdny budou evropští voliči vybírat 720 poslanců nového europarlamentu a už nyní je...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

V Petrohradě autobus s dvacítkou lidí divoce kličkoval a pak se zřítil do řeky

10. května 2024  14:27,  aktualizováno  22:30

V centru Petrohradu v pátek přišlo o život nejméně sedm lidí, když z mostu do řeky Mojky spadl...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik