Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

paulina

28. 1. 2010 17:15
xxx

Hej, stejný pocit jsem mívala, když u nás ubytovnu pro dělníky změnili na ubytovnu pro neplatiče. Projít kolem bylo o strach.

0 0
možnosti
B

blogatorka

25. 1. 2010 4:58
karma

R^

0 0
možnosti
PT

petratuc

24. 1. 2010 21:41
vidím to jinak

Radku,osobně si myslím, že pokud  sportovní "fanoušci"(dá-li se to tak u takových tlup vůbec napsat) posílení alkoholem by Vás nenapadli, protože jste schwarz nebo Zigeuner,jak jste očekával.. Kdyby se chtěli porvat, dali by Vám po ústech proto, že jste český občan. Protože když sem jedou na zápas, vadí jim protivník jako takový, jeho příslušnost k "nepřátelskému" státu, ne jeho poddruh. Bílý nebo  černý, to by asi jako záminku nepotřebovali.

No,hlavně že to dobře dopadlo. Ale být Vaší Lenkou, nepochválila bych Vás za odhodlání  šermovat se s nimi hokejkou. Pochválila bych Vás spíš za postoj "kdo uteče,vyhraje".

0 0
možnosti
PT

petratuc

24. 1. 2010 21:42
Re: vidím to jinak

pardon, v první větě je slovo POKUD navíc

0 0
možnosti
Z

Zdeněk777

19. 1. 2010 19:37
To je silná káva

Radku, přeji dobrý podvečer. Dobrý příběh. Bohudíky i s dobrým koncem. Zvládl jste to a Vaší dcerce jste ukázal, že jde ustát i hodně horkou situaci. Držím palec.

             Zdeněk Brom

0 0
možnosti
C

cielodriver

18. 1. 2010 13:13
Dobrý

den, sám si nejsem jistej, jak bych se rozhodnul - buď se snažit neustupovat zlu a tím ho nepodporovat, anebo neriskovat nebezpečí pro dcerku.

K těm kabelkám v mhd - je těžké říct, jestli se jim ta reakce má vyčítat nebo ne. Nemělo by to tak bejt, ale je třeba to brát, že holt mají špatný zkušenosti. Asi jako když někoho celé dětství rodiče týraj a pak on v dospělosti bude taky týrat. Mě, i když bych je chápal, by to štvalo, ale nějak bych na to reagoval.

V.Hamral.ml: nebylo to zas tak nekorektní, oni se od ostatních liší

třeba tím tričkem s Hessem nebo skandováním, takže rozpoznávací znak

tam byl.

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

18. 1. 2010 14:19
Re: Dobrý

 Ono to bylo ak blízko, že si nejsem jistej vystavením mé dcery nebezpečí. Možná řípadný útěk by je popudil k akci, nevím nejsem psycholog. Prostě jsem očekával nejhorší byl přopraven reagovat stejnou mincí......

 Na ty kabelky a jiné libůstky každodeního života nereaguji, jen mě to mrzí....;-(

0 0
možnosti
HN

Hančka

17. 1. 2010 21:48
Pohled otce, pohled matky

Dobrý večer, Radku,

líbí se mi Vaše odhodlání, že nechcete být v očích dcery srab. Já to ale jako matka vidím z trochu jiné stránky. Připadá mi to jako zbytečný risk. Očekával jste útok a je možné, že by k němu i došlo. I když věřím, že byste se bil jako lev, tak riziko, že by neublížili jen Vám, ale i dcerce, se mi zdá příliš vysoké. Myslím, že někdy je lepší nad idioty zvítězit tím, že se člověk vypaří. Ale možná je to jen ženský úhel pohledu.

Jinak zdravím a držte se :-)

Hana Němcová

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

17. 1. 2010 22:35
Re: Pohled otce, pohled matky

Jak jsem psal ...nejde o rozumovou úvahu, ale o pocitovou(srdcovou,pudovou). tož kdybych si tento blog přečetl třeba od ......tak napíšu to samé do diskuze jako Vy. ;-)

 Tady však ta situace byla vyhrocená a kdo nebyl na místě a neviděl rozprchnuvší se nakupující v tesco tak neposoudí. ...... Možná, že ta mnou zmiňovaná etnicita je zbytečnou třešničkou na dortu. Jinak tady snad ani nešlo o srabáctví/hrdinctví, ale o pocit bezpečí pro mé dítě. Vyhodnotil jsem to velice rychle a dost svérázně bez zbytečných kudrlinek...

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

17. 1. 2010 20:07
V.Hamral.ml.

Jak rád bych:"......zaslechl sbor dementních fusbal fanoušků za zády, tak bych si jen odfrkl stylem: Bůh žehnej tomu, že jsem nedorostl jako oni.

  Závidím Vám, že si můžete jen tak odfrknout. :-/ Jsem deně konfrontován se situacemi které evokují různé reakce a přesto se držím na uzdě. Tady v tom případě ty emoce převzali kontrolu. jinak jak jsem napsal. Kupující se rozprchli jak hejno vrabců a tak je na místě otázka

a/ Byli všichni v Tesco paranoidní Romové?

b/ Byli rozprchnuvší se všichni špatně informováni o dobrých úmyslech rozvášněného davu?

Někdy jsem děsně jízlivý tak mi to prosím promiňte. Jde tu především o otce a dceru. Ta etnická nota byla zmíněna zbytečně, ale účelově.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

17. 1. 2010 20:19
Re: V.Hamral.ml.

Čímž se dostáváme k dřevnímu a původnímu: lovec, nebo sběrač? Chápejte mne v dobrém, ale nutíte mne směřovat k míře vašeho sebevědomí. Stojíte stranou masy na základě i sebou zdůrazňované barvy kůže. Vy se snažíte vstoupit mezi ostatní, ale zároveň je varujete, že si od nich nic nenecháte líbit. A právě ta druhá část může způsobovat, že budou kolem vás ustupovat. Pokud OPRAVDU chcete vstoupit do sociálního standardu, tak musíte barvu své kůže nevnímat jako první. Druhou cestou je pak kráčet mimo sociální standard, ale tam potřebujete schopnost zvládat osamocení. Tam musíte dosáhnout ega, které vám budou nahlížející z masy neustále vyčítat, takže VY si volíte kudy jít, ale základem je prostě odfrkávat si hlavně nad všemi barvami kůže, kdy já opravdu nejčastěji frkám nad tou naší bílou, protože je o moc moc pokrytečtější než ta vaše tmavší. Jednoduše mám zkušenost, že vola barva kůže nedělá, takže pro mne jsou všechny kůže jen důsledkem podnebních/životních podmínek. Nic víc ;)

0 0
možnosti
JN

Duke Nukem

17. 1. 2010 19:19
no,

jako rodic reagujete precitlivele,urcite by nechteli dcerce ublizit,ale da se to pochopit..;-)

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

17. 1. 2010 19:21
Re: no,

 Skvělá sonda do rozdováděné duše. Nemyslím tu mojí spíše tu druhou stranu....Neublížili by dcerce? Parádně jste mě uklidnil pane.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 1. 2010 19:10
.

8-o:-/

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

17. 1. 2010 19:23
Re: .

Na Vaši reakci jsem byl pane hodně zvědavý....Tak nevalte smajlíkem bulvy a něco napište . děkuji ;-)

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

17. 1. 2010 19:03
Mno

Není to zcela rasově korektní, protože v textu vykazujete předjímání agrese. Je to však pochopitelné, protože rasismus je monstrózní, mediální hype. Svobodným člověkem budete až v momentě, kdy právě na "Deutchland, Deutchland, uber..." nebudete reagovat přípravou na útok. Chápejte mne: pokud vám jde o ohlazení mezirasového pnutí, tak musíte být vy tím, kdo ukáže cestu, protože naši infantilní 'náckové' nemají prostě mentální potenciál. Vystupte nad rasové projevy z role sociální oběti - myslím to v dobrém a volně se nadechněte. Já vám to objektivně přeji ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik